Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen handler om hvordan Kantega samler inn og bruker informasjon om besøkende på www.kantega.no og blogg.kantega.no. I fortsettelsen omtales begge nettsteder som kantega.no.

Følgende er basert på personvernerklæring for datatilsynet.no.

Ansvar

Behandlingsansvarlig: Kantega
Databehandler: Kantega

Kantega er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av kantega.no. Kantega besørger selv databehandling, utvikling, drift og vedlikehold av eget nettsted, samt nyhetsbrev. Til nettstedet benyttes Flyt CMS, en publiseringsløsning utviklet av Kantega, mens nyhetsbrevet driftes med SugarCRM.

Vi benytter Google Analytics til webanalyse. I denne sammenhengen er nevnte underleverandør Kantegas databehandler.

Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere som driftes av Kantega selv eller underleverandør (nevnt over). Det er kun Kantega (med underleverandører) som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen avtale mellom Kantega og underleverandører regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Webanalyse

Kantega samler inn opplysninger om besøkende på kantega.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker for å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet vårt. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er: Hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form, dvs. at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler først inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. 

Se Google Analytics sine prinsipper for sikkerhet og personvern for å lære mer om hvordan verktøyet innhenter, lagrer og benytter data. Følgende er et uttrekk av disse prinsippene som gjelder for kantega.no:

Google Analytics bruker hovedsakelig førstepartsinformasjonskapsler i rapporteringen av besøkendes interaksjoner på kantega.no. Disse informasjonskapslene brukes til å lagre opplysninger som ikke er personlig identifiserende. Nettlesere deler ikke førstepartsinformasjonskapsler på tvers av domener (…)

Nettstedbrukere som ønsker at Google Analytics' JavaScript ikke skal rapportere data om besøket deres, kan installere Google Analytics-nettlesertillegget for bortvelging. Med dette tillegget instrueres Google Analytics' JavaScript (ga.js, analytics.js og dc.js) om ikke å sende informasjon om besøket til Google Analytics. Nettlesertillegget er tilgjengelig for de fleste nettlesere som er i bruk i dag.

Cookies

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som kantega.no. Kantega bruker ikke cookies til å generere statistikk (ut over det som gjøres av Google Analytics, se over). Vi kan dermed ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Følgende cookies benyttes på kantega.no:

  • SESSIONID: Eksempel på verdi: qk7e3m1qhqblaohrba4p69l5. Denne cookien brukes for at vår publiseringsløsning (Flyt CMS) skal fungere. Cookien fjernes fra datamaskinen når du lukker nettleseren

Dersom du logger deg for å kommentere innlegg på blogg.kantega.no kan det bli satt cookies i nettleseren av de respektive tjenestene som lar deg logge på Disqus:

  • Disqus

  • Facebook

  • Twitter

  • Google

Søk

Kantega lagrer informasjon om hvilke søkeord som brukerne benytter. Formålet med dette er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Vi kan blant annet finne ut hvilke søkeord som benyttes mest og hvor mange treff disse gir i gjennomsnitt i søkeresultatet. Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database, og de blir bare lagret i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

Søkeverktøyet som brukes på kantega.no er den innebygde søkemotoren i Flyt CMS, en publiseringsløsning utviklet av Kantega.

E-post til Kantega

Vi lagrer av og til opplysninger om deg når du sender e-post til noen av våre ansatte. Dette gjøres i i vår CRM-løsning, SugarCRM.

Vi gjør deg oppmerksom på følgende: 

Henvendelser du sender direkte via e-post sendes ikke kryptert. Vi oppfordrer deg derfor om ikke å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Nyhetsbrev

Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar e-post fra oss når vi legger ut nyheter eller annen informasjon på kantega.no. For at vi skal sende e-post til riktig abonnent, må du registrere navn og e-postadresse. Disse opplysningene lagres i en egen database.

Opplysningene om deg brukes bare til å sende deg nyhetsbrev. Velger du å si opp abonnementet, slettes opplysningene om deg.

Deling

Fra deler av kantega.no er det mulig å dele artikler fra nettstedet. Opplysninger om deling logges ikke, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet du velger. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataene videre reguleres av din avtale med nettsamfunnet.

Lovgivning som ligger til grunn

Personopplysningsloven ligger til grunn for Kantegas behandling av personopplysninger.

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Kantega har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler.

Bilder

Fotografier som brukt i blant annet forsidebanner og i tjenestebeskrivelsene er tatt av fotograf Geir Mogen.