Hopp til hovedinnhold

Hackaton med NTE

I løpet av 48 timer laget vinnerteamet en kjørbar prototype med integrasjoner + en Google Home-tjeneste, der man kan spørre om sitt strømforbruk ⚡

Vinnergjengen fra NTE Hackaton

Fornøyd vinnerlag. Fra venstre Morgan Sjømark, Stian Ertvåg, Geir André Tufte og Vidar Wahlberg

I slutten av september møttes deltakerne fra NTE sitt utviklingsteam over to dager til hackaton på Steinkjer. Hackaton er en konkurranse som handler om å utvikle ideer og løsninger innenfor et bestemt område - lynkjapt.

Oppgaveforslagene var det NTE sine fem datterselskaper som sto for. Et viktig delmål var også kompetansebygging på teknologi.

Av 10 innkomne forslag ble følgende valgt som oppgave:

Lag en proof of concept (POC) på integrasjon av smarthus-komponenter i et brukergrensesnitt for sluttbruker


Utviklerne ble delt i tre grupper, og fikk et sett med komponenter som de kunne integrere med: AMS-måler, El-bil + lader, smartplugg, varmeovn + det de hadde selv.

Startskuddet gikk klokka 10:00 på dag 1, og klokka 14:00 dagen etterpå skulle løsningsforslagene presenteres for juryen.

Resultater i ekspressfart

Noe av det artigste med hackaton er å se hvor forskjellig oppgaver blir løst, både i løsning og presentasjonsform.

  • Gruppe 1 hadde laget en presentasjon som i bilder og tekst beskrev produktet de hadde tenkt å utvikle + at de hadde laget en ladeplan for el-bilen basert på strøm-priser fra Nordpool.
  • Gruppe 2 hadde visualisert en brukerhistorie med ulike personer som på hver sin måte tok i bruk en ny tjeneste. De hadde også et par integrasjoner mot AMS-måler og strømpluggen.
  • Gruppe 3 hadde laget en prototype med integrasjon mot alle komponentene og demonstrerte denne under selve presentasjonen.

And the winner is

Juryen besto av personer fra det forretningsområdet som hadde levert oppgaveforslaget. De hadde 10 intense minutter med grubling før de klarte å kåre en vinner.

Alle gruppene hadde levert langt over juryens forventninger og det ble presisert at alle løsningsforslagene var interessante, fordi de hadde både brukernes behov samt de teknologiske mulighetene i fokus.

Men, vinneren ble gruppe 3 som hadde laget en kjørbar prototype med integrasjoner mot alle komponentene + en Google Home-tjeneste, der man kan spørre om sitt strømforbruk.

Jostein og Karen på hackaton
Jostein og Karen på hackaton

Jostein, Karen Maria og koden

Jostein, Karen Maria og koden

Noen andre som også har jobbet for NTE var sommerstudentene våre i Trondheim. Her kan du lese deres historie om sommerjobb 2020.

Hackaton-rot
Hackaton-rot

Typisk hackaton...

Typisk hackaton...