Hopp til hovedinnhold

Ryggen fri eller sterk rygg?

Utviklingen av ny teknologi for finansbransjen (fintech) kan blir viktig for overgangen til et mer bærekraftig samfunn. Kantega er en stolt bidragsyter til dette arbeidet gjennom vår rolle i clusteret NCE Finance Innovation. Denne uka arrangeres seminaret "Bærekraft: Ryggen fri eller sterk rygg?" i Trondheim.

– Teknologi er et viktig redskap for å nå bærekraftsmålene, og vi i Kantega har også våre egne mål for hvordan vi skal bidra til at samfunnet beveger seg i riktig retning, sier Camilla Wadseth, leder for Kantegas Trondheimskontor.

– I Kantega har antihvitvaskingsarbeid (AML) vært et satsingsområde, derfor følger vi selvfølgelig utviklingen i fintech tett. Vi er med i NCE Finance Innovation for å bidra til mer samarbeid i bransjen.

Forrige gang Kantega deltok på et seminar i regi av NCE Finance Innovation var temaet nettopp AML. At temaet nå er bærekraft gjør ikke verdien mindre for Kantega.

– Vi er et selskap som består av samfunnsengasjerte folk som også er medeiere. Å bidra til en mer bærekraftig utvikling i verden er helt i tråd med våre verdier og hva vi er opptatt av og synes er viktig, sier Wadseth.

Bærekraft gir muligheter, og krever kunnskap

Bærekraftsarbeid tar større og større plass i næringslivet, og i de fleste bransjer kappes man om å få på plass nye løsninger innen bærekraft. I NCE Finance Innovation samles aktører innen bank, finans, jus og teknologi for å fremme nettopp denne typen innovasjon i finanssektoren.

– Næringslivet bør være opptatt av bærekraft fordi det ligger mange spennende forretningsmuligheter i det, sier Wadseth.

Jørund Leknes er forretningsutvikler i Kantega, og skal også lede paneldebatten på ukens seminar. Han er enig med Wadseth i det store potensialet som ligger i teknologiens bidrag til en bærekraftig utvikling – og gir også en annen årsak til at dette er et viktig tema å ta opp:

– Samtidig kommer det nye regler rundt bærekraftig finans snart, og disse vil skape veldig mange muligheter for nye løsninger, og behov for folk som har kunnskapen og innsikten til å utvikle dem.

Camilla Wadseth og Jørund Leknes

Camilla Wadseth og Jørund Leknes

Du kan lese mer om arrangementet, og også melde deg på, på NCE Finance Innovation sine sider.