Hopp til hovedinnhold

Kunde / Sabima

Naturkampen

🤔

Utfordring

Naturmangfoldet forsvinner

🙌

Løsning

Visualisering av kommuners bidrag

🤓

Kompetanse

Design og UX, systemutvikling, testing og testledelese, prosessledelse.

Tenk om naturen forsvinner der du bor? Den nye løsningen for Sabima skal bidra til økt bevissthet og en helt nødvendig debatt rundt naturmangfold i Norge.

Sabima jobber for å stanse tapet av naturmangfold, også kalt biologisk mangfold. De jobber med den mest trua naturen og de største driverne av problemet. Vi snakker bevaring av kulturlandsskap, skogsvern, bevaring av dyremangfold, bedre kartlegging og økt naturkompetanse.

Nedbygging av naturen er en krise vi ikke prater så mye om. Artene forsvinner og det blir mindre naturmangfold. I tillegg kommer den ofte i skyggen av klimakrisen og andre kriser, eller pandemier.

Visualisering av data

Løsningen heter Naturkampen. Naturkampen henter tilgjengelig data og lager en visuell rangering av kommunene i Norge på hvordan de jobber med beskyttelse av natur, godkjenninger, nedbygging og investeringer.

Løsningen på ulike skjermer

Arbeidet vårt

Et team av både nyansatte og erfarne fikk et eget “Sabima-rom” og startet med en Google Design Sprint for å definere og utforske problemene. Det eneste de visste var at de måtte “lage noe bra på 4 uker”.

Tankene landet på et verktøy som kan ha påvirkningskraft på kommunene, og som kan være informativt for journalister og folk ellers. Prototypen ble designet i Figma og brukertest av funksjonalitet og brukerbeov ble gjennomført på helt vanlige folk.
Etter en vellykket test satte vi trykket på ferdig design og utvikling.

Det er imponerende å se hvor langt du kan komme på så kort tid – fra idé, til prototype og ferdig utviklet løsning. Det er det lov å være litt stolt av.

Dette gikk over all forventning! Vi er veldig optimistiske og overrasket over hva vi fikk til på bare 3 ukers utvikling.
Fredrik Vikse, Sabima
Fredrik Vikse fra Sabima, sammen med teamet. Sofie, Henning, Lars, Nikolai og Lillo. Anne tok bildet.

Læring

Den aller viktigste lærdommen fra dette prosjektet er viktigheten av å ha produkteier tett på prosjektet. Det gir superkort vei til svar på spørsmål og avklaringer underveis, og en kjempegod framdrift.

Vi har også lært utrolig mye om et nytt og viktig domene. At ting ikke må være 100% ferdig før det pushes gjennom, og at raske beslutninger er noe du kan trene på – det føles ganske deilig!

Lurer du på noe?

Har du en idé, en utfordring eller et prosjekt du trenger hjelp til? Ta kontakt så finner vi ut av det sammen.

Tormod Skåle

Salgsdirektør

+47 400 05 471

tormod.skale@kantega.no

Tormod er en knakende kjekk kar som brenner for prosjekter og nye muligheter. Han tar gjerne en prat med deg om dine tanker og idéer.