De 8 nye som begynte etter nyttår 2018

10 nye medeiere

Å eie sin egen arbeidsplass er en fin ting. Kantega når nye milepæler og antall ansatte passerte nettopp 130. Her får du hilse på 10 av våre nye erobringer. Flere er på vei!

Stian Valentin Svedenborg

Da Stian forlot Akershus for å avtjene sin verneplikt, stoppet han i Trondheim på vei hjem. Det ble til 6 år ved NTNU og tittelen Sivilingeniør i Industriell Matematikk. Stian valgte å fordype seg i abstrakt algebra og kryptografi. Etter 3 år hos ARM i Trondheim begynte han hos Kantega i 2018. Med stor lidenskap sluker- og deler han kunnskap om sikkerhet, og det er særlig applikasjonslagene som lokker.

På fritida spiller han gjerne Dungeons & Dragons når det måtte by seg en anledning. Og på spørsmål om han er av det ekstra amorøse slaget – ref mellomnavnet Valentin – så er svaret: «nei, oppkalt etter farmors onkel!» Så det har altså ingenting å gjøre med 3 barn før fylte 30.

Natale Hugvik

«Det blir aldri for mye struktur!» Natale må oppleves. Når andre synes noe er for komplekst stuper hun frydefullt ut i behovskartlegging, systemtenkning, konseptutvikling og design. 9 år gammel ble hun hekta på Sci-fi etter å ha sett E.T. Og det er vi i Kantega veldig glade for. For Natale er jorden et organisk romskip som spinner rundt sin egen akse. Dette gjør at hun lett kan se for seg at alt er mulig. 

Hun er født og oppvokst i Oslo. Etter å ha lagt astronaut-drømmen på hylla, endret hun kurs og ville bli designer. Det førte til studier i industridesign ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Hun har alltid mange jern i ilden: Male utrydningstruede dyr, lære seg ting hun ikke kan, trene og lage mat hun aldri har tilberedt før. Hun ser gjerne på dokumentarer, filmer og serier. Mottoet er «More is more» og drømmen er å sitte i styret til Elon Musk.

Tina Haaskjold Behrens

Tina er ekte Trondhjemmer med fortid fra reklamebransjen. Med seg i bagasjen har hun en bachelor i Medieteknologi fra Høgskolen i Gjøvik, i dag omdøpt til Webutvikling. Så da skjønner du hvor hun passer inn i flokken vår. Hun omtaler seg selv som et allsidig kodehode. Hun er opptatt av å utforme løsninger som gir best mulig brukerflyt og ikke nødvendigvis så mye visuelt støy. Faglig hjemmebane er interaksjonsdesign, universell utforming, HTML, og CSS/SASS. At hun også vet hvordan man best trenger gjennom støyen i sosiale medier er et stort pluss. 

Når hun ikke jobber har hun to store pasjoner: Hund og negledesign. Ikke relaterte må vite, og begge har selvfølgelig egne Instagram-kontoer. Ofte sett bak et kamera og i det siste også ved symaskina hjemme på Markaplassen.

Geir Helland 

Geir vokste opp midt i Norge, ikke langt fra teknologihovedstaden. Interessen for data gjorde veien til informatikkstudier på NTNU kort. I starten av karrieren jobbet han mye med systemutvikling og drifting av datasenter. Hangen til mer urban livsstil førte han til Oslo. Her har han vært innom automatisering, systemintegrasjon, migreringsprosjekter, drift, overvåkning og provisjonering. 

Det siste året har han jobbet med å få opp et nytt DevOps-miljø. Og da våknet Kantega. Det stod høyt på ønskelista vår. Check! Innenfor hjemmets fire vegger går det mye i lesing, musikk og lett gaming. Og selv om Geir er tung på saker som Linux, OpenSource og virtualisering, er han ikke tung å be når det kommer til konserter og turer på byen.

Emil Jakobus Schroeder

Emil kom til oss 1. januar etter masterstudie i datateknologi fra NTNU. Nå er ikke han noe nytt bekjentskap for Kantega. I nesten ett år hadde han studentengasjement hos oss. Og vi likte det vi så og hørte så godt at han ble tilbudt jobb ved første mulige anledning. Emil er med andre ord godt testet. Skulle bare mangle siden det er testing han brenner aller mest for.

Som mange andre flyttet Emil til Trondheim for å studere. Han er en sindig Nord-Trønder som nok vil finne seg godt tilrette i Kantega. Han er en av mange med interessene – hold deg fast: Film, serier, data- og brettspill. Og om ikke det fyller fritida har han som regel noen mindre programmeringsprosjekt gående.

