Hopp til hovedinnhold

Frank Aakvik

Senior systemutvikler

frank.aakvik@kantega.no

Frank jobber som systemutvikler og har, foruten en utdanning som systemingeniør, en batchelor i kunsthåndverk. Han har flere års erfaring med utvikling av sikkerhetskritiske systemer, og liker å utforske den kreative prosessen og menneskets iboende entreprenørielle egenskaper. På fritiden elsker han å lage ting, når han ellers ikke blir kastet rundt på Aikido-matten.

Frank / 7 min

Hvorfor skal jeg stole på deg?

Vi har alle hatt gode og dårlige erfaringer med tillit. Tillit utvikles i forhold vi er i, og sier noe om kvaliteten på forholdet.

Vi sier at tillit er gjensidig. Tillit må opparbeides gjennom daglig samhandling, og det må vedlikeholdes med gjensidig innsats.

Dessverre gjelder ikke dette for informasjonssystem. Informasjonssystem pleier ikke tillitsforhold på samme måte som venner, familie eller arbeidsrelasjoner. Et informasjonssystem belager seg på tillit fra første møte med sluttbruker. Det antar at brukeren er til å stole på - hvilket det aldri burde ha gjort!

Frank / 8 min

JSON Content Polymorphic Serialization with Kotlinx

Did you ever receive JSON containing a list of objects that share some properties, but certain selected properties were distinct? Maybe you thought that these "subtypes" could probably de-serialize into subclasses, but you lack the 'type' property to distinguish on. Don't fret. With Kotlinx.serialization, you can still achieve polymorphism.

Frank / 7 min

Påskerefleksjoner fra en sikkerhetsarkitekt

Fra et allegorisk perspektiv, er påsken kanskje den perioden som passer best å reflektere over de utallige egg-metaforene som finnes: Hva kom først av høna og egget?; Å legge et egg; Å ha det som plommen i egget; Man kan ikke lage omelett, uten å knuse egg; osv. Hvor uttrykkene kommer fra, er kanskje ikke så viktig, men for de aller fleste er betydningen veldig klar.

Årets påske, og situasjonen vi befinner oss i, gir kanskje rom for å reflektere litt nøyere over én spesifikk metafor: “Å legge alle eggene i én kurv”.