Hopp til hovedinnhold

Håvard Kvam Buvik

Senior systemutvikler

havard.kvam.buvik@kantega.no

Håvard har jobbet i Kantega siden 2003 og er opptatt av mange aspekter ved programvareutvikling: Fra kravhåndtering og gode løsninger til effektiv arbeidsmetodikk og koding.

Håvard Kvam Buvik
Håvard / 5 min

Smidig utvikler

Jeg er utvikler. Jeg elsker å lage programvare som virker. Smidig er død, men jeg vil være en smidig utvikler.

Håvard / 2 min

Utfordrende kommunikasjon

Du har sikkert hørt utsagn av typen:

“For å utvikle seg må man komme seg ut av komfortsonen.”

Håvard / 4 min

Enkle regler for vedlikeholdbar kode

Hvorfor er det viktig at en kodebase er vedlikeholdbar? Hva kjennetegner en vedlikeholdbar kodebase? I denne artikkelen skriver jeg om dette temaet, basert på erfaring fra arbeid med mange kodebaser i løpet 20 år som konsulent for kunder innenfor bank, finans og sikkerhet.

Håvard / 5 min

Adskilt og nær

Jeg jobber til daglig fra mitt cellekontor i Namsos. Det betyr at jeg er fysisk isolert fra mine prosjektkolleger, som er lokalisert i Oslo, Bergen og Trondheim. Jeg har likevel et nært og godt samarbeid med de andre på teamet. Det er mulig takket være en rask internettlinje og gode digitale verktøy, samt årelang erfaring med å jobbe på denne måten. Jeg føler meg aldri alene eller isolert, og gleder meg til å gå på jobb hver dag.

Håvard / 5 min

Logging in Java - with users in mind!

Logging in a software application is often considered as a non-functional requirement. I suspect that categorizing logging as 'non-functionality' and assuming it will NOT have any user impact, often lead to hasty and premature requirements handling.

Håvard / 5 min

33 tips til selvorganiserende programvareteam

Innenfor programvareindustrien er “selvorganiserende team” en trend i tiden. Målet er hypereffektive team som skaper de beste løsningene. Og det er mange veier man kan gå for å komme dit. På mitt team har vi jobbet mot dette målet de siste 3 årene og finner stadig noe vi kan forbedre. Her er noen tips for å komme i gang. NB! Hver og en av tipsene er like viktige!