Hopp til hovedinnhold

Påskehilsen fra Marit

Jeg sier som Pippi: “By-påske har jeg aldri gjort før. Så det klarer jeg helt sikkert!

Marit ønsker god påske fra hjemmekontor på kjøkkenet

God påske fra hjemmekontor på kjøkkenet

Kari Fagerberg

Mye er i endring, la oss gjøre det beste ut av situasjonen og se fremover. Sjelden har det vært mer tydelig at vi bare har én klode og at vi alle er i samme båt. Velbrukte, men helt sanne klisjéer. Denne krisen er vi nødt til å løse sammen.

2020-visjonen min var- og er full av innovasjon, bærekraft og det at Kantega skal være interessant selskap for dere. Skal vi bare la alt dette ligge brakk nå, mens vi fokuserer på å holde skuta flytende? Selvfølgelig ikke! Nå er det viktigere enn noen gang å ha fokus på innovasjon. “Hva er det beste vi kan gjøre for deg nå?”, spør vi kundene våre i disse dagene. Og vi får svar, og finner egne svar.

Vi vil bidra til å styrke både dere og oss selv gjennom krisen, fordi det blir en hverdag igjen. #Styrke har vi kalt det:

  • #StyrkeKundene er et konsept som alltid har førsteprioritet. Konseptet inkluderer læringsprosjekter sammen med kundene våre og innovasjonsprosjekter der vi utforsker hypoteser sammen og lærer mens vi utvikler piloter eller nye produkter og tjenester. Kostnadene fordeles avhengig av læringseffekt og eierskap til resultater.
  • #StyrkeKantega er et internprosjekt som har full fart i disse dager. Der vi bruker det vi har av ledig tid til å øke kompetansen vår og bygge nye piloter, produkter og tjenester. Vi lærer enda mer om maskinlæring og analyse og utvikler nye deler av sikkerhetsproduktet vårt KSSO. Og vi styrker oss på personvern og sikkerhet. Fordi det kommer til å bli enda viktigere i en verden etter Korona.
  • #StyrkeSamfunnet. Bærekraft og innovasjon er tett knyttet sammen, og gjensidig avhengig av hverandre. I Kantega har vi definert vårt bærekraft-begrep med dimensjonene: Teknologi. Demokrati. Miljø. Legger vi til Helse, noe vi kjenner at denne epidemien presser fram, så har vi en perfekt firkløver. Vi utforsker hvordan vi kan bidra med informasjonsteknologi og innovasjon for en mer bærekraftig framtid. Inviter oss gjerne med hvis dere jobber med tilsvarende prosjekter.

Arbeidshverdagen vår nå, er nok ganske lik den mange av dere har. Hjemmekontor og digitale samhandlingsløsninger florerer. Vi er blitt kløppere til å utforske og finne løsninger, og kreativiteten blomstrer. Vi gjør det vi kan for å etterleve alle råd og påbud fra myndighetene. Vi følger med utvklingen fra dag til dag, og situasjonen hos ansatte med familier i Kantega akkurat i dag er heldigvis at vi nesten er smittefrie:

Daglig utvikling av korona- og koronasymptomer i Kantega.
Daglig utvikling av korona- og koronasymptomer i Kantega.

Daglig utvikling av korona- og koronasymptomer i Kantega

Daglig utvikling av korona- og koronasymptomer i Kantega

Vi er heldige på så mange vis - i Kantega er vi godt vant til å jobbe både digitalt og distribuert med kundene våre. Så trygge på dette er vi at vi onboarder nye teammedlemmer, også i tider med hjemmekontor. Tips til hvordan legge til rette for det, får du av Sintef, som blant annet har snakket med oss om hvordan vi gjør det.
Eiermodellen vår gjør at vi kjenner et ekstra sterkt eierskap og ansvar for prosjektene og dere som kunder – og at vi har et ekstra gir å koble inn når vi står sammen i en sånn krise. Det håper og tror vi at dere merker.

Sammen står vi han av! Ha ei riktig god påske der du er!

Hilsen Marit, dagen før jeg tar på solbriller og inntar verandaen med et arsenal av bøker, kvikklunsj og appelsiner.

Marit sitt påskegodt
Marit sitt påskegodt

Masse deilig påskegodt.

Foto: Kari Fagerberg

Masse deilig påskegodt.

Foto: Kari Fagerberg