Kantega til topps i Smart Mobility Hackaton

En spennende idé med stort potensiale. Beate, Anders og Daniel vant prisen for “beste forretningskonsept” i Smart Mobility Hackaton.

Smart mobility hackaton

Smart Mobility Hackaton er et arrangement av Statens Vegvesen, Entur og StartupLab. Målet med dagen er å utforske hvordan trafikkdata og ny teknologi kan brukes til å forbedre mobilitet og bygge nye løsninger for transportsektoren.

Premisset er ganske enkelt: Du velger en utfordring. Og du har 24 timer på deg til å komme opp med den beste løsningen. Det eneste hjelpemiddelet du har er tilgang til en rekke relevante data og spørsmål, som du kan innovere og bygge nye løsninger på. Resten er opp til deg.

I år deltok over 100 personer fordelt på 21 lag. Det skulle kåres et vinnerteam i hver av de fire kategoriene: beste løsning, mest kreative løsning, beste pitch og beste forretningskonsept. Teamene sto fritt til å velge mellom 4 forskjellige temaer og totalt 9 ulike oppgaver.

Hva skal til for at folk lar bilen stå hjemme eller på togstasjonen?

Vi startet med å printe ut og lime de ulike oppgavene opp på veggen. Vi fikk tømt oss for idéer på de ulike oppgavene. Noen små, andre store, uten å vurdere om de var gjennomførbare. 

Noen av oppgavene skilte seg ut etter denne sesjonen, og etter å ha diskutert våre idéer med mentoren fra Entur, kom vi frem til at vi var på riktig spor.

Vi ramlet tidlig inn på dette med barnehagen, som for Anders er en av grunnene til at han nå kjører bil (for å komme på kontoret). Vi drodlet litt rundt hva som måtte til for at han skulle la bilen stå hjemme (eller på togstasjonen på Jessheim), og hva som ville vært den beste løsningen for han dersom de ringte fra barnehagen.

Valget ble derfor å gå løs på oppgave 1A: hvordan bruke data til å gi bedre reiseanbefalinger.

Utfordringen

En enklere og mer effektiv reiseplanlegger. Og litt mindre stress når barnehagen ringer

Vår løsning gikk ut på at folk har fått nye reisevaner når pandemien er over. Mange ønsker i stor grad å fortsette med hjemmekontor. Mens arbeidsgiver ønsker å få de ansatte tilbake på kontoret, for å fremme tilknytning til kolleger og bedre samarbeidet mellom teamene. 

Vi laget derfor en hypotese om at arbeidsgivere i fremtiden kommer til å betale for mobilitetstjenester, tilsvarende slik de i dag betaler for mobil og bredbånd, hvor ansatte får tilgang til et bredt utvalg av disse mobilitetstjenestene – enten gratis via firmaavtalen eller rabattert. 

Firmaavtale med Smart Mobility

 
Bedrifter kjøper firmaavtale med SMART mobility som gir ansatte bl.a fri tilgang til bysykkel, sparkesykkel, elsykkel og rabatter på kollektiv og bildeling

 

Synkronisering med kalender 

Løsningen synkroniseres med kalender slik at du får hjelp til å planlegge 

 

Oppringing fra barnehagen

Det gikk et støkk i forsamlingen da vi kom til denne sliden 

 

Oversikt over billigste vei 

Enkel oversikt over raskeste/billigste vei til for eksempel barnehagen

 

Et vinnende konsept

“A highly exciting concept with great potential and with a possible business model” var tilbakemeldingen fra juryen. Og det er jo litt kult! Ideen ble vurdert til å ha stort forretningspotensiale, fordi den svarer på folks transportbehov og samtidig gir bærekraftig gevinst for bedrifter og transportsektoren. Hvem vet, kanskje vi får se den ut i live en gang i fremtiden?


Se video fra prisutdelingen her:

https://www.youtube.com/watch?v=eECRnxJKPVQ

 


Teamet fra Kantega:

Anders Skar, Beate Myrvoll og Daniel Lisø