Hopp til hovedinnhold

Frokostmøte 22/3: Utforsk teknologiens grenser med OpenAI og transformer-modeller

Du har sikkert hørt om ChatGPT og OpenAI, kanskje prøvd også? Bli med når vi skal se på hvilke muligheter og utfordringer den nye teknologien har for forretnings- og produktutvikling. Vi byr på god frokost og faglig innsikt hos oss i Trondheim den 22. mars 🥖☕

Utforsk teknologiens grenser med OpenAI og transformer-modeller

👉 Meld deg på

Det siste året har vi sett enorme fremskritt innen kunstig intelligens. Vi har fått AI-modeller som kan lage kunst, automatisere hjemmelekser og generere tekst med imponerende kvalitet. Dette er løsninger som er basert på store maskinlæringsmodeller trent på større datasett enn noen gang tidligere.

For å dra nytte av disse modellene må vi tenke helt nytt rundt hvordan vi jobber med data og maskinlæring. Er din virksomhet oppdatert på denne utviklingen? Hva skal til for å henge med?

Vi vil demonstrere hvor denne teknologiutviklingen står nå, vise hvordan du selv kan eksperimentere og bygge erfaring med teknologien, og peke på nye utfordringer som oppstår ved bruk av store, pre-trente modeller.

Kjøreplan:

 • Hva er transformer-modeller
  Jon Espen Ingvaldsen (Kantega)
 • Demo av noe av det feteste vi kan få til med ChatGPT
  Muhammad Ali Norozi (Kantega)
 • Transkribering av tale og bruk av Whisper fra OpenAI
  Njål Borch (Norce)
 • Etiske utfordringer rundt transformer-modeller
  Nora Gjøen-Gjøsæter (Kantega)

Jon Espen Ingvaldsen er en nysgjerrig teknolog med akademiske røtter. Han er blant annet brennende engasjert innen fagfeltet big data. Nå er han, i tillegg til sjefskonsulent-rollen i Kantega, førsteamanuensis ved NorwAI (The Norwegian Research Center for AI Innovation), det største akademiske initiativ innen AI-forskning. Blant områdene senteret forsker på er sensorbaserte stordataanalyser, AI-produsert tekst og bilder og personifisering. Intervju med Jon Espen om bruk av AI.

Muhammad Ali Norozi er en utforskende, kreativ og nysgjerrig data scientist. Til frokostmøtet har har forberedt en demo av noe av det feteste vi kan få til med ChatGPT nå.

Njål Borch er seniorforsker i Norce, et uavhengig forskningsinstitutt som driver forskning, utvikling og innovasjon på fremtidens bærekraftige løsninger innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi.

Nora Gjøen-Gjøsæter er data scientist med bakgrunn som statistiker. Hun har høy teknisk kompetanse innen skyløsninger for stordata og infrastruktur for analyse. Hun kan forstå og sette seg inn i en modell fra både utviklerens, matematikerens og forretningsutviklerens perspektiv, og har dermed evnen til å forklare vanskelige ting på en enkel måte også for deg med en annen faglig bakgrunn. Et av Noras meningsfulle prosjekter.

Frokost serveres fra kl 08:30. Det faglige programmet starter kl 09:00.

Vi avslutter med en god og matnyttig diskusjon. Velkommen! 😊

👉 Meld deg på

📧 Du kan også sende oss en mail (jorun.bremseth@kantega.no)