Nye folk i KantegaBlir du den neste?

17 ferske fjes

2016 var et annus magnus for Kantega. Ikke bare fordi vi ansatte Magnus og fikk et supert resultat. Vi fikk 17 nye folk med på laget og vokste til 115 ansatte. Hvem er de, og hvorfor gikk vi for akkurat disse kloke hodene?

Thale Vattekar Sommer

Thale er allsidig og har jobbet med mye forskjellig før hun kom til oss. Hun er utdannet siv.ing i teknisk kybernetikk, men har jobbet med prosesskontroll, testing, tilbudsarbeid og prosjektledelse. På fritida koser hun seg med venner, familie og trening.

Når du søker deg til konsulentbransjen som utvikler uten å ha programmert på flere år er du en tøffing. Det sier vel alt :-) I Kantega er hun ansatt som systemutvikler. 

Magnus Haugsand

Magnus har vært lidenskapelig interessert i web helt siden ungdomsskolen, og webdesign var fast sidespor til skole og utdanning. Hos oss jobber han med frontend-utvikling og brukeropplevelse. I Kantega setter vi umåtelig pris på lidenskap. Så mye at det er en av verdiene våre. "Vis lidenskap!" 

Magnus har bakgrunn fra Bygg- og miljøteknikk og kom til oss fra Statens vegvesen, hvor han har vært produkteier for blant annet Vegkart. Rollen har vært allsidig og med mye brukerkontakt. De som får Magnus med på laget er heldige!

Ksawery Buczkowski

Ksawery er en mann med mange interesser. Alt fra foto, video, musikkproduksjon og sang. Når han ikke driver på og skriver javakode da. Et nytt potensielt medlem i Kantegabandet der altså. Og han lærer gjerne bort polsk. Er nok ikke veldig imponert over alle variantene navnet hans kommer i.

Hvem har ikke plass til en full-stack, løsningsorientert polakk? Ksawery bygger helst backend. Solide grunnmurer og bygg som kundene ikke klarer seg uten.

Vegard Svendsen

Trondheimsgutten Vegard er relativt nyutdannet systemutvikler. Glad i friluftsliv, gode TV-serier, styrketrening, mat og kultur. Som nybakt småbarnspappa ser han han fram til lysere dager og mye kvalitetstid med vesle Emil.

Hvem ønsker seg ikke en stødig trønder på laget? Med en bred erfaring fra sin første jobb og nysgjerrighet for ny teknologi
, så vi fort at dette var en kar vi kunne få bruk for i mange prosjekter. Vegard er godt i gang både med front-end og maskinlæring.

Jostein Munz

Aktiv styrkeløfter på fritida og stødig Oslo-gutt. Testgruppas bodyguard der altså, og en av de som blir veldig glad når det står proteinrik mat på menyen. Han sier heller ikke nei takk til et slag sjakk, spill eller de siste børs-tallene.

Jostein har sin bakgrunn fra Teknisk kybernetikk og har jobbet mye med modellering,
simulering og offshore-applikasjoner hos sin tidligere arbeidsgiver. Hos oss er han et kjærkomment tilskudd til testgruppa, hvor han jobber med utvikling og teknisk testing.

Øyvind Kallevik Grutle

Øyvind er ekte gårdsgutt fra Sveio i Hordaland. Når han ikke flykter fra byen og ut på vidda og skogen, sysler han gjerne med klatring, spilling og aktiviteter med samboeren.

På jakt etter noen med erfaring innen robot-prototyping? Da kan vi anbefale Øyvind. Han er utdannet innen nanoelektronikk, robotikk og intelligente systemer fra UiO. Aner vi en utvikler med ørneblikk for detaljer og særdeles smarte kodelinjer?

Kristian Lund

Oslogutten Kristian er glad i brettspill, spilling, trening og TV-serier. Og så sitter han i styret i borettslaget. En muilig Narvestad der altså?!

Kristian er systemutvikler med bakgrunn fra datateknikk, og har jobbet mye med finans og bankløsninger. Et kjempebra tilskudd til Oslo-laget vårt.

Alex Diesen

Alex har mange allerede truffet. Det er fordi han har jobbet i Kantega før. Etter en tur down under - Australia - ønsket han seg tilbake til oss. Det er vi veldig glade for, Alex!

Vi kjenner jo Alex og hvilken dyktig systemutviker
han er. Så vi føler oss privilegerte som var førstevalget da han var tilbake i gamlelandet :-)

Hallbjørn Storruste

Hallbjørn har et bredt nedslagsfelt og lite tid går med til å kjede seg. Småbarnsfar, ivrig jeger og fisker. Etter en sving innom læreryrket, bachelor i drama og teater pluss litt kulturformidling, landet han heldigvis i det digitale landskapet.

