Hopp til hovedinnhold

Med ønsker om en fantastisk jul!

Vi går ei spennende framtid i møte, der teknologi kan brukes til langt mer enn før. Her er min julehilsen for 2022 ✨

I en travel førjulstid ble det ikke tid til fotoshoot i år. Så bra da, at vi har kunstig intelligens, som lager akkurat det du trenger når du trenger det. Her er noen versjoner av meg som skriver julebrev 💌😄 (laget av Midjourney AI).

I en travel førjulstid ble det ikke tid til fotoshoot i år. Så bra da, at vi har kunstig intelligens, som lager akkurat det du trenger når du trenger det. Her er noen versjoner av meg som skriver julebrev 💌😄 (laget av Midjourney AI).

Menneske og maskin

I år tenkte jeg å kanskje prøve en vri. Jeg matet det jeg ønsket å skrive om inn i ChatGPT (AI-chatrobot) og fikk den til å skrive et julebrev. Imponerende resultat, men konklusjonen ble, heldigvis, at jeg fortsatt foretrekker å skrive det selv 😊

Teknologier som dette gjør det enda viktigere enn før å ha fokus på ansvarlig bruk av AI. Rett etter nyttår inviterer vi derfor til frokostmøte hvor vi ser på muligheter og utfordringer med ulike former for AI-teknologi. Velkommen dit!

De nære ting

Jeg gleder meg alltid til jul. For meg er lillejulaftens høydepunkt å smake på den sukkersaltede svenske juleskinka, etter at faren min er ferdig med å tilberede den. Det finnes ikke maken! For moren min er høydepunktet O'helga natt med Jussi Bjørling og et velfortjent lite glass etter at alt er pyntet og gavene er lagt under treet. For noen er det Hovmesteren, og i går fikk jeg snap fra Ingvild, som koset seg med Kevin i “Hjemme alene” for 20. året på rad.

Gamle og nye juletradisjoner skaper gode minner. Vi er utrolig heldige som kan gjøre slike ting i år, hvor det ikke er alle forunt og mange går ei tøff jul i vente. I dag skal jeg innom Tone, som kun ønsker seg julegaver som gjør noe godt for andre. En hjertegod ting til etterfølgelse, og tips hvis du fortsatt kaver med julegavelistene. 

Hva sier glasskula

I året som har gått har vi forsøkt å se inn i glasskula det står Kantega på. Hva trenger kundene våre og verden om 10 år, og hvem er vi da? Så en ny strategi for de neste 10 årene er landet, med idéer, hypoteser, tro og ønsker om å få utvikle løsninger som er samfunnsnyttige.

I tillegg til å fortsatt være alt det vi er i dag, gleder vi oss til å bidra til datadrevet innovasjon, og har styrket oss på områder som AI, organisasjonsdesign og security by design. Vi har også brukt året på å forstå EUs regulativer knyttet til en felles europeisk identitet. Et lite eksempel.

Hvis du har leid bil i Europa vet du hvor tungvint det har vært - med printing og kopier av pass og førerkort med mer. Dette kan bli enklere når EUs nye regulativer for felles europeisk identitet godkjennes. Det åpner landegrensene og forenkler det å være EU/EØS-borger. Vi er i full gang med å teste ut mulighetene regulativene gir for nye forretningscase. Dette vil påvirke oss alle, så kom innom etter nyttår hvis du har lyst på en demo 😊

Netto pluss

Det siste året har jeg fått med meg flere workshoper med ledere fra ulike bransjer, med et felles ønske om å forbedre verden. Den siste i regi av Abelia, hvor vi blant annet drøftet mulighetene for å bruke teknologi i ivaretagelsen av jorda vår. Jeg lærte mye i løpet av de 2 dagene vi var samlet, og gleder meg til å jobbe videre med noen av idéene derfra i Kantega-sammenheng.

Mine ønsker for det nye året og årene som kommer, er at vi klarer å mobilisere til å gå fra å jobbe for status quo, eller netto null - det bærekraft-begrepet vi er blitt kjent med - til at det vi gjør og valgene vi tar faktisk forbedrer omgivelsene våre, slik at jorda går i netto pluss.

Håper vi sees

Jeg håper på et godt 2023, og at vi kanskje sees når vi inviterer til faglige påfyll på nyåret - både i Oslo, Bergen og Trondheim. Her er det vi har planlagt de første ukene av det nye året. Hvis du har lyst til å dele kompetanse sammen med oss eller ønsker andre temamøter, så får vi det til.

  • 20/1: Rekruttering, del 2 - Hvordan lede i usikre tider?, frokostmøte i Trondheim
  • 24/1: Muligheter og utfordringer med transformer-modeller og OpenAI for forretnings- og produktutvikling, frokostmøte i Bergen
  • 30/1: Hvordan lede og måle innovasjon?, workshop med Dan Toma og DNV i Oslo
  • 1/2: Hvordan lede og måle innovasjon?, workshop med Dan Toma og DNV i Trondheim
  • 15/2: Digitalt utenforskap, sofaprat i Oslo (tentativ dato)
  • 21/2: Introduksjon til digital transformasjon, meetup i Bergen

Og med det gjenstår det å takke dere alle for året som har gått!
Tusen takk til alle kundene våre, som løser store samfunnsoppdrag, stiller viktige spørsmål, og som vi utvikler oss sammen med.

Med de beste ønsker om en koselig jul til deg og dine ✨

Hilsen Marit

Årets julegave

Helt fra årets start har behovet for støtte og bistand vært stort rundtomkring i verden. Tradisjonen tro går våre gaver til organisasjoner som jobber for en bedre verden. Til Flyktningehjelpen, som var raskt på plass i Ukraina i vinter. Og til Redd Barna og Røde Kors, som ustanselig jobber for å gjøre livene litt bedre for dem som trenger det aller mest 💞