Hopp til hovedinnhold

Sommerstudentene

Sommerstudenter gjennom flere år

Sommerstudentene / 4 min

Gjenkjenning og knipsing av bilder av løpere i fart (2023, Bergen)

Hvordan kan vi distribuere bilder tatt under TIF Viking sine arrangementer på en måte som er attraktiv for brukerne og lønnsom for TIF Viking?

Sommerstudentene / 3 min

Sommerprosjektet 2023 - Fremtidens chatbot (2023, Trondheim)

Hvordan kan man mest effektivt hente relevant informasjon til et brukerspørsmål? Hva kreves for å få en stor språkmodell til å svare på den måten man vil? Dette var noen av de mest sentrale spørsmålene vi har utforsket i løpet av vårt sommerprosjekt.

Sommerstudentene / 2 min

Elvis has entered the building! (2023, Trondheim)

Hva skal til for at folk gidder å snakke med en chatbot?

Tidligere har brukere vært nødt til å forholde seg til forhåndsprogrammerte chatbot-svar, som gjerne føles mer knotete å forholde seg til enn de er til hjelp. I sommer har vi utviklet en chatbot basert på GPT, i håp om at den løser dette problemet.

Sommerstudentene / 3 min

Hvordan kan vi gi supporttelefonen til Dele en velfortjent pause? (2022, Bergen)

Bildeling er i det siste blitt kjempepopulært, og flere og flere ønsker å være en del av et bilkollektiv fremfor å eie sin egen bil. Siden 1996 har Dele (tidligere Bildeleringen) holdt til i Bergen, og stadig økt medlemstallet og bilparken. I dag bruker den lille administrasjonen deres mye tid i supportsamtaler. Kantegas første sommerstudenter i Bergen har brukt sommeren på å utvikle en tjeneste som gjør at brukerne kan få den hjelpen de trenger i appen.

Sommerstudentene / 2 min

6 gode grunner til å være sommerstudent hos Kantega (2022, Trondheim)

Vi er 6 studenter som i sommer har hatt gleden av å jobbe 6 uker hos Kantega i Trondheim, og vi vil derfor gjerne dele 6 gode grunner til hvorfor det er bra å være sommerstudent her! Alle gode ting er 6.

Kollasj av hele gjengen i ulike situasjoner
Sommerstudentene / 3 min

Kan en app hjelpe bønder å spare strøm? (2021, Trondheim)

Landbruket blir mer og mer elektrifisert, og med mange strømkrevende maskiner er strømregninga en vesentlig del av bøndenes utgifter. Vi er fem studenter som i løpet av sommeren har fått utforske hvordan man gjennom en app kan hjelpe bønder med å bruke strøm smartere, redusere kostnader og spare miljøet.

Sommerstudent tester el-sparkesykler i Oslo
Sommerstudentene / 4 min

Sommerstudentene sparket i gang sommeren (2021, Oslo)

Vi er Elen, Sandra, Karoline, Thomas og Emir. Denne sommeren har vi tilbrakt 6 uker på Oslo-kontoret til Kantega, der vi har jobbet i et tverrfaglig team bestående av både UX-designere og utviklere. Vi har sett på muligheter for å implementere en el-sparkesykkelløsning i en egenlaget reiseplanlegger.

Sommerstudentene / 4 min

Kan virkelig strøm være spennende? (2020, Trondheim)

Strøm og spenning - haha, artig ordspill. Men er det noe spennende med strøm? For de fleste er strøm bare noe man må ha, og som man betaler for - ganske ubevisst. I sommer har vi, 6 studenter fra NTNU, jobbet med å gjøre strøm mer interessant, sånn at du kan ta bedre valg.

De seks sommerstudentene foran inngangen til Kantega sine lokaler i Oslo
Sommerstudentene / 3 min

Gi oss en givende og relevant sommerjobb (2020, Oslo)

Etter 6 uker effektiv jobbing på en utrolig arbeidsplass er vi litt paffe og veldig fornøyde. Det blir digg med ferie, men også vemodig. Ikke bare fordi vi har bidratt med positiv energi og driv, men også fordi vi har gjennomført et kjempespennende prosjekt slik vi vil; iterativt og designdrevet i et tverrfaglig team!

Sommerstudentene / 3 min

Sommerstudentene som lagde Sambo (2019, Oslo)

Har du hørt om Sambo, for deg som bor i kollektiv? Her er historien om sommerstudentene våre som lagde en kjørende app i løpet av ferien. Det er kult!

Sommerstudentene / 3 min

Hilsen fra sommerstudentene i Trondheim (2019, Trondheim)

På 6 uker skulle 6 studenter lage et verktøy som gjør det enklere å kontrollere og registrere avvik på tusenvis av kilometer med veg. Ingen liten oppgave. Det tverrfaglige teamet løste utfordringen med glans. Kantega takker! Artig å lese hvordan de opplevde prosjektet.