Sommerhilsen fra Marit

Sommerhilsen fra Marit

I år starter jeg ferien med hodet fullt av ny kunnskap - og masse god musikk!

Det skyldes NTNU sin konferanse Big Challenge. På dagtid full av fremtidsscenarier om nanoteknologi, innovasjon, kommunikasjon, kapitalisme, helse, bærekraft, livet i havet og mye mer. Og på kveldstid musikk - hver kveld, med artister som Patti Smith, Robert Plant, Sondre Justad... og fantastiske Sting.

Mine topp 5 fra konferansen vil jeg huske lenge:

Det imponerte meg at professorene så naturlig inkluderer ansvaret for bærekraftsmålene i forskningen sin, og det var godt å høre at de er optimistiske til at vi skal klare å snu utviklingen der den i dag går i feil retning.  

“Smil for et Smil” 

Denne artikkelen av Letizia Jaccheri, er en av de som har rørt meg i det siste. Letizia viser til hvor heldige vi er som jobber med IT i Norge, og peker på ansvaret det også gir oss. Et ansvar for å dele kunnskap og være ambassadører for bærekraft, etikk og kjønnsbalanse i en bransje hvor dette er fraværende mange steder i verden. 
Som oss elsker Letizia teknologi, men ikke når den misbrukes. På Kantegadagen vil vi vise Letizia og alle dere andre hva folk i Norge mener om bruk av ansiktsgjenkjenning for betaling. “Smil for et Smil” har vi kalt konseptet vi utvikler i Kantega Labs.  

Kantegadagen i Trondheim den 25.september

Årets tema er “Det skjer mer i samspill!”. Samspill mellom fagdisipliner, team og organisasjoner er avgjørende for å oppnå innovasjon og konkurransekraft. Sammen med kundene våre deler vi erfaringer og resultater fra siste års forskning- og utviklingsarbeid. Her finner du programmet, som er fylt med lyntaler og workshops. Meld deg på allerede nå, så sikrer du deg en stol, meningsfulle samtaler om teknologi og en god dose ny kunnskap.

Feriekofferten er pakket

Og mens vi faste Kantegere drar til syd og nord; og nyter fjell, storby, sol og badeliv, tar sommerstudentene over Kantega.

SommerstudenterSommerstudentene som lager system for kontrollingeniørene i Statens Vegvesen. Bak fra venstre Sofie, Karoline, Marit og Hallvard. Foran: Olav, Helle og Karen.

Sommerjobb_stundentkollektivOslo-gjengen foran masse idéer som skal gjøre livet i studentkollektiv enda bedre. Fra venstre Henning, Inger, Amund og Nikolai.

Vi har fylt opp fryserne, så sommerstudentene våre kan slappe av med en is eller to på solrike dager. Hvis du skal jobbe i sommer og trenger et råd eller to, så er du velkommen innom kontorene våre. Der er det alltid en is til deg også, og noen å slå av en prat med :-)

Ønsker dere alle en flott sommer og ferie!

Marit