Hopp til hovedinnhold

Bloggen

Nora / 7 min
22. januar 2023

Anta bias. Alltid

Et maskinlæringssystem blir aldri helt rettferdig. I alle fall ikke mer rettferdig en de data modellen er trent på. Og datasettene vi benytter foreslår som hovedregel at vi diskriminerer.

Øyvind og Anette / 8 min
13. januar 2023

Hvordan ta ned risiko ved innovasjon?

Innovasjonsarbeid og produktutvikling koster mye penger og innebærer høy risiko. Det krever eksperimentering, og da fungerer tradisjonell planlegging dårlig. Det er viktig og fullt mulig å lede innovasjon, og et innovasjonsrammeverk støtter deg i dette.

Eirik / 5 min
5. januar 2023

Zero Knowledge Proofs: Å bevise uten å vise

Hvis du er ung og skal kjøpe en pakke smertestillende, må du bevise at du er gammel nok. Bruker du bankkortet ditt som legitimasjon viser du frem både personnummer, kontonummer, signatur og tre små kontrollsiffer på baksiden av kortet. Ikke akkurat "privacy by design". Men hva om du kunne bevise at du var gammel nok uten engang å avsløre fødselsdatoen din?

Linda / 3 min
21. desember 2022

Hva har Metallica med tillit å gjøre?

For 13 år siden var jeg prosjektleder for et team med både norske og indiske utviklere. De indiske satt i Mumbai, de norske satt i Oslo og vi var alle ansatt i samme internasjonale konsulentselskap. Det var første gang jeg jobbet sammen med indere, og i et distribuert team.

Anders Eivind og Øyvind / 6 min
20. desember 2022

Slik skaper innovasjonstesen rammer og retning for KSSO

Tilfeldig og ustrukturert innovasjonsarbeid kan koste bedriften mye penger, uten at det skaper nevneverdig verdi. Når rammene og retningen mangler kan det også være energitappende og demotiverende for de ansatte. En innovasjonstese kan bidra til å fokusere, prioritere og få satt av de nødvendige ressursene til innovasjon. Vi har utviklet en innovasjonstese som en del av et pågående strategisk arbeid i Kantega SSO (KSSO).

Frank / 7 min
8. desember 2022

Hvorfor skal jeg stole på deg?

Vi har alle hatt gode og dårlige erfaringer med tillit. Tillit utvikles i forhold vi er i, og sier noe om kvaliteten på forholdet.

Vi sier at tillit er gjensidig. Tillit må opparbeides gjennom daglig samhandling, og det må vedlikeholdes med gjensidig innsats.

Dessverre gjelder ikke dette for informasjonssystem. Informasjonssystem pleier ikke tillitsforhold på samme måte som venner, familie eller arbeidsrelasjoner. Et informasjonssystem belager seg på tillit fra første møte med sluttbruker. Det antar at brukeren er til å stole på - hvilket det aldri burde ha gjort!

Anders Eivind og Øyvind / 10 min
5. desember 2022

Derfor har KSSO behov for et innovasjonssystem

Kantega SSO AS (KSSO) er et heleid datterselskap av Kantega som selger egenutviklede SaaS-løsninger for sikker og brukervennlig innlogging på Atlassian sin Data Center-plattform til bedriftskunder over hele verden. KSSO har levert solide overskudd i en årrekke, og ble i 2022 kåret til en Gaselle-bedrift av dagens Næringsliv. Selskapet er bygd og drives av folk som helt siden starten i 2014 har vist de er gode på innovasjon. Så hvorfor har da KSSO behov for et innovasjonssystem?

Elias Sørensen og Anders Eivind Bråten
Anders Eivind og Øyvind / 5 min
5. desember 2022

Hvordan kan vi skape gode rammer for innovasjon?

Innovasjon krever eksperimentering. Eksperimentering krever autonomi. Og når det gis autonomi til å eksperimentere med løsninger, så stopper det ofte i krav fra ledelsen om at det må lages planer og måles progresjon. Vi utforsker nå alternative måter å lede og måle på for å skape gode rammer for innovasjon. Erfaringene vi gjør oss deler vi her på Kantega-bloggen.

Bilde med tittelen på artikkelen
Gløer / 5 min
23. november 2022

Setting up Storybook 7 with Vite and Tailwind CSS

Setting up Storybook with Tailwind can be quite a challenge, and there are a lot of recipes out there that either don’t work or are outdated. The Storybook web site points out the highlights of using Storybook 7 with Vite:

Kristin og Lena
18. november 2022

Demokrati eller tante Sofie?

Når tante Sofie synger sin sinte vise til røverne i Kardemomme by avslutter hun med: “Og alle gjør som jeg har sagt, for det bestemmer jeg!”, hvorpå røverne roper “Nei!” og hun: “Jo!”. Ikke akkurat et deltakende demokrati.

Christian / 8 min
18. november 2022

Rekrutter din beste venn på 7 enkle steg

Du elsker arbeidsplassen din, men hvordan kan du gjøre den enda bedre? Enkelt, få din beste venn til å jobbe der også. La oss snakke om 7 påvirkningsstrategier vi kan bruke på alt fra kunder til venner. Bare husk: dette er superkrefter som ikke må misbrukes.

Espen / 2 min
9. november 2022

Produkteier i skvis

Vi vil ha kvalitet! Våre kunder forventer det, og i Kantega lever vi for å levere det. For å sikre høy kvalitet må vi forstå og ha kontroll på utfordringene. Da må vi ofte stille vanskelig spørsmål, spørsmål det kanskje ikke er så lett å svare på, eller til og med ubehagelig å svare på. Når vi stiller spørsmål ved ledelsens avgjørelser og framdriftsstrategier kan det føre til ubehagelige situasjoner, og det kan bli gnisninger mellom konsulent-teamet og produkteieren. Hvordan kan vi gjøre det bedre?