TUT og kjør!

Hva om det fantes en løsning som gjorde privat bruktbilhandel lekende lett - hele veien, for både kjøper og selger? En sånn løsning finnes!

Lekebiler til inspirasjon i prosjektrommet
Viktig med inspirasjon i lokalene
når løsningen skal gjøre bilhandel til en lek.

I dag er det enkelt å legge ut og finne en bil på finn.no. Men å ta det videre derfra, det vegrer mange seg for. For hvordan kan jeg vite at jeg får betaling for bilen når jeg gir fra meg nøklene? Ønsker jeg å utsette meg for ubehaget ved kontakt med motparten hvis noe er galt med bilen i etterkant av handelen? Hvordan kan jeg være sikker på at alt som må utføres i en bruktbilhandel faktisk er utført?

Løsningen på blant annet disse utfordringene finnes altså snart! Løsningen heter TUT, og er laget av Kantega sammen med SpareBank 1. Og blir helt gratis å bruke.

Trygt & enkelt

TUT lanseres tidlig i høst, og den gjør at kjøper og selger med få tastetrykk kan gjennomføre hele bilhandelen digitalt, uten å involvere andre enn lovpålagte instanser som Statens vegvesen for eierskifte i etterkant. 

En bilhandel krever kontrakt.

Kontrakten bygges underveis, den signeres med BankID, og når handelen er inngått, sitter begge parter med en digital kjøpekontrakt som du kan finne igjen i løsningen når som helst. 

Et av stegene for å selge bilen med TUT

Kjøper får også tilbud om 1 måneds gratis bilforsikring fra SpareBank 1, for å trygge handelen ytterligere.

Sikkert som banken

Hvis man ønsker å lånefinansiere kjøpet, står SpareBank 1 som garantist for at pengene blir betalt til selger og at eventuelle heftelser på bilen blir slettet. Det tilbys også et sikkert betalingsalternativ for de som ikke ønsker å ta opp lån, hvor SpareBank 1 garanterer for sikker overføring av pengene

Kjøper og selger kan altså føle seg helt trygg på at man ikke blir lurt, og fortjenesten sitter man igjen med selv

Men det kommer enda mer...

Det er mye som står på planen for kommende versjoner av TUT, sier prosjektleder Jon-Christian Olsen i SpareBank 1. Noe som kan nevnes er for eksempel:

  • Finansieringsbevis slik at du kan dokumentere betalingsevne overfor evt. bilforhandler

  • Bruktbilgaranti

  • Automatisk integrasjon med Statens vegvesen for melding om eierskifte

  • Kunderating, etter airBNB-tankegangen

Det er bare å glede seg, sier Jon-Christian.

Artig med bil

For prosjektteamet i Kantega har det vært et inspirerende og morsomt prosjekt. Dette er virkelig nybrottsarbeid, sier Magnus Haugsand, som har jobbet med funksjonalitet og brukeropplevelse i løsningen. Det finnes ingen slike løsninger fra før som vi har kunnet skule til eller la oss inspirere av. Og det er jo det som har gjort det så artig! Det har vært kjempeviktig å teste ut idé, konsept og brukeropplevelse underveis - ta folk på alvor, for det å handle bil er en ganske stor greie. Målet vårt er at løsningen skal vise deg at det å handle bruktbil ikke er spesielt vanskelig, og iallfall ikke når du får så god hjelp som du får i TUT.

Her finner du TUT.