Hopp til hovedinnhold

Nye fjes i Kantega

Vi har vært så heldige å få mange nye kolleger i år. Her kommer en liten introduksjon av noen av de som så langt har valgt å bli en del av Kantega i 2022.

Bettina d’Avila Barros begynte som Data Scientist i Kantega i januar 2022. Hun er utdannet ved det Føderale universitetet i Rio de Janeiro og har en bachelorgrad i anvendt matematikk og en mastergrad i maskinlæring og signalbehandling.

Bettina d’Avila Barros
Bettina d’Avila Barros

Bettina d’Avila Barros, Data scientist

Bettina d’Avila Barros, Data scientist

Hun kom til Norge for snart tre år siden for å ta en doktorgrad ved NTNU, men valgte å hoppe av doktorgraden for å komme til Kantega.

Stillingen i Kantega virket rett og slett for spennende. Det var den eneste stillingen jeg søkte. 

– Jeg har tidligere jobbet litt med konsulentvirksomhet i Brasil, og ønsket meg tilbake til det å jobbe med ulike prosjekter og kunder. Og når jeg leste om Kantega og snakket om selskapet med venner og bekjente fikk jeg et veldig godt inntrykk.

– I tillegg syns jeg Kantega bygger på gode verdier, sier Bettina. Hun er allerede godt i gang med kundearbeid i et prosjekt om maskinlæring i Sparebank1 Kreditt.

– Jeg har fått et veldig godt førsteinntrykk av Kantega og alle er veldig flinke til å involvere meg.

Hallvard Trætteberg begynte som systemutvikler i Kantega i februar etter over 20 år som student og ansatt ved NTNU i Trondheim, der han blant annet underviste i programmering og brukersentrert design ved Institutt for datateknologi og informatikk.

Hallvard Trætteberg
Hallvard Trætteberg

Hallvard Trætteberg, systemutvikler

Hallvard Trætteberg, systemutvikler

Jeg ønsket meg forandring og nye muligheter, og opplevde at den faglige profilen min passet godt til Kantega. Så dette blir veldig spennende. Samtidig tror jeg ikke spranget fra undervisningsjobb til konsulentjobb er så stort som mange skal ha det til.

– Kompetansen min har jeg jo, så for min del tror nok det er arbeidsformen som kommer til å variere mest. Jeg ser frem til å jobbe med dyktige kolleger i team og gleder meg til å utvikle gode løsninger for kundene.

Nettopp arbeidsmiljøet var en faktor da Hallvard bestemte seg for å forlate Gløshaugen til fordel for Bassengbakken.

– Jeg hadde jo hørt veldig mye bra om arbeidsmiljøet ved Kantega, så det var en viktig faktor. I tillegg opplever jeg at selskapet har gode verdier, noe eiermodellen understreker.

Reagan Senyonjo begynte hos Kantega som IT system-admin i februar. Han har tidligere jobbet i en lignende stilling for IT-selskapet FiiZk, men gleder seg nå stort til å jobbe med interne IKT-løsninger hos Kantega.

Reagan Senyonjo
Reagan Senyonjo

Reagan Senyonjo, IT system-admin

Reagan Senyonjo, IT system-admin

– Jeg er veldig spent på å jobbe i Kantegas teamstruktur, og gleder meg til å komme i gang med jobben og bidra til å forenkle rutinene.

– Tidligere har jeg jobbet mye på egenhånd, så det sosiale har vært en viktig faktor for meg når jeg skulle begynne i Kantega. I tillegg har selskapet en spennende faglig profil.

Reagan har en mastergrad i informatikk fra NTNU, og gleder seg nå til å ta fatt på jobben i Kantega.

Kantega er en god plattform for meg til å utvikle meg faglig, og den felles eiermodellen er et stort pluss og gir mye motivasjon.

Stine-Aileen Strand er en av to nyansatte avdelingsledere ved Trondheimskontoret. Hun begynte hos oss i januar og blir den første avdelingslederen vi henter utenfra!

Stine-Aileen Strand
Stine-Aileen Strand

Stine-Aileen Strand, avdelingsleder

Stine-Aileen Strand, avdelingsleder

Stine-Aileen er utdannet siviløkonom og har lang erfaring med forretningsutvikling, prosjektledelse og innovasjon. Det gjorde Kantega til et åpenbart valg:

I mine øyne er Kantega er det kompetansehuset som er best på innovasjon i Trondheimsregionen. Det er også en raushet i veggene her som gjør at man føler seg velkommen og inkludert både som kunde og som ansatt.

– I tillegg har Kantega verdier som går hånd i hanske med mine egne.

En ting Stine-Aileen vil jobbe mye med i Kantega er å ufarliggjøre gapet mellom teknologiforståelse og teknologibruk.

– Jeg vil bidra til å gjøre folk trygge i møte med teknologi, og hjelpe kundene våre til å forstå mulighetene som ligger i teknologien slik at vi kan skape konkurransefortrinn for dem.

