Farvel "husk meg" - velkommen xID!

Med xID blir innloggingen nesten usynlig, og trygg. Har du først brukt xID et sted, holder det med ett klikk neste gang.

xID-kollasj_video

BankID Norge ønsket å gjøre innlogging enklere. Resultatet ble xID. Og for de aller fleste har det også blitt tryggere enn "fyll inn brukernavn og passord". Siden Kantega allerede jobbet med flere av BankID Norges løsninger var det naturlige å spørre oss om være med på utviklingen. Selvsagt sa vi ja, og vi er stolte over å ha bidratt til denne genialt enkle løsningen.

Enkelt 

Når du skal ta i bruk xID bruker du BankID første gangen. Etterpå husker xID hvem du er, og du slipper å huske brukernavn og passord. Du kan også la xID dele kontaktinformasjon med nettstedet, så slipper du å fylle ut det også. Du styrer selv hvor mye du vil dele. 

xID er et supplement til BankID for nettsteder og tjenester som trenger en enklere og bedre alternativ til innlogging med brukernavn og passord. Vi ønsker alle bedrifter velkommen til å ta i bruk xID.  

Jan Bjerved, daglig leder i BankID Norge

Teknologien bak er OpenID Connect. Integrasjonen for nettsteder har blitt veldig enkel igjennom standardiserte protokoller. Å ta i bruk xID er ikke en teknologisk utfordring som krever opplæring.

Ingen passord på avveie 

Nettstedet du logger inn på lagrer ikke brukernavn og passord. Du trenger ikke være redd for at passord skal komme på avveie. xID er sikret med BankID og derfor tryggere enn «husk meg»-tjenester. Nettsteder som velger å hente telefonnummer og adresse fra deg hver gang, trenger ikke lagre denne infoen hos seg.

Den observante leser ser at dette hjelper nettstedene med GDPR-utfordringen som kommer nå i mai 2018. Kontaktinfo og passord trenger ikke lenger å lagres. I fremtiden vil xID kunne håndtere enda flere personopplysninger, trygt og sikkert.  

Skru av eller bytt ved behov

Hvis du mistenker at noen bruker xIDen din, eller du mister en telefon, kan du slå av xID på alle enheter samtidig. Og du kan enkelt opprette xID på nytt slik at bare du får tilgang til dine innloggede nettsteder.  

xID er lansert

xID er lansert og kommer straks til et nettsted nær deg. Steg 1 er at de må integrere med xID før du kan bruke det. Og så enkelt som dette er vil dette snart være noe "alle" vil ha. xID er et godt, norskt alternativ til facebook og google-innlogging. Spådom: Om 1-2 år vil vi tenke tilbake på da vi måtte logge oss på med brukernavn og passord hver gang vi skulle inn på et nettsted.

Om kort tid vil du kunne bruke xID til å se dine tilbud og kjøp, personlig chat, min side, utfylte skjema og andre ting som nettstedene trenger å vite at du er du for å kunne vise. Når du betaler regninger, tar opp lån og sjekker helsejournalen din, i tillegg til andre ting som krever høyeste sikkerhet vil fortsatt signere med BankID.

Kantega - stolt samarbeidspartner

Vi i Kantega er stolte over å være en så sentral samarbeidspartner med et av Norges mest spennende og tiltrodde FinTech-selskaper som BankID Norge. Det er få som har den utbredelsen som BankID har. Selv med en så stødig og trygg posisjon er selskapets fokus stort på modernisering og enklere løsninger. 

Kantega har samarbeidet med BankID Norge over flere år. I forbindelse med lansering av xID har Kantega vært sentral i utarbeidelsen av prototype, utredning av løsningsforslag og utvikling av den endelige løsningen. 

Frokostmøte i Trondheim og Oslo

Det er fortsatt mulig å melde seg på gratis frokostmøte og få lettfattelig påfyll om hvordan xID, OpenID Connect og GDPR kan leve i lykkelig symbiose. Datoene er 5. april i Oslo og 11. april i Trondheim. Først til mølla - fortsatt ledige plasser!