ingvild_ibilen_3

Lekende lett bilsalg!

Kvart over ti en mørk høstkveld, møtes tre personer på en parkeringsplass. Eiendeler og penger skifter hender, og de takker for handelen. Kvart over elleve drar de hver til sitt. Ingvild går inn døra til blokka si, og ekteparet kjører derfra i det som inntil for en time siden var Ingvild sin bil.

I løpet av denne timen har de utført en komplett bilhandel. Kontrakt er signert, pengene er på vei til Ingvild og bilen har byttet eier. 

Hvordan er det mulig? Jo, med TUT selvsagt.  

0 stress uten papirkontrakter 

Verken Ingvild eller kjøperne hadde hørt om TUT da de møttes på parkeringsplassen. Ikke visste de så mye om bilhandel heller, og det var ikke før de begynte å google litt på hva som egentlig måtte gjøres at de ble klar over at det krever litt. Minimum er å få skrevet og signert en kjøpekontrakt. Det var dårlig med printere på parkeringsplassen, så de kontraktene de fant på nettet var helt uaktuelle. Da demret det plutselig for en av dem at han hadde hørt snakk om TUT. De fant fort fram til nettsiden, logga inn med BankID, oppretta handelen og la inn de opplysningene som må inn i kjøpekontrakten. Deretter gikk det fort å gjennomføre resten av handelen. En fiks ferdig kontrakt er signert - for alltid lagret og tilgjengelig - i TUT.

Ingvild er ikke i tvil. "Takk og pris for at han huska på TUT! Det var jo kjempebra. Vi logga oss på med BankID, og alt var superenkelt. Kontrakten var jo signert med et klikk. Kan hende jeg hadde vært litt mer skeptisk til å gi fra meg nøklene før pengene var på kontoen min hvis det var en veldig mye dyrere bil, men det var vel egentlig det eneste jeg lurte litt på i løpet av hele prosessen", sier Ingvild. 

Shit pomfritt, dokker e god! Ingvild Farstad, bilselger 

Straksbetaling fjerner ventetid

Selv om en tradisjonell pengeoverføring tar noen timer, avhengig av når på døgnet den blir lagt inn, så garanterer SpareBank 1 imidlertid for overføringen når den går trygt via TUT. Man kan derfor være helt sikker på at pengene kommer fram selv om handelen foregår på kvelden, som i Ingvild sitt tilfelle. Hvis man gjør betalingen utenfor TUT, vil en slik ventetid fjernes helt hvis man velger "Straksbetaling" som betalingsform i nettbanken. Da vil overføringen skje umiddelbart.

Gull fra brukere

- Slike, og andre nyttige innspill fra Ingvild, er gull verdt for oss som jobber med TUT til daglig, sier Jorun Kristin Bremseth i Kantega. Vi vil jo at løsningen hele tiden skal bli bedre og oppleves så trygg og enkel som mulig. Da er det innspill fra brukerne som er det virkelige gullet.

Jon-Christian Olsen hos SpareBank 1 Finans er helt enig. - Kontakt med brukere, både gjennom brukertesting og henvendelser til supportsenteret vårt, gir oss mange gode og nyttige innspill. Det er sånn vi hele tida kan forbedre TUT.

Ville brukt den igjen

Ingvild er ikke tvil om sitt råd til andre bilhandlere. “Vil du få handelen gjort i en fei, kjenne deg trygg på at dette får du til og at du ikke blir lurt, så er det ingen tvil. TUT er jo som skapt til dette!”.

Og det er jo nettopp det den er. TUT! TUT!

Du kan teste ut og leke deg med løsningen før det blir alvor og du står der med bilen.

 

TUT - Som en lek