Kantega har styrket laget med 16 nye det siste halve året.

Kantega styrker laget

Vi nærmer oss 150 ansatte - og medeiere. Tid til kompetanseheving, eierskapsmodellen og at du får være med å forme din egen arbeidsplass er attraktivt.

Det siste halve året har Kantega-laget fått 15 nye, nysgjerrige hoder. Ikke bare bidrar de til mer kunnskap og bredde i kulturen vår. De er helt avgjørende for at vi skal kunne tilby kundene våre det de etterspør og team med riktig sammensetting.

Da vi passerte 1. desember 2018 telte vi 148 hoder og det utgjør en vekst på 11% de 6 siste månedene. 
- Tid til kompetanseheving og at du får være med å forme din egen arbeidsplass er noe av det som gjør oss til et attraktivt sted å jobbe, sier flytsjef Heidi Kjernli.

Hvor store tenker Kantega å bli

Det er ikke noe mål i seg selv å vokse for å bli stor. Hovedgrunnen til at vi fortsetter å ansette flinke folk er at det gir oss mulighet til å kunne jobbe med de mest spennende prosjektene. Og de er det mange av innenfor både offentlig og privat sektor.

Digitaliseringsballen fortsetter å rulle og vi ønsker å være med på å gi den retning. Vi har jobbet mye med å ta i bruk riktig metodikk for de autonome teamene våre. I høst har vi deltatt på flere workshops sammen med kundene våre. Tid brukt på kompetanseheving er en god investering. Hos oss skal alle ha muligheten til faglig å bli den beste utgaven av seg selv. 

Joined the nerds!

Dette er våre siste ankomne. En fin miks av bakgrunn, erfaring og ungdommelig lidenskap for faget.

Vi er så glad for å ha dere med på laget. Velkommen!

Er du nysgjerrig på alle som jobber i Kantega, kan du finne oss her.