Hopp til hovedinnhold

Utforsk teknologiens grenser med OpenAI og transformer-modeller | Oslo 29/3

Du har sikkert hørt om ChatGPT og OpenAI, kanskje prøvd også? Bli med når vi skal se på hvilke muligheter og utfordringer den nye teknologien har for forretnings- og produktutvikling. Vi byr på god mat og faglig innsikt hos oss i Oslo onsdag 29. mars.

Utforsk teknologiens grenser med OpenAI og transformer-modeller

👉 Meld deg på

Det siste året har vi sett enorme fremskritt innen kunstig intelligens. Vi har fått AI-modeller som kan lage kunst, automatisere hjemmelekser og generere tekst med imponerende kvalitet. Dette er løsninger som er basert på store maskinlæringsmodeller trent på større datasett enn noen gang tidligere.

For å dra nytte av disse modellene må vi tenke helt nytt rundt hvordan vi jobber med data og maskinlæring. Er din virksomhet oppdatert på denne utviklingen? Hva skal til for å henge med?

Vi vil demonstrere hvor denne teknologiutviklingen står nå, vise hvordan du selv kan eksperimentere og bygge erfaring med teknologien, og peke på nye utfordringer som oppstår ved bruk av store, pre-trente modeller.

Kjøreplan:

  • Hva er transformer-modeller
    Jon Espen Ingvaldsen (Kantega)
  • Transkribering av tale og bruk av Whisper fra OpenAI
    Njål Borch (Norce)
  • Etiske utfordringer
    Lars Nuvin (Kantega)

Jon Espen Ingvaldsen er en nysgjerrig teknolog med akademiske røtter. Han er blant annet brennende engasjert innen fagfeltet big data. Nå er han, i tillegg til sjefskonsulent-rollen i Kantega, førsteamanuensis ved NorwAI (The Norwegian Research Center for AI Innovation), det største akademiske initiativ innen AI-forskning. Blant områdene senteret forsker på er sensorbaserte stordataanalyser, AI-produsert tekst og bilder og personifisering. Intervju med Jon Espen om bruk av AI.

Njål Borch er seniorforsker i Norce, et uavhengig forskningsinstitutt som driver forskning, utvikling og innovasjon på fremtidens bærekraftige løsninger innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi.

Lars Nuvin har 10 års arbeidserfaring som analytiker og data scientist innen bank- og forsikringsbransjen og offentlig administrasjon før han kom til Kantega. Han vil ta opp utfordringer og dilemmaer man må ta hensyn til ved bruk av denne typen teknologi.

Pizza serveres fra kl 17:30. Det faglige programmet starter mens vi spiser - 17:45-ish 🍕

Og så avslutter vi med en god og matnyttig diskusjon.

Velkommen! 😊

👉 Meld deg på

📧 Du kan også sende oss en mail (anders.skar@kantega.no)