SpareBank 1

Valget gjør vi elektronisk så klart

Nå er det enkelt å stemme online. Det er sikkert, og ikke minst tidsbesparende. Når flere skal stemme samtidig og ikke har mulighet til å oppsøke valglokalet, er Valgmodulen en selvsagt løsning. Opptelling av resultatet går som en lek: du har resultatet klart med en gang.

Utfordringen

Noen ganger er det vanskelig å få alle som har tilgang til å stemme i et valg til å komme til valglokalet. Da risikerer du veldig lav valgdeltagelse, og skjevt resultat ettersom bare de mest engasjerte møter opp. 

Kanskje bor de som kan stemme spredt, det kan være kostbart og tidkrevende å sette opp et valglokale, eller du trenger å få gjort unna valget og avstemmingen raskt. 

Hvordan jobbet vi

Vi så raskt at den enkle, men sikre valgløsningen vi lagde for SpareBank 1 enkelt kan brukes av andre. Vi la til rette for at design og logo kan være noe annet enn bankens. Vi begynte å bruke valgmodulen selv på valg til styret i Kantega. Ja, den er også mobiltilpasset. 

Løsningen

Med valgmodulen kan du opprette personvalg der alle kan stemme på alle kandidater, eller du kan definere valgkretser. Du får enkelt og raskt valgresultatet, stemmetall og oversikt over hvem som har stemt. Og vi gjetter at du får høyere valgdeltagelse ettersom det er så enkelt å logge seg inn og stemme - med BankID eller BankID på mobil. 

Valgmodulen - produktark.

Resultatet

Det er nå 19 organisasjoner som bruker valgmodulen Kantega Secure Election til elektroniske valg. Da må det være nyttig, for det har spredt seg bare via ryktebørsen. 

Tar du valget om Valgmodulen?