Hopp til hovedinnhold

Bloggen

Espen / 3 min
4. oktober 2023

Exploring the Responsible AI Landscape: Books for Every Level of Curiosity and Expertise

Lately, I’ve immersed myself in the expansive realm of responsible AI, delving into anything that touches upon bias, fairness, privacy, and explainability — essentially, the principles that underpin ethical AI. This is a part of both my personal and Kantega’s shared commitment to responsible AI practices, which means we’re committed to always consider bias in our data, and to making responsible AI a responsibility for the entire organization.

Stine-Aileen og Hilde / 5 min
1. september 2023

Betydningen av lytting – fra et lederperspektiv

Vi har vel alle opplevd ledere som alltid har svaret på alt, gjerne før problemstillingen er ferdig presentert. Ledere som ikke lytter, men bare svarer uoppfordret på spørsmål som ikke har blitt stilt. Ledere som later som de lytter, men som egentlig ikke gjør det. Ledere som ikke har tid til å høre på informasjonen som blir gitt. Ganske frustrerende når alt en ønsker seg er å bli hørt og reflektere sammen med lederen sin.

Lars / 5 min
15. august 2023

Tips i IDEA: Skriv om koden din automatisk!

Her om dagen oppdaterte jeg java-versjonen i prosjektet jeg jobber med, og oppdaget at konstruktøren til URL var deprecated:

Sommerstudentene / 4 min
14. august 2023

Gjenkjenning og knipsing av bilder av løpere i fart (2023, Bergen)

Hvordan kan vi distribuere bilder tatt under TIF Viking sine arrangementer på en måte som er attraktiv for brukerne og lønnsom for TIF Viking?

Sommerstudentene / 3 min
14. august 2023

Sommerprosjektet 2023 - Fremtidens chatbot (2023, Trondheim)

Hvordan kan man mest effektivt hente relevant informasjon til et brukerspørsmål? Hva kreves for å få en stor språkmodell til å svare på den måten man vil? Dette var noen av de mest sentrale spørsmålene vi har utforsket i løpet av vårt sommerprosjekt.

Sommerstudentene / 2 min
14. august 2023

Elvis has entered the building! (2023, Trondheim)

Hva skal til for at folk gidder å snakke med en chatbot?

Tidligere har brukere vært nødt til å forholde seg til forhåndsprogrammerte chatbot-svar, som gjerne føles mer knotete å forholde seg til enn de er til hjelp. I sommer har vi utviklet en chatbot basert på GPT, i håp om at den løser dette problemet.

Lars, Magnus og Kristin / 6 min
22. juni 2023

Ansvarlig KI er hele organisasjonen sitt ansvar!

Mange snakker nå om å bli mer datadrevet og dermed mer innovative. En organisasjon som skal bli god på datadrevet innovasjon må klare å løfte seg som organisasjon gjennom kundefokus (sluttbrukerfokus) og at man får tak i og kan bruke de dataene som skal til for å forstå kunden. For å få til det må store deler av organisasjonen kanskje endre seg. Vi forklarer her hvordan vi tenker at det bør og kan skje.

Carl Fredrik / 6 min
6. juni 2023

Trengs egentlig kontoer for å betale venner?

Når man i dag betaler til privatpersoner, så går dette fra konto til konto. Nå åpner det seg en mulighet for å betale fra kort til kort. Er dette noe å bry seg om, da…? (hint: ja).

Bilde av chatbot
Nora / 3 min
2. juni 2023

Ja, nå du kan ENDELIG skrote chatbotten din!

Min første melding i møte med chatbotter er som oftest “snakk med menneske”. Det bør det snart være slutt på.

elen og Signe / 3 min
26. mai 2023

Nei – eldres digitale utfordringer er ikke et utdøende problem!

Mange har en oppfatning om at eldres digitaliseringsutfordringer er et generasjonsproblem som bokstavelig talt vil dø ut. Når dagens eldre går bort, vil neste generasjon eldre være digitalt modne og kompetente, ikke sant? Dette er nok dessverre ønsketenkning.

Anders Eivind og Øyvind / 2 min
27. april 2023

Ventureboardet – en katalysator for innovasjonsarbeidet

Innovasjon krever eksperimentering. I vår første blogg om dette temaet skrev vi at det kreves en viss autonomi for at teamet skal kunne eksperimentere. Men innovasjonsteamet kan ikke holde ledelsen på gangen heller. Ledelsen må beslutte å investere i innovasjon, og støtte og følge opp innovasjonsarbeidet. Her spiller ventureboardet en nøkkelrolle.

Stine-Aileen / 4 min
14. april 2023

Innovasjonsleder må være verdens morsomste rolle

I Kantega tester vi i dag ut bruken av innovasjonssystem med kundene våre. Det vi ser da er at rollen som innovasjonsleder er kjempesentral, og med inspirasjon fra det arbeidet har jeg lyst å dele noen tanker med dere.