Hopp til hovedinnhold

Kunde / Fixrate

Store, smarte bankinnskudd

🤔

Utfordring

Kan store bankinnskudd forvaltes bedre?

🙌

Løsning

Markedsplass hvor hele jobben gjøres

🤓

Kompetanse

Brukeropplevelse og design, frontend- og backend-utvikling

Må det være så kronglete å forvalte store bankinnskudd, tenkte gründerne bak fintech-startupen Fixrate.

Å plassere store bankinnskudd for større private og offentlige virksomheter har vært omfattende og kronglete arbeid. På bankenes nettsider har de f.eks ikke oppgitt rentene, og etter ringerunder i jakten på rett person og rente, kunne det gå flere dager før du fikke et konkret tilbud.
Når du endelig landet på valg av bank, måtte du i gang med en drøy runde "dokument-ping-pong". Sending, printing, signering, kontrollering og scanning. Med penger plassert i flere banker måtte du selv holde øye med porteføljen. Noen enhetlig rapportering for innskyterne har ikke eksistert, så gode, gamle Excel har derfor vært løsningen for mange.

På Markedsplassen gjør du hele jobben

På Markedsplassen til Fixrate legger bankene ut annonser, og brukerne får kjapt oversikt over hvilke tilbud som finnes. Det er enkelt å sammenligne og innskyterne har mulighet til å gjennomføre hele bestillingsprosessen digitalt.

Helt trygt, uten papir, postgang, scanning og håndskrevne signaturer. I Fixrate brukes BankID både til innlogging og til å signere dokumenter, og ingenting kommer bort i posten eller blir liggende i scanneren.

Bilder fra løsningen, på mobil og bærbar

Arbeidet vårt

Kantega ble foretrukket som leverandør ettersom vi har god kontakt med bankene i Norge, lang erfaring og dyptgående kunnskap om finansteknologi. Å jobbe med en startup er ekstra morsomt. Det er alltid en egen energi i et sånt prosjekt. Og her snakker vi virkelig om en disruptiv løsning, altså hvor man gjør noe helt nytt.

Smidig utviklingsmetodikk uten nitidige kravspesifikasjoner har vi veldig god erfaring med, så vi har hatt fokus på å lage de rette tingene heller enn å følge en oppsatt plan. Å jobbe tett med faktiske kunder, altså bankene, har vært helt avgjørende for å få avklart behov og hvordan vi skulle utvikle støtte for disse.
Vi var et tett sammenspleiset team med Fixrate, som blant annet hadde, og fortsatt har, kontorplass hos Kantega. Et så fysisk tett samabeid sikrer effektiv og god dialog med mulighet for raske avklaringer.

Gründerne i aksjon. Noen på huskedisse, andre med tusj. Fra venstre Bjørn Oddvar Landsem, Brynjar Ellingsen og Christoffer Blindheim

Suksesshistorie

Det å få være med på å få igang et slikt eventyr som det Fixrate har blitt er ikke hverdagskost for noen. Nå i sitt tredje år er mer enn 18 milliarder blitt plassert gjennom markedsplassen. Av mer enn 200 kunder.

For en suksesshistorie - det er ikke annet å si!

Snakk med oss

Har du en idé, en utfordring eller et prosjekt du trenger hjelp til? Ta kontakt så finner vi ut av det sammen.

Tormod Skåle

Salgsdirektør

+47 400 05 471

tormod.skale@kantega.no

Tormod er en knakende kjekk kar som brenner for prosjekter og nye muligheter. Han tar gjerne en prat med deg om dine tanker og idéer.