Hopp til hovedinnhold

Nyheter

3 min
6. mars 2024

Nå er det vedtatt: Snart må Norge innføre digitale lommebøker

Innen to til tre år må alle EU og EØS-land tilby en digital lommebok der innbyggerne kan lagre elektroniske bevis som pass, resepter og andre dokumenter som gir tilganger og rettigheter. Årsaken er eIDAS 2.0-forordningen, som skal sikre alle europeiske innbyggere tilgang til elektronisk identifikasjon. Målet til EU er økt digitalisering og enklere tilgang til tjenester på tvers av landegrensene.

4. februar 2024

Frokostmøte 22/2: Kunstig intelligens på budsjett

Er du nysgjerrig på hva kunstig intelligens (KI) kan gjøre for deg med dine data? Dette frokostmøtet passer for deg som enda ikke har kommet i gang med KI, eller som tenker at det koster for mye. Vi viser deg hvordan du enkelt kommer i gang, og det på et stramt budsjett!

4. februar 2024

Frokostmøte 29/2: AI for fremtidens finansnæring

Velkommen på frokost på selveste skuddårsdagen!
I løpet av svært kort tid har adopsjonen av kunstig intelligens i næringslivet nådd nye høyder, godt hjulpet av ChatGPT som markerer et vendepunkt for hvordan vi jobber, konsumerer tjenester, og lever livene våre gjennom å demokratisere denne typen teknologi.

Erland Rustebakke og Abid Ali Teepo foran en blå sofa
31. januar 2024

Kantega styrker ledergruppen

Erland Rustebakke overtar som leder for Kantega Oslo 1. februar 2024. Han overtar for Abid Ali Teepo som tar en strategisk rolle som leder for forretningsutvikling i Kantega. Begge rollene er en del av selskapets ledergruppe.

23. januar 2024

Åpenhetsloven i Kantega

Sist oppdatert 8. desember 2023. 
Åpenhetsloven, eller også kalt “Menneskerettighetsloven for næringslivet”, fremmer virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. I tillegg skal den sikrer allmennheten tilgang til informasjon om virksomheters etterlevelse av loven. Loven pålegger alle virksomheter en informasjonsplikt og en plikt til blant annet å gjennomføre aktsomhetsvurderinger.
Denne nettsiden beskriver hvordan vi jobber med Åpenhetsloven i Kantega.

10. januar 2024

Frokostmøte 6/2: Lytting!

1. desember 2023

Små og store dråper i havet

Av og til kan det føles som David mot Goliat. Vi gjør noe bra, men det virker som en forsvinnende liten dråpe i havet. Heldigvis kan mange nok dråper faktisk gjøre en forskjell. For det er faktisk sånn som ordtaket sier - at mange bekker små, gjør en stor å.

14. november 2023

Frokostmøte 7/12: Siste nytt fra AI-fronten

10. november 2023

Bærekraft - mer enn et samfunnsansvar

Bærekraft er noe som har ligget i ryggmargen vår siden tidenes morgen. Siden vi satt rundt leirbålet i Oslomarka og hadde den første generalforsamlingen i 2003. Der bestemte vi oss for å være likeverdige eiere og dele alt. Ingen skal eie mer enn andre. Alle har en like stor stemme, er like mye verdt.

Sist oppdatert 10.11.23.