Hopp til hovedinnhold

JavaZone etterfest og restefest

Var du ikke der da det skjedde? Eller vil ha reprise av favorittene? Alle foredragene ligger nå ute, og her er et lynkjapt sammendrag fra det som foregikk hos oss.

Collage av speakerene i Kantegabygget

En liten collage fra en innholdsrik dag i Bassengbakken i Trondheim

Overvåke gata eller finne korrupsjon. Norges data er ferdig indeksert

- Hallvard Nygård -

Visste du at du har rett til innsyn alle dokumentene til stat og kommune?
"Hacker by nature", Hallvard Nygård, er på hobby-basis vår felles vaktbikkje. Han driver tjenesten https://norske-postlister.no/ hvor han skanner dokumenter som sendes inn til offentlige instanser og gjør dem tilgjengelig for alle på en felles plass. Og det er snakk om vanvittige mengder! Gjennom dette arbeidet pusher han samtidig offentlige instanser til å tilby den informasjonen de er pålagt å tilby.

Link til foredraget (55 min)

---

User Behaviour analysis - Anomalous behaviour

- Muhammad Ali Norozi -

Maskinlæring avslører mistenkelig oppførsel
Senest nå i helga ble det avdekket en svær hvitvaskingssak med verdensomspennende forgreninger, hvor norske banker også har vært involvert.
I sitt foredrag snakket Ali om maskinlæring, som gjør oss bedre i stand til å nettopp avdekke for eksempel slike ting - hvitvasking, terrorfinansiering og korrupsjon som foregår gjennom banksystemene. Ali forklarte om arbeidet med å utvikle metoder for å avsløre unormal aktivitet i datatrafikk.

Link til foredraget (57 min)

---

Fra ingen ende-til-ende-tester full oversikt

- Tor K. Moseng -

Å bygge opp det viktige test-regimet
Det er aldri for sent å snu på flisa eller gjøre ting på nye måter i et IT-prosjekt. Tor Moseng var sannhetsvitne for det etter å ha bygget opp automatisert testregime og full oversikt i et prosjekt hvor alt tidligere ble gjort manuelt.

Link til foredraget (11 min)

---

Ubeskyttet UX

- Aleksander Schipper - 

Har du ubeskyttet UX?
Kjører du helsesjekk på UX-en din? Er teknisk gjeld bare en kode-ting? Nei, argumenterer AleksanderSchipperfor. UX-en er så viktig, og den - og brukerne - fortjener jevnlig tilsyn og vedlikehold. Vær en UX-kondom du også! Ja, Aleksander sa faktisk det.

Link til foredraget (8 min)

---

Alle team trenger forskjellig ledelse

- Ingunn Moen -

Team et like forskjellige som folk
Folk er forskjellige. Team er forskjellige. Team har ulike oppgaver. Og team har derfor ulike behov for team-ledelse. Ingunn Moen har noen generelle og gode råd til hvordan finne ut hvilke behov teamet ditt har og hvordan utvikle teamet.

Link til foredraget (14 min)

---

Building Quality in Legacy Systems - The Art of Asking Questions

- Mufrid Krilic -

Gamle systemer som humper og går
Går det an å bygge inn kvalitet i en gammel dinosaur? Det finnes flust av eldgamle IT-systemer rundt omkring. Som er helt sentrale i virksomhetene de virker i. Kvalitetsbegrepet innen IT har utviklet seg enormt siden mange av disse ble laget. Men går det an å bygge moderne kvalitet inn i slike systemer? Mufrid Krilic fra Dips har noen tanker om det.

Link til foredraget (54 min)

---

Det handler om å ta vare på folks data

- Hans Ove Ringstad -

Vi må ha respekt for dataene til folk
Det er dem alt handler om, og det skal vi som jobber i IT-bransjen virkelig ha respekt for. Hans Ove Ringstad har tatt på seg disse brillene.

Link til foredraget (13 min)

---

På programsidene fra konferansen kan du se hva som gikk hvor, og også se foredragene derfra.