Hopp til hovedinnhold

Sommerprosjektene i 2022

Sommerprosjekt i Kantega betyr en unik mulighet - både for studenter, for bedrifter som har en idé, og for oss. I en intensiv periode over 6 sommeruker jobber studentene i tverrfaglige team av utviklere, designere og problemløsere med en case som de har valgt selv, blant flere gode kandidater.

Målet er å lage en løsning som er så ferdig at den kan testes på brukere. Enormt mye læring for alle parter. Sammen med seniorkonsulenter og veiledere fra Kantega får de innføring i moderne innovasjonsprosesser og veldig gode supplement til skolebenken. Alle teamene sparker for eksempel i gang med en google design-sprint, som er en veldig effektiv måte å komme fra idé til løsning og test av denne på.

I år hadde vi veldig mange gode mulige case, så tusen takk til alle som har kommet med sine forslag, både blant eksisterende kunder og nye bekjentskaper! Studentene skal jobbe med disse tre:

Oslo

Oppdragsgiver: Sabima

Mål: å gjøre det enklere å registrere observasjoner av ringmerkede fugler. Og å gjøre oss mer glad i fugler.

Sabima er en naturvernorganisasjon som Kantega har samarbeidet med i flere år. Nå har sommerstudentene også fått et spennende og givende prosjekt å jobbe med i sommer. Målet er å gjøre det enklere å registrere observasjoner av ringmerkede fugler. Det er viktig for å ha oversikt over fugler - både på arts- og individnivå. Disse dataene kan igjen brukes til for eksempel klimaforskning.

Studentene har allerede kommet godt i gang, og har allerede testet første prototype på brukere som representerer målgruppene for løsningen - som er ringmerkere, fugleinteresserte og barn og unge.

Postits på vegg
Postits på vegg

Fra google design-sprint

Fra google design-sprint

Bergen

Oppdragsgiver: Bildeleringen

Mål: å redusere unødvendige supporthenvendelser

I Bergen har vi vår første årgang med sommerstudenter. En dyktig og trivelig gjeng, som skal jobbe med et case fra Bildeleringen. Bildeleringen er et bilkollektiv som Kantega har laget reservasjonssystemet til.
Problemstillingen studentene skal løse er "Hvordan kan vi redusere unødvendige supporthenvendelser?".

Typiske problemstillinger kan være at bruker ikke finner bilen, ikke finner bilnøklene, eller lurer på hvordan man går frem for å fylle drivstoff. Det kommer gjerne som telefoner i løpet av dagen, når de ganske enkelt kunne funnet ut av det i appen, så her er det sikkert mye å hente – men hvordan? Løsningen som studentene lager skal integreres i det eksisterende reservasjonssystemet.

Alt i alt har det vært en utrolig fin start på sommerstudentperioden, og vi er imponert over hvor kjapt de hiver seg ut i problemet, hvor gode spørsmål de stiller, hvilke idéer og løsninger de kommer på, hvilket samhold se har fått seg imellom, og hvor mye liv de lager i de snart utflyttede lokalene. (Ja, for i Bergen flytter vi snart inn i nye lokaler).

Gruppe med mennesker og masse postits
Gruppe med mennesker og masse postits

En sedvanlig postit-bonanza 😊

En sedvanlig postit-bonanza 😊

Trondheim

Oppdragsgiver: Relevio

Mål: en informasjonsplattform som brukes og gir verdi for pasient og legekontor

Relevio lager administrative verktøy for helsevirksomheter, som blant annet kan bidra til å avlaste og lette fastlegenes hverdag, slik at de kan bruke mindre tid på administrative oppgaver og mer tid på kjerneoppgaven sin – pasientene.

Oppgaven til sommerstudentene er å utforske nye måter å gå ut med informasjon til pasienter, for eksempel i forbindelse med et besøk hos fastlegen. En sentral del av oppgaven er innsiktarbeid og prototyping i samarbeid med pilotlegekontor, og Relevio-gründerne er engasjerte og tett påkoblet gjennom hele sommeren.

Trondheims-studentene har kommet godt i gang, og har testet første prototype allerede.

Gruppe mennesker foran en tv
Gruppe mennesker foran en tv

Brukertesting på gang

Brukertesting på gang

Sommerstudentene tar over Instagram

I løpet av sommeren skal studentene ikke bare regjere i lokalene, men også på Instagram. I uke 27, 28 og 29 vil du få innblikk i livet i de tre teamene og på de tre kontorene. Der kan det bli mye gøy! 😊 Så følg kantegas verden på Instagram.

Fjorårets prosjekter

Og er du nysgjerrig på hva tidligere sommerprosjekter har endt opp med å lage, så kan du jo lese om fjorårets.

  • I Oslo jobbet de med å implementere en el-sparkesykkelløsning i en egenlaget reiseplanlegger.
  • Og i Trondheim laget de en løsning for å hjelpe bønder med å spare strøm.