Vegard Stuen

Det kommer mye bra folk fra Bodø. En av de er Vegard. I 2013 flyttet han til Trondheim for å begynne på forkurs til ingeniør på det som den gang het Høgskolen i Sør-Trøndelag. Han så ingen grunn til å stoppe der og gøyv løs på dataingeniør-studiet mens han sjonglerte en deltidsjobb som Java-utvikler i firmaet Sportradar. Ferdig studert jobbet han et halvt års tid der før han meldte overgang til Kantega.

Han liker seg ute i naturen og er ofte sett med sekk, gevær eller fiskestang. Vegard kobler også godt av når han kan sysle med prosjekter hvor han lærer seg noe nytt. Arduino, ølbrygging eller nye programmeringsspråk: Han er et herlig nysgjerrig pust fra nord.

Neha Sinha

Neha er en reiseglad dame fra India som fullførte sin bachelor i datavitenskap i 2011. Det var starten på hennes karriere som automatisk tester. Hun jobbet hos Dell EMC og Hortonworks i India noen år. I desember 2016 pakket hun sammen pc’en og satte seg på flyet til Stockholm. Her ventet et kaldt, vintermørkt Sverige. Etter ett år hos Unibet i Stockholm satte hun kursen for Kantegas Bergenskontor.

Vi håper hun har pakket ordentlig ut og slått seg til ro mellom de syv fjell. Med så mye godt humør, ektemann og pågangsmot skulle det være nærmest for en formalitet å regne. Og husk: Når du bor i Bergen trenger du ikke å dra dit på ferie!

Jon Espen Ingvaldsen 

Jippi, Jon Espen er tilbake! Vi var litt triste da han å hoppet av i 2014. Og desto gladere da han kom tilbake nå etter jul, med Ph.D. og forskningserfaring innen analyse av big data i kofferten. Det bor en gründer i Jon Espen og han har vært med å bygge opp to selskap, begge med utspring fra NTNU. Et av selskapene, Mito.ai, er i dag et lovende fintech-selskap. Jon Espen har fortsatt en finger med i styret. Som konsulent har han hatt ansvar for arkitektur og implementasjon i mange store prosjekter. Han liker rollen som fødselshjelper for startups og har et falkeblikk for muligheter som dukker opp når data og ny teknologi krysser hverandre.

Som dialekten avslører er Jon Espen opprinnelig fra Østlandet. Kanskje er det større likheter mellom Ski og Klæbu enn vi tror? Der har han slått seg ned med familie og høner. Han hevder å være best uten ball og tilbringer ofte helgene som supporter i en lokal håndballhall. Når han ikke varter opp med omelett fra egen bakgård kan det hende han byr på selvfanget sjømat. Stadig sett med sjøkreps- og krabbeteiner.

Gøran Basso

Juli 1989, lengst nord i Norge, nærmere bestemt Vadsø - står jubelen i taket. Gøran ser midnattssola for første gang. Han setter etterhvert kursen for Oslo og en bachelor i biologi. Fascinasjonen for teknologi og data fører han til Bergen og informatikk-studier. Stinn av kunnskap og studier smatt han rett inn som utvikler på Kantegas nystartede Bergenskontor.

På fritiden slapper han av med kjæreste, er reservepappa for en vilter fire-åring og ubegrenset med pelsterapi a la katt. Som mange andre Kantegere er han interessert i spill, film, serier og science-fiction av alle slag. Musikk har en stor plass i Gørans hjerte, og han hører på alt fra elektronisk musikk til svart metall. Mulig ny bassist til Kantega-bandet?

Sigve Godøy 

1989 er en god årgang for Kantega i Bergen. En varm sommerdag på Haukeland Universitetssykehus så Sigve sin første regnbyge – eh dagens lys. Etter ti år i Bergen fulgte det ti år i Sandnes. Så vendte han tilbake til hjemlandet for å lære ting om datamaskiner og sånt. På Universitetet i Bergen fylte han hodet med Informasjonsvitenskap, og høsten 2017 var utdanningen i boks. Han synes det er stas å jobbe i Kantega, og vi synes det er stas å ha han med på laget.

Når vi spør Sigve om hva han gjør når han ikke er på jobb, svarer han som mange andre i Kantega: Gaming, spill og musikk. Han kobler også godt av med tegneblokka. Kanskje lurer det en designer under der et sted? 

 
Velkommen ombord, alle sammen!