Allsidighet er en styrke
. Vi er glad Hallbjørns nysgjerrighet førte veien hans innom en bachelor i data. Med en så spenstig bakgrunn gleder vi oss til å se hva han får til når han bruker kreativiteten sin på å webapplikasjoner.

Aleksander Schipper

Aleksander er Oslo-gutt med Nederlandsk pass. Fersk grafisk designer rett fra Westerdals, med et optimistisk og nieuwsgierig blikk på livet. På fritida utforsker han gjerne marka med familiens hund eller en europeisk storby sammen med kjæresten.

Ung, men ikke lenge "lovende". Etter en måned designet Aleksander tidenes kuleste stand på Javazone: Best in show! Han brenner for å lage gode visuelle løsninger, illustrasjoner, animasjoner og design av apper og webløsninger.

Karl Magnus Stenersen

Borte bra – Kantega best, tenkte Karl Magnus. Og etter 2 år i utlendighet hos Storebrand fant han veien hjem igjen. Padling, fotografering, skating og yoga. Alt må prøves!

Karl Magnus er front-end utvikler med erfaring fra bank og forsikring. Som vaskekte nysgjerrigper liker han å teste ut nye ting. Vi er så glad for å ha han tilbake.

Tommy Gamst Vitikka

Hærlig urban mix fra Finnmark og Finland som har slått rot midt i Oslo. På interesselista finner du ball, pubsport, fiske, gitar og hacking på sitt siste kupp fra Kickstarter.

Tommy
er en sjelden kombo av systemutvikler og UX-mann. Han har fartstid fra Design Container og Opera Software før han havnet i Kantega. Noen av dere husker han kanskje fra Kantegadagen i august da Tommy kastet seg rett ut i det og holdt et flott foredrag.

Anne Høymyr

Anne bor på Ski med mann og tvillinger på 8 år. Å bli tvillingmor var neppe en brems på effektiviteten der i gården. Mon tro hvor mange problemstillinger hun rekker å analysere på vei til jobb mens hun nyter NSB's tilbud "buss for tog"?

Hun har rukket en bachelor i samfunnsfag, en master fra BI, samt jobberfaring fra både Telenor og SpareBank 1.  
Da vi skulle forsterke test-miljøet vårt i Oslo var Anne et åpenbart godt valg. 

Heidi Mork

Heidi liker å lære seg nye ting og slapper aller best av på hytta med en skjønnlitterær godbit, et lite programmeringsprosjekt og familien innen rekkevidde.

En gang i tiden studerte hun matematikk
, men fant etter hvert ut at hun synes programmering var vel så gøy. Så heldig for oss og alle som synes maskinlæring er spennende. Noen av de fikk med seg Heidis glitrende foredrag på Javazone 2016. Lurer du på noe rundt maskinlæring? Spør Heidi! 

Sigurd Ose Dybdalen

Sigurd er vår første IKT-lærling og fungerer som system administrator Stians høyre hånd. Når han ikke luker i patche-surr, lisenser og rydder unna jobbkøen til Drift henger han med venner, fisker og gamer.

Det er luksus for oss å ha en som Sigurd tilgjengelig. Så får vi tåle tanken på at han en dag plutselig har tatt fagbrevet og vips... Nei, la oss ikke tenke på det riktig ennå. 2 år igjen!

Henrik Qvigstad

En med erfaring fra eksperimenter ved CERN, sa du? Da må det må være Henrik. Vi vet ikke om det var der han oppdaget Bachata og Kizomba. Neida, det har ingenting med IT å gjøre. Dans fyller fritida til Henrik og i det siste har han beveget seg i retningen Hip-Hop og House.

På jobb lever og ånder Henrik for dataanalyse og automatisering. Han er en av våre eksperter på maskinlæring. 

Bjørn-Gunvar Nessjøen

Bjørn-Gunvar er helgelending, og trådte sine barnesko på en melkegård på vakre Vega. Hobbyer som fotball, gaming, jakt og fiske fylte dagene. På NTNU våknet kjærligheten for mikrokontrollere og duppeditter.

Etter å ha "drillet etter olje" i Stavanger gleder han seg nå til å holde på mer med maskinlæring og VR i Kantega. Vi gleder oss vi og, Bjørn-Gunvar.


Velkommen ombord, alle sammen!