Hopp til hovedinnhold
Kristin Wulff

Kristin Wulff

Rådgiver og fasiliator, prosesser for økt innovasjon, PhD

kristin.wulff@kantega.no

Mitt mål har siden 1998 vært å gi en bra arbeidsdag til flest mulig mennesker. Jeg får oppfylt mitt mål når jeg bidrar til at alle i Kantega får interessante og krevende oppgaver, jobber i team der vi gjør hverandre gode, og der vi hele tiden leter etter måter å gi våre kunder og deres kunder en bedre hverdag.

Jeg skriver blogginnlegg både på Kantega og på Medium. De fleste innleggene finner du her: https://medium.com/kantega

Lars, Magnus og Kristin / 6 min

Ansvarlig KI er hele organisasjonen sitt ansvar!

Mange snakker nå om å bli mer datadrevet og dermed mer innovative. En organisasjon som skal bli god på datadrevet innovasjon må klare å løfte seg som organisasjon gjennom kundefokus (sluttbrukerfokus) og at man får tak i og kan bruke de dataene som skal til for å forstå kunden. For å få til det må store deler av organisasjonen kanskje endre seg. Vi forklarer her hvordan vi tenker at det bør og kan skje.

Kristin og Lena

Demokrati eller tante Sofie?

Når tante Sofie synger sin sinte vise til røverne i Kardemomme by avslutter hun med: “Og alle gjør som jeg har sagt, for det bestemmer jeg!”, hvorpå røverne roper “Nei!” og hun: “Jo!”. Ikke akkurat et deltakende demokrati.

Øyvind og Kristin / 7 min

Digital transformasjon i praksis

Digital transformasjon er en grunnleggende, større og ønsket endring av hvordan organisasjonen fungerer, både gjennom digitalisering og digital innovasjon, og gjennom en bruker- og kundeorientert endring av organisasjonsdesignet. Hva innebærer dette egentlig i praksis, om en vil lykkes?

Øyvind og Kristin / 5 min

Hva er digital transformasjon?

Digital transformasjon er et begrep som du garantert har hørt om. For en del organisasjoner er dette et mål, for andre en nødvendighet, enten det handler om overlevelse eller konkurransekraft. Problemet med begrepet digital transformasjon er at det kan tillegges ulike betydninger. Hvordan kan vi definere digital transformasjon?

Illustrasjon: Kvinne med 3D-briller
Kristin og Øyvind / 8 min

Bruk 3D-briller på reisen mot en datadreven organisasjon

Har din organisasjon bestemt seg for å bli mer datadrevet? I fjor intervjuet vi flere som var på ulike stadier av den veien. Hvis din organisasjon har planer om å bli mer datadrevet anbefaler vi absolutt at du leser rapporten på kantega.ai. Men i tillegg har vi noe nytt å komme med i denne bloggartikkelen som vil gjøre reisen mot en datadrevet organisasjon enklere.

Kristin / 3 min

Hva er best for Norge når det gjelder ansettelse i staten eller konsulentselskaper?

I en artikkel i Digi hevdes det at det vil være en fordel for staten at flere IT-folk blir ansatt og ikke innleid som konsulenter. Dette har jeg lyst til å forstå mer om, og for å forstå må jeg skrive.

Vidar og Kristin / 5 min

Forutsigbare IT-prosjekt – finnes de?  

Se for deg at du jobber som inspektør i et direktorat som f.eks. Arbeidstilsynet og skal skrive en brukerveiledning for hvordan du og alle dine kolleger skal jobbe. Noe av måten dere jobber på er lovbestemt, noe er styrt av IT-løsningene dere har og noe er opp til dere selv. Nå skal du beskrive måten ca 500 mennesker skal jobbe på framover slik at det kan standardiseres og bli mer effektivt. Hvordan ville du gått fram for å få til det?

Kristin / 4 min

Endringsmotstand?

"Endringsmotstand" blir ofte brukt som forklaring på hvorfor man ikke får til de endringene man ønsker. Jeg tror det handler mer om hvem som ønsker endringene og hvordan de jobber for å få dem til.

Kristin / 6 min

Intenst og givende samarbeid i Google Venture Design Sprint

I høst har jeg vært så heldig å få fasilitere flere Google Venture Design sprinter (Design sprint) slik de er beskrevet i Jake Knapp sin bok "How to solve big problems and test new ideas in just five days". Jeg er imponert over oppskriftene i boken - og over de dyktige og flotte folkene som var med i sprintene.

Kristin / 5 min

Skal Product Owner være en allviter?

På JavaZone snakket Tim Berglund fra Github om hvordan Product Owners ved å være eiere av domenekunnskap tok fra utvikleren muligheten til å ha forståelse for det som skulle lages.

JavaZone logo
Kristin / 5 min

Kantega på JavaZone 2013

Kantega var sterkt til stede på JavaZone 2013. Våre flinke medarbeidere holdt hele 10 lyntaler, foredrag og workshops. Vi oppsummerer med noen videoer fra arrangementet.

Kristin / 5 min

Hvem har styr på alle disse IT-prosjektene?

Er de egentlig IT-prosjekter, og er de koordinert på noen måte? Diffuse svar på dette kan være dyrt og fartsdempende.

Kristin / 3 min

Deling og inspirasjon

Hvert år deler Kantega-ansatte og engasjerte kunder kompetanse og erfaring på kundedagen vår, til gjensidig inspirasjon. Kundedagen den 14. februar oppsummeres her med noen presentasjoner og filmer.