Stine-Aileen skal lede trondheimsavdelingen Gnist der hun vil ha ansvar for 12 utviklere og designere. Du kan lese mer, og høre Stine-Aileen selv fortelle i en egen artikkel.

Simen Kværneng Kaspersen er ny systemtutvikler ved Trondheimskontoret og begynte hos oss 1. mars. Han har tidligere jobbet flere år som konsulent for tietoEVRY og er allerede i gang ute hos kunde med prosjekter hos Sparebank 1 Kreditt.

Simen Kværneng Kaspersen
Simen Kværneng Kaspersen

Simen Kværneng Kaspersen, systemutvikler

Simen Kværneng Kaspersen, systemutvikler

– Jeg har en mastergrad i datateknologi fra NTNU med hovedprofil i algoritmer, men har også forfulgt rockestjernedrømmen gjennom videregående, folkehøgskole og gjennom studier i musikkteknologi.

– Kantega har jeg lagt merke til siden karrieredagene på universitetet, så førsteinntrykket ble dannet allerede der. Jeg er også en stor tilhenger av eiermodellen og kjenner folk som har jobbet her i mange år så jeg har fått høre mange bra ting.

Simen gleder seg til å bli en del av Kantega og ser frem til å børste støv av gamle kunster.

De siste årene har jeg jobbet mye med .NET og Azure, men nå skal jeg bli en habil java-utvikler med alt som hører til og bli en produktiv del av teamet mitt i Kantega.

Kristine Berntsen Foss er en av våre nye avdelingsledere og kommer til oss fra tietoEVRY. I Kantega skal Kristine ha både personal- og kundeansvar.

Kristine Berntsen Foss
Kristine Berntsen Foss

Kristine Berntsen Foss, avdelingsleder

Kristine Berntsen Foss, avdelingsleder

– Jeg har jobbet mye med næringslivet i Trondheim de siste årene og har fått et godt innblikk i IT-bransjen også. Jeg har teknologiforståelse, men min styrke er folk og det å få folk til å snakke og jobbe godt sammen. Det gleder jeg meg til å bidra med i Kantega.

Kristine er utdannet innen økonomi og markedsføring fra BI, og har også jobbet i lang tid i Nordea.

– For meg var det et verdivalg å ta steget over til Kantega. Jeg ser frem til å jobbe tett med de fine kundene og kollegene her, og så håper jeg at jeg med min bakgrunn kan utfordre litt og bidra til at vi kan tenke litt nytt.

Som en del av rollen hennes i Kantega skal Kristine også jobbe spesielt med rekruttering.

Det er krevende å rekruttere i IT-bransjen i dag, men Kantega har et godt budskap og en unik eiermodell og det tror jeg er et fortrinn.

Mats Johan Pedersen er nyansatt utvikler ved Kantegas Oslokontor. Han begynte hos oss fulltid i januar etter å ha hatt sommerjobb hos oss i 2020 og jobbet deltid ved siden av studiene siden i fjor høst.

Mats Johan Pedersen
Mats Johan Pedersen

Mats Johan Pedersen, systemutvikler

Mats Johan Pedersen, systemutvikler

Mats kommer opprinnelig fra Alta og har en bachelorgrad i informatikk fra NTNU og leverte masteroppgave i informasjonssikkerhet i fjor.

– Så jeg håper å få brukt begge kompetanseområdene mine, utvikling og informasjonssikkerhet, i jobben hos Kantega.

Hvorfor valgte du å begynne i Kantega?

Jeg fikk et veldig godt inntrykk av selskapet da jeg var her i sommerjobb, så det var ikke vanskelig å si ja da jeg fikk tilbudet.

Mats ser også frem til å bli en aktiv medeier i Kantega.

– Jeg setter veldig pris på eierskapsmodellen, det er motiverende at det arbeidet vi legger inn kommer tilbake til oss selv i stedet for at all fortjenesten ender opp hos andre.

Jørgen Langemyr begynte som seniorkonsulent i Kantega i desember i fjor. Han er utdannet systemingeniør ved Høyskolen i Bergen og kom til Kantega fra Kongsberg Defence & Aerospace. 

Jørgen Langemyr
Jørgen Langemyr

Jørgen Langemyr, systemutvikler

Jørgen Langemyr, systemutvikler

Jeg ser frem til å jobbe i Kantega for å lære nye måter og jobbe på og få prøve noen andre metodikker enn jeg har brukt tidligere.

Jørgen skal i hovedsak jobbe med backend-utvikling i Kantega, men skal også ta på seg noen frontend-oppgaver for blant annet Bildeleringen-prosjektet.

Hvorfor valgte du å begynne i Kantega?

– Jeg liker veldig godt at selskapet er eid av de ansatte, og så har de et veldig bra, sosialt miljø hvor de ansattes interesser står i fokus.

Kontaktperson

Tormod Skåle

Salgsdirektør

+47 400 05 471

tormod.skale@kantega.no