Hopp til hovedinnhold

Hils på FolkeID - Norges første desentraliserte ID

Kantega har mer enn 20 års erfaring med arbeid rundt digital identitet og sikkerhet. Det er derfor naturlig at vi blir nysgjerrig nå når store regulatoriske endringer på ID-området er på trappene i Europa.

Bilde av teamet

Vi var sterkt involvert da BankID ble etablert, og har siden den gang gjort digital identitet til en spisskompetanse. Vi har hjulpet en rekke organisasjoner, men også skapt egne produkter innenfor dette markedet. Signicat og Kantega Single Sign-On (KSSO) er to eksempler på innovative selskaper som er startet av nysgjerrige og kompetente fagfolk i Kantega.

Vi tar sats!

Vi har som ambisjon å være de beste konsulentene og det beste fagmiljøet i Norge innen eID. Derfor investerer vi mye i kompetanse, og har blant annet etablert et tverrfaglig team som utelukkende jobber med eIDAS 2.0 (electronic IDentification, Authentication and trust Services). Teamet har studert lovforslaget og følger arbeidet som gjøres i EU og hos norske myndigheter tett. De snakker med norske aktører som jobber med eIDAS-revisjonen direkte eller som er sentrale i det norske eID-markedet. De studerer rammeverket og arkitekturen i detalj og eksperimenterer med de ulike komponentene i økosystemet gjennom å lage piloter som demonstrere muligheter.

Usikker på hva eIDAS 2.0 er?
Lars og Jørund har skrevet et blogginnlegg som forklarer.

FolkeID – Norges første desentraliserte ID

Som en del av en større pilot har teamet laget en digital og desentralisert ID. Denne fiktive IDen har fått navnet FolkeID. Det er en ID med høyt sikkerhetsnivå og som kan lagres og deles fra en digital lommebok. Formålet med FolkeID er å simulere hvordan fremtiden vil bli med bruk av desentralisert ID og ID-lommebok. Teamet bruker FolkeID til å logge inn og verifisere digitale attributter og transaksjoner.

Du kan også teste selv

Er du nysgjerrig på hvordan dette fungerer i praksis? Da kan du besøke vår nylanserte landingsside for FolkeID og teste ut hvordan man oppretter en FolkeID i en digital lommebok.

Lær mer på frokostmøte

I Trondheim blir det frokostmøte om temaet 3. mai. Der får du mer om fremtidens identitet, og lære hva 'EU ID Wallet' faktisk er og hvordan det vil og kan treffe norsk næringsliv og offentlig sektor. Hva bør du tenke på og hvordan kan du forberede deg best mulig. Velkommen!

Kontaktperson

Abid Ali Teepo

Daglig leder, Oslokontoret

+47 930 60 301

abid.ali.teepo@kantega.no