Hopp til hovedinnhold

– Det handler ikke bare om en ny ansatt, men en ny medeier

Vi går i disse dager ut med en rekrutteringskampanje, der vi ber venner, bekjente, slektninger og andre om å sende inn tips om flinke folk de kjenner som kan passe inn i Kantega. Men hvem er det egentlig snakk om?

– Vi snakker mye om de som passer inn i Kantega, men vi kunne like gjerne snakket om de som ikke passer inn i Kantega, sier Trond Nymark. Han er salgssjef ved Kantega-kontoret i Bergen.

Nymark legger vekt på at Kantega er en bedrift der ansatte tenker langsiktig heller enn kortsiktig, der vi er et lag heller enn en samling individer, og der vi ser hverandre som likeverdige heller enn konkurrenter.

Nettopp langsiktighet, lagånd og likeverd er tre verdier Nymark gjerne bruker for å beskrive Kantega.

Vi er ganske runde i kantene her, og du kommer ingen vei her med spisse albuer.

Som ansatt i Kantega blir man også medeier i selskapet, noe Nymark understreker gjør det ekstra viktig å finne riktig person.

– Det er mye viktigere for oss å finne riktig person, for det er ikke bare snakk om en ny ansatt, men om en ny medeier.

Felles eierskap, felles mål

Vi i Kantega har fått mye oppmerksomhet på grunn av vår eiermodell, der alle nyansatte uansett rolle får tilbud om å kjøpe seg opp i selskapet. Hos oss kan du etter noen år som ansatt eie like mye av selskapet som alle oss andre. Vi har ingen stor majoritetseier, men eier like mye.

Det gjør at vi ser etter folk som ønsker å være med på å skape verdi i selskapet vi eier sammen. Da trenger vi initiativrike folk som er nysgjerrige, tar tak for å utvikle seg selv og egen kompetanse, og bidrar til å løfte andre.

Kantega er kjent som en familievennlig arbeidsplass der det ikke er noe mål at man skal sitte mange sene kvelder på kontoret. Det er Nymark enig i. En annen bonus er at det settes av tid til kompetanseutvikling i arbeidsdagen.

– Kort fortalt, om du velger Kantega så velger du deg en normal arbeidshverdag. Som konsulent fakturerer du i den tilmålte tiden, men du får også tid til å holde deg oppdatert og utvikle egen kompetanse i løpet av arbeidsdagen. Og du skal ha god tid til familie, privatliv, hobbyer og alt slikt.

– Tiltrekkes du av dette, kan det godt hende du er Kantega-materiale, sier Nymark.

Kjenner du noen som passer? Da kan du tipse oss her.

Trond Nymark
Trond Nymark

Salgssjef ved Bergenskontoret, Trond Nymark.

Salgssjef ved Bergenskontoret, Trond Nymark.