Hopp til hovedinnhold

Datadrevet innovasjon blir tilgjengelig for flere 

Stadig flere selskaper ønsker å gripe mulighetene som ligger i god utnyttelse av data, men er usikre på hvordan man kommer i gang. For å hjelpe flere i gang, har vi opprettet et tverrfaglig og fleksibelt datateam som kan bidra i hele prosessen.

I Kantega hjelper vi selskaper med å bli datadrevne, og til å skape verdi av data. En forutsetning for å lykkes, er tilgang på spisskompetanse og kapasitet gjennom prosessen.

Hos Kantega har vi satt sammen et tverrfaglig datateam, bestående av dyktige teknologer, forretningsutviklere og UX-ere. Datateamet bistår selskaper med å avdekke potensialet sitt for utnyttelse av data, og leverer både innsiktsprosjekter og fullskala datadrevne prosjekter innenfor dataplattform, business intelligence (BI) og kunstig intelligens (KI).

Datateamet er ment som et kinderegg for de som ønsker å komme i gang med en solid prosess, med et fleksibelt team tilpasset hver enkelt virksomhets behov. Datateamet bidrar med alt fra innsikt, strategi, brukeropplevelse, datainnsamling, modellering, AI, analyse og produktutvikling.

- Vi setter sammen de riktige ressursene gjennom prosjektet, og tilpasser kapasitet etter behov. Noen kunder har deler av teamet inhouse, og da supplerer vi med kompetansen de mangler, mens andre kunder har behov for hele teamet, forklarer Espen Kristensen. Han er data engineer og jobber med utvikling av kunder som ønsker å bli datadrevne.

Fordelene med datateamet er mange. Som allerede nevnt, gir teamet tilgang på et bredt og fleksibelt spekter av konsulenter. Enda viktigere er hvordan teamet jobber tverrfaglig med forretningsstrategi, brukerperspektiv, arkitektur og teknologi. Datateamet jobber med flere kunder og prosjekter parallelt, og det vil derfor alltid være flere konsulenter som kjenner kunden, teknologien og fremdriften i prosjektet.

- Vi har sett behovet utvikle seg over tid. Med datateamet har vi mulighet til å bistå både større og mindre virksomheter med utgangspunkt i deres situasjon og mål, sier Kristensen.

Inga Øystese Hovde er forretningsutvikler, og hjelper Kantegas kunder med å kartlegge behov, definere ambisjoner for prosjektet og sette gode mål. Hun forklarer hvordan forretning og teknologi må henge sammen.

- Modellen er fleksibel, men vi starter med kartlegging av blant annet forretningsmuligheter, ambisjoner, brukerbehov og datakilder. I denne prosessen jobber vi tverrfaglig, for å sikre at både teknologer og strateger blir kjent med selskapets mål og forutsetninger. Dette er avgjørende for at vi skal kunne ta de riktige teknologiske valgene, og kontinuerlig sørge for at oppdragsgivers ambisjoner står i sentrum av alt vi gjør, forteller Øystese Hovde.

Kontaktperson

Espen H. Kristensen

Data engineer

espen.kristensen@kantega.no