Hopp til hovedinnhold

Ansatteierskap / 3 minutter /

Rekruttering er den viktigste jobben

I enhver organisasjon er det menneskene som gjør forskjellen. Derfor er rekruttering noe av det viktigste man kan gjøre. For mange i IT-bransjen er det ekstra viktig akkurat nå.

Bilde av 2 ansatte i Kantega som spiller sjakk

Det går bra med Kantega. Veldig bra. Men det hadde ikke gått bra uten folka våre – de som gjør den faktiske jobben, og som utfordrer og former kulturen. Sammen traff vi blink på kompetansehevingen under korona. Tiden vi brukte internt banet vei for nye satsningsområder. 

Nå ser vi en økende etterspørsel på det vi leverer innen design, utvikling og rådgivningstjenester. Kunnskapen vi har fått fra forskningen på datadrevet innovasjon, og den faglige tyngden vi har på anti-hvitvasking, dekker viktige behov for kundene våre. Samtidig har digitalisering og fokus på brukeropplevelse gitt oss en helt ny dybde som strategisk partner.

Økt etterspørsel betyr at vi trenger flere folk. For å møte kundenes behov må vi finne flere med evner, ferdigheter og holdninger som danner grunnlaget for Kantegas arbeidsstyrke – og som kan sikre videre suksess i markedet.

Bilde av ansatt i Kantega som diskuterer rundt bordet. Smiler og god stemning.
Bilde av ansatt i Kantega som diskuterer rundt bordet. Smiler og god stemning.

Vi trenger folk i dag – men vi må tenke langsiktig.

Konkurransen om de beste hodene er beinhard. Folk får kastet tilbud etter seg, og våre egne ansatte blir oppringt daglig fra andre selskaper som vifter om seg med lovord og gulrøtter. Det er fristende å smi mens jernet er varmt, men det er mye viktigere å tenke langsiktig.

Vi tror bestemt på å sette de langsiktige behovene til kundene, organisasjonen og menneskene først. De beste arbeidsplassene er dessuten de som investerer i kvaliteten på folka de får inn. Til syvende og sist er disse menneskene selskapets drivkraft. Og det er denne drivkraften som skal til for å levere gode tjenester og produkter til kundene.