Hopp til hovedinnhold

Teknologi / 2 minutter /

Workshop for studenter i Trondheim

Lavterskel oppgaveløsing, foredrag og kos i Gather.


Skjermbilde fra workshop i Gather. Digitalt møterom i 2D, utformet som kantina i Kantega sett ovenfra.

I mars og april holdt vi workshop med tema «Kodekvalitet» for studenter ved Datateknologi og Dataingeniør i Trondheim. Henholdsvis 40 og 32 studenter deltok fra de to gruppene, og opplegget ble holdt i Gather.town. Gather er en virtuell plattform hvor man har en avatar man kan utforske verdenen med, samtidig som man kan se og snakke med andre deltagere gjennom webkamera og mikrofon basert på avatarenes nærhet i den virtuelle verdenen.

Alle deltakerne fikk hver sin sky-versjon av Visual Studio Code med tilgang til oppgavene, som varierte fra enkle refaktoreringsoppgaver til mer komplekse oppgaver med tema som polymorfisme i Java og pattern matching i Elm. I tillegg til oppgaveløsing ble det også holdt to foredrag om kodekvalitet av Peter Norstein, samt en introduksjon til Kantega og hvorfor det er så bra å jobbe her av Karen Maria Nyvoll. I Gather hadde vi også satt opp områder hvor vi kunne sosialisere, slik at studentene hadde gode muligheter til å bli kjent med oss.

Vi hadde også en quiz gjemt bort i et hemmelig rom på Gather, så deltakerene måtte lete litt i Kantegas sosiale medier:

Skjermbilde med beskjed i det hemmelige rommet i Gather. Hvit tekst på sort bakgrunn: "Gratulerer! Du har funnet det hemmelige rommet"

Vi fikk svært gode tilbakemeldinger fra arrangerende linjeforeninger, både på bruken av Gather for å samle deltakerene til noe som minnet om en fysisk workshop og på selve oppgavene og foredragene.

Begge deler kan gjenbrukes, så uansett om man ønsker et gøy digitalt møtested eller en oppfriskning av kodekvalitets-prinsipper er det bare å spørre en av undertegnede!

Hilsen Edvard, Karen, Peter, Elias, Jørund, Lars og Helle :)