Hopp til hovedinnhold

Ingunn Moen

Teamleder

ingunn.moen@kantega.no

Ingunn har hatt mange roller. Prosjektleder, teamleder, prosessfasilitator er de hun kjenner seg mest igjen i for tiden.

I alle rollene handler det om at folk skal trives med det de jobber med, få passe med utfordringer, og at vi lager verdi for kundene.

Ingunn / 5 min

Trenger du virkelig en konsulent?

For en stund siden skrev avisene om at staten bruker så masse penger på konsulenter, for eksempel i digi.no. Jeg syns det var unyansert og overdrevet kritisk. Men samtidig tror jeg de har rett: alt for mange konsulenter bruker tid og penger uten at det legges igjen så mye merverdi som det kunne gjort.

Ingunn / 3 min

Hvordan bidra mer til bærekraftsmålene?

Vi gjør allerede mye, men å si oss fornøyd med det er ikke nok.

Ingunn / 4 min

Mer digitalisering i norske banker

Folk forventer selvfølgelig at det skal være enkelt å finne fram i bankens nettsider, og å bruke digitale banktjenester. Akkurat like enkelt som andre ting på Internett. Norske banker har mye å gå på før det er så enkelt som kundene vil ha det.

illustrasjon av to lederlignende strekmenn som snakker til en forsamling
Ingunn / 5 min

Teamledelse er alle sitt ansvar

Det sies mye forskjellig om hva teamledelse er, og det er ofte uklart om teamleder har mer ansvar enn de andre i teamet eller ikke. Noen team har ikke teamleder, de deler på oppgavene. Likevel diskuteres teamorganisering og teamledelse lite i de enkelte teamene. Det kan virke som om det er underforstått at vi tenker det samme, eller at det "går seg til".

bilde av mennesker som går tur i snøen
Ingunn / 4 min

Hva drømmer du om?

Å tørre å drømme kan legge til rette for magiske muligheter. Når du leter etter de små forbedringene i hverdagen, vet du hva du ønsker å oppnå der framme?

Ingunn / 6 min

Trenger vi teamledere?

Teamleder er ikke den eneste som driver teamledelse. I noen team gjør alle det, i andre team er det behov for noen som tar en eksplisitt rolle. Og det forandrer seg etter hvert som teamet og rammebetingelsene er i endring. Hva er det som styrer behovet?

Ingunn / 4 min

Gjenbrukbare Web Services i klesskapet

Vi har ansvar for tjenestebussen hos en av våre kunder, og har opp gjennom årene hatt flere tjenester (Web Services) som heter noe med "kunde". Vi har foreslått å slå sammen disse, men det har aldri blitt prioritert. Hvordan bli flinkere til å gjenbruke tjenestene?

Ingunn / 4 min

Friheten til å prøve og feile

I Kantega har jeg fått muligheten til å prøve ulike retninger, og her utforsker vi ulike måter å jobbe på. Vi har mulighet til å velge selv, og fokuserer på kontinuerlig forbedring.