SB1 Finans -Lånekalkulator-app

SpareBank 1 Finans

Med lånefinansiering i lomma

Markedets aller første helautomatiserte låneprosess på mobil, med elektronisk signatur og tinglysning. Rett og slett mindre papir, mer tilstedeværelse.

Utfordringen

Når SpareBank 1 Finans først skulle te steget inn i app-kanalen for første gang, skulle det gjøres skikkelig. Det betyr at da må kunden kunne utføre hele låneprosessen på mobilen. Elektronisk tinglysning var enda ikke ferdig utviklet hos Brønnøysundregisteret, noe som tilførte prosjektet enda en dimensjon av både usikkerhet og spenning.

Løsningen

Innovativ bruk av Flyt CMS

Stort sett alt vedlikehold av innholdet i appen gjøres i Flyt CMS (Kantegas egenutviklede CMS-løsning) på samme måte som kundens andre nettløsninger. Med et enkelt tastetrykk kan nye produkter, renter, betingelser og hjelpetekster legges til eller endres, og det gjenspeiles i appen umiddelbart. Dette er innovativ bruk av publiseringsløsningen, og åpner for en rekke muligheter for gode tjenester hvor fleksibilitet, time to marked, det å ha kontroll på innholdet, selvstendighet og eierskap er viktige faktorer.

Elektronisk signatur og tinglysning

SpareBank 1 Finans satser aktivt på å få fjernet skrivebord-behandlingen i lånesøknader, og i stedet å kunne levere lånegodkjennelsene der kundene befinner seg.

Elektronisk tinglysning er en relativt ny tjeneste fra Brønnøysundregisterene, som ble lansert på vårparten 2012. SpareBank 1 Finans har vært en pådriver og aktivt delaktig i uttesting underveis i utviklingen. Tjenesten blir å finne i alle løsninger som Kantega har laget for SpareBank 1 Finans, både nettbasert og mobil lånesøknad.

Løsningene involverer også elektronisk scoring, noe som betyr at bruker får umiddelbar respons på hvorvidt man blir innvilget lån eller ikke.

App-prosjektene er ikke spesielt omfattende, men effektiviseringspotensialet er enormtPetter Linaae, Leder forretningsutvikling - SB1 SR Finans
Gamification

Et morsomt aspekt i prosjektet har vært å tilføre låneberegning et visst underholdningselement. Vi ønsket å lage et hendig verktøy for alle som vurderer lånefinansiering. Og vi ønsket å gjøre den litt mer underholdende enn en ren kalkulator. Vi kjørte derfor en kreativ gamification-prosess, hvor vi jobbet eksplisitt med hvordan vi kunne gjøre løsningen mer fristende.

Last ned appen
Tilgjengelig på App Store 

Tilgjengelig på Google Play