Marit gleder seg til jul og det nye året

Hurra for 2017, jula og 2018

Vi er klar til å lade batteriene og kose oss i jula. Kanskje suge litt ekstra på karamellen over akkurat den ene øyeåpneren da brikkene falt på plass. Eller da en forløsende idé poppet opp. Hvem var det som sa det igjen? Nei, si det er ikke så lett å komme på. Og det er heller ikke så viktig.

2017 er straks forbi

En hånd med gode kort blir enda sterkere når du finner en makker som utfyller dine. Jeg håper det vil skje i finansbransjens mest spennende samarbeid mellom Vipps, BankID og BankAxept. Og føler på spenning over hva samarbeidet vil skape av muligheter i alle bransjer.

For Kantega har 2017 vært et godt år. Tusen takk til alle dere som samarbeider, viser oss tillit og inspirerer oss til sterk delingskultur og åpenhet. Det gir knakende gode innovasjonsprosjekter! Digitaliseringseventyret gir oss muligheter til å skape forretningsverdi for våre kunder og samfunnet rundt oss. Eksempler på det finner dere blant referansene våre. 

2018 rundt neste sving

Mange av dere opplever store endringer i arbeidshverdagen som følge av digitaliseringen av samfunnet og de nye produktene det muliggjør. Vi som jobber sammen med dere trenger å forstå hva det innebærer for å se hvordan vi kan fortsette å levere god forretningsverdi til dere. 

Julen er for meg en tid for gode øyeblikk med venner og familie, men den gir meg også tid til en kopp te og en bok eller to. En av fagbøkene vi leser i Kantega for tiden - og varmt kan anbefale - er "Sense & Respond" av Jeff Gothelf og Josh Seiden. Kulturutvikling som skaper innovasjonskraft er et sterkt konkurransefortrinn. De fire hovedelementene i "Sense & Respond" er derfor viktig for noen og enhver i 2018: 

1. Planlegg for usikkerhet

2. Ha kultur for kontinuerlig læring

3. Gjør mindre oftere

4. Tilrettelegg for samhandling

Nr. 3 kan være spesielt godt å notere seg først som sist - også med jula i mente!

Hvis 2018 er året da du skal utforske nye forretningsmodeller og grensesprengende ideer, anbefaler jeg at du legger "Sprint - how to solve big problems and test new ideas in just five days" av Jake Knapp øverst i haugen med bøker som du skal lese i julen. Vi har testet metodikken sammen med SpareBank 1 SMN og SpareBank 1 SNN med godt resultat. En fantastisk prosess for å jobbe med idéer, og best av alt; jeg har aldri sett et team bli så samkjørt på fem dager!   

Det siste boktipset går til dere som har en ungdom i huset. Boka heter "Bobla" og er skrevet av Siri Pettersen, som var med å starte Kantega. De siste årene har hun oppfylt forfatterdrømmen med suksess. Adresseavisen kåret nettopp "Bobla", som er Siris fjerde bok, til årets barne- og ungdomsbok. 

Ingen overraskelse under treet i år heller

Vi skaper gode resultater sammen med kundene våre, og har vokst godt også i 2017. En heldig effekt er at da øker julegaven vår til Redd Barna. For hver ansatt blir gaven vår større til de mange små i verden som ikke går en like fredfull jul i møte som oss.

Vi ønsker dere en koselig og avslappende jul, og gleder oss til spennende og nyskapende opplevelser i 2018! 

Hjertelig hilsen alle oss i Kantega

Kantega gir julegaven til Redd Barna