Hopp til hovedinnhold

Bloggen

Kristin / 3 min

Hva er best for Norge når det gjelder ansettelse i staten eller konsulentselskaper?

I en artikkel i Digi hevdes det at det vil være en fordel for staten at flere IT-folk blir ansatt og ikke innleid som konsulenter. Dette har jeg lyst til å forstå mer om, og for å forstå må jeg skrive.

Evelyn Hovde / 6 min

Er IT-prosjekter på vei ut?

Fortsatt gjøres mye av programvareutviklingen innenfor rammen av et prosjekt. I og med at IT-løsninger ofte er så tett knyttet til kjernevirksomheten, argumenterer derimot mange for at utviklingen bør gjøres kontinuerlig i tverrfaglige produktteam.

Hvorfor kjøres utviklingen likevel så ofte i prosjekter? - Og finnes det grunner for at man bør kjøre prosjekter?

Illustrasjon av en fisk med to bein og joggesko.
2 min

31 dager, 31 tegninger. Nå starter Inktober!

Vi gjentar tradisjonen på huset og tegner hver dag i oktober. Kunstverkene kan sees her på bloggen og på Instagram. Bli med du også!

Kollasj av hele gjengen i ulike situasjoner
4 min

Kan en app hjelpe bønder å spare strøm?

Landbruket blir mer og mer elektrifisert, og med mange strømkrevende maskiner er strømregninga en vesentlig del av bøndenes utgifter. Vi er fem studenter som i løpet av sommeren har fått utforske hvordan man gjennom en app kan hjelpe bønder med å bruke strøm smartere, redusere kostnader og spare miljøet.

Illustrasjon av produkteieren
Øyvind / 10 min

Hva er en god produkteier?

Ja, hva er egentlig en god produkteier? Rollen produkteieren kan og bør ta avhenger blant annet av forutsigbarhet og kompleksitet. Fordelingen mellom disse to faktorene påvirker hva som kreves av en produkteier, og hvordan rollen kan eller bør utøves.

Sommerstudent tester el-sparkesykler i Oslo
4 min

Sommerstudentene sparket i gang sommeren

Vi er Elen, Sandra, Karoline, Thomas og Emir. Denne sommeren har vi tilbrakt 6 uker på Oslo-kontoret til Kantega, der vi har jobbet i et tverrfaglig team bestående av både UX-designere og utviklere. Vi har sett på muligheter for å implementere en el-sparkesykkelløsning i en egenlaget reiseplanlegger.

Lars og Espen / 4 min

Bekjempe hvitvasking med tettere digitalt samarbeid på tvers

I denne artikkelen deler vi innsikt vi har fått gjennom å snakke med et hundretalls personer hos ulike aktører i og rundt norsk finansbransje. Hvilke muligheter ser vi rundt samarbeid og informasjonsdeling som kan gjøre enkeltaktører og bransjens samlede innsats mot hvitvasking (AML) mer effektiv?

Lars / 3 min

Frykten for å dele kode

God delingskultur og trygge rammer i teamet gjør det (heldigvis) litt enklere.

Nora / 3 min

En skamfull statistikers flørt med auto ML

Auto ML har alltid gitt meg frysninger. Det samme har low-code ML, eller til og med no-code ML.

Johannes / 6 min

Kan vi ha autonome team uten at de blir til siloer?

En suksesshistorie om å jobbe hos Vipps.

Illustrasjon. Person i fallskjerm kommer inn for trygg landing
Morten / 5 min

Universell utforming og inkluderende design er ikke det samme

Jeg opplever at samtaler om inkluderende design (ID) ender opp med å handle mer om universell utforming (UU). Begrepene er absolutt nært knyttet til hverandre, men det er ikke det samme. UU handler i hovedsak om hvorvidt man klarer å forstå og bruke en tjeneste, og er et direkte resultat av ID - som handler mer om prosess og tankesett. 

Nora / 8 min

MLOps i praksis: Full kontroll fra første eksperiment til produksjonspipelines

Med godt strukturerte og sporbare data i bunn, ligger mye til rette for å håndtere maskinlæring på en god måte. Neste steg på veien, er et miljø for å utforske data, skrive datapipelines, bygge modeller og gjøre modellene tilgjengelig for anvendelse.