Hopp til hovedinnhold

Bloggen

Role-based access control with Quarkus and Microsoft Azure Active Directory
Ove / 15 min

Role-based access control with Quarkus and Microsoft Azure Active Directory

In this article we'll demonstrate how to connect your Quarkus application to Microsoft Azure Active Directory to authenticate and authorize users. We'll show how you can give users access to certain parts of your application by mapping Active Directory groups to application roles.

Mann på sklie
Julia / 5 min

Hvordan gjøre state-management til en lek

State-management er noe som har skapt både glede og kanskje mest frustrasjon for utviklere. Heldigvis ble frustrasjonen hørt og nye tools som Redux kom på banen og løste alle problemene 🥳 Eller? Tja, Redux kan oppleves som tungt, stort og litt uoverkommelig 🙃 Men fortvil ikke, for i dette innlegget vil jeg introdusere Redux Toolkit, som gjør Redux-bruk litt mindre kjipt og litt mer overkommelig.

Mann som fanger bugs med håv
Ingunn / 5 min

Fra tester til kvalitetspådriver

En testers identitetskrise.


I “gode gamle vannfallsdager” (sagt med knirkestemme) var typisk rollen som tester eller testleder en slags gatekeeper for kvalitet, som til og med hadde en egen fase rett før leveranse. I en smidig verden liker vi å si at kvaliteten er hele teamets ansvar, trengs det da noen som har kvalitet og test som sitt hovedfokus? Jeg tror det, og for meg er dette tett knyttet til bevissthet om hva kvalitet egentlig er, og hvordan vi bruker fellesskapet i et autonomt team til å skape god nok kvalitet på det vi leverer.

1 min

Hva vil det si å eie sin egen arbeidsplass?

- At her er vi like, eller ikke like, men vi er like mye verdt.

Illustrasjon: Kvinne med 3D-briller
Kristin og Øyvind / 8 min

Bruk 3D-briller på reisen mot en datadreven organisasjon

Har din organisasjon bestemt seg for å bli mer datadrevet? I fjor intervjuet vi flere som var på ulike stadier av den veien. Hvis din organisasjon har planer om å bli mer datadrevet anbefaler vi absolutt at du leser rapporten på kantega.ai. Men i tillegg har vi noe nytt å komme med i denne bloggartikkelen som vil gjøre reisen mot en datadrevet organisasjon enklere.

Håvard / 4 min

Enkle regler for vedlikeholdbar kode

Hvorfor er det viktig at en kodebase er vedlikeholdbar? Hva kjennetegner en vedlikeholdbar kodebase? I denne artikkelen skriver jeg om dette temaet, basert på erfaring fra arbeid med mange kodebaser i løpet 20 år som konsulent for kunder innenfor bank, finans og sikkerhet.

Kollasj av ulike tegninger
1 min

Gjett om vi har tegna!

Nå er det bare få dager igjen av oktober. Og det bugner av tegninger hos oss!

Bilde av skute som navigerer i farlig farvann
Kari / 6 min

Stødig kreditt

Samtidig som ny teknologi åpner opp for effektivisering og nye kundeopplevelser, kan uærlige aktører ligge på lur. Kredittfarvannet, slik det så ut i 2012 da SpareBank 1 Kredittkort ble startet, er ikke til å kjenne igjen.

3 min

Rekruttering er den viktigste jobben

I enhver organisasjon er det menneskene som gjør forskjellen. Derfor er rekruttering noe av det viktigste man kan gjøre. For oss i Kantega er det ekstra viktig akkurat nå.

3 min

Hvordan lage verdens beste sommerjobb for studenter?

Å tiltrekke seg dyktige og engasjerte studenter krever dedikert arbeid over tid. I denne artikkelen har vi lyst til å fortelle litt om hvordan vi jobber med studentprosjekter i Kantega 😊

Kristin / 3 min

Hva er best for Norge når det gjelder ansettelse i staten eller konsulentselskaper?

I en artikkel i Digi hevdes det at det vil være en fordel for staten at flere IT-folk blir ansatt og ikke innleid som konsulenter. Dette har jeg lyst til å forstå mer om, og for å forstå må jeg skrive.

Evelyn Hovde / 6 min

Er IT-prosjekter på vei ut?

Fortsatt gjøres mye av programvareutviklingen innenfor rammen av et prosjekt. I og med at IT-løsninger ofte er så tett knyttet til kjernevirksomheten, argumenterer derimot mange for at utviklingen bør gjøres kontinuerlig i tverrfaglige produktteam.

Hvorfor kjøres utviklingen likevel så ofte i prosjekter? - Og finnes det grunner for at man bør kjøre prosjekter?