Hopp til hovedinnhold

Kantega sponser fremtidens teknologer

Elever fra 7. klasse ved Brundalen skole i Trondheim reiser til Rio de Janeiro i Brasil for å delta på verdensfestivalen i FIRST LEGO League. Kantega er stolte over å være blant støttespillerne.

– Det er utrolig imponerende det disse elevene har fått til. FIRST Lego League og lignende arrangementer er kjempeviktige for å vekke interessen for teknologi blant unge, og vi håper det dukker opp mange fremtidige teknologer i kjølvannet av dette, sier Camilla Wadseth, sjef for Kantegas trondheimskontor.

Elevene fra Brundalen skole ble plukket ut til å delta i Rio etter å ha vunnet to av seks mulige førstepremier i den skandinaviske finalen i Ålesund. Under navnet Pink Cowboys har de forsket på en problemstilling knyttet til temaet Cargo Connect.

Elevene endte opp med å lage en vektplate som gjør lasting av containerskip enklere og sikrere, og dermed sørger for at færre containere havner i havet. Det er elevene selv som har utviklet roboten som brukes, skrevet koden, funnet problemstilling og kontaktet forskere og eksperter på området for å få veiledning.

Videoen viser Pink Cowboys under den skandinaviske finalen.

Etter resultatene i den skandinaviske finalen ble Pink Cowboys, som eneste representant fra Norge, invitert til verdensfestivalen i Rio, som går av stabele 5.–7. august. Kantega bidrar med 10 000 kr til reisekassa.

– Vi ønsker elevene fra Brundalen skole masse lykke til, og håper de får en positiv erfaring. Vi vet at samfunnet vil ha et skrikende behov for teknologiutvikling i årene som kommer, så initiativ som får unge til å lære om teknologi gjennom praktiske metoder som dette er det bare å ta av seg (cowboy)hatten for. Det er så viktig, sier Wadseth.

– Da skal det bare mangle at ikke Kantega bidrar, og hvem vet – det kan jo være at en av våre fremtidige ansatte er med på turen til Rio!