Gavepakke til Ebby-gründere

Kantega hjalp Ebby ut av gutterommet og inn i nye kontorlokaler, gratis. Interessen var stor da vi la ut annonsen på gi-bort-torget.

Gjengen med gründere i Ebby som bor gratis hos Kantega
4 glade gründere
Tomas Veiden, Hamza Nebolsi, Milad Mirshahi og Kara Bako

Gi-bort-torget

I september la vi ut en annonse på gi-bort-torget til Finn.no. Det som skulle gis vekk var et fullt møblert kontorlokale med alt nødvendig utstyr. I tillegg var det tilbud om gratis lunsj til de nye «leietakerne». Det gikk ikke lang tid før det rant inn med søknader hos initiativtaker Hans-Jørgen Løken.

– Vi fikk ca 100 henvendelser på annonsen, og vi skjønte raskt at ikke alle leste selve teksten om hva vi ga bort. Det var mange som ville hente stoler, bord og lamper, men i realiteten ga vi bort rommet i sin helhet til en passende start-up.

Bakgrunnen for idéen var at Kantega ville lære mer om hvordan startup-miljøet jobber og tenker. Målet med det hele er å dele kunskap og lære av hverandre samtidig som gründerne får en hjelpende hånd i en krevende fase.

Ebby

Annonsen gikk sin gang og nådde etterhvert målgruppen. Vi fikk inn over 20 søknader fra oppstartsbedrifter som ønsket det nye rommet. Av disse ble 6 invitert på visning. Valget ble ekstra vanskelig etter å ha møtt menneskene bak oppstartsbedriftene. Vi møtte flere flinke og engasjerte mennesker med stort ambisjonsnivå. Til slutt falt valget på Ebby, et selskap bestående av 4 unge gründere som vil endre måten varer leveres på. Plattformen deres kobler forbrukere med selvstendige budbringere som henter og leverer varer på vegne av brukeren. I begynnelsen fokuserer de mye på mat, men i fremtiden ser de for seg å levere nesten hva som helst på forespørsel.

Ny hverdag

Ebby er nå på plass og holder lysene påslått lenge utover det som var vanlig i Kirkegata 5.
– Før vi kom hit satt vi for det meste hjemme hos min familie og jobbet, dag og natt.

For oss har dette rommet og tilbudet fra Kantega minst like stor effekt som en finansiell investering. Rommet har gitt oss en skikkelig boost som er viktig for å holde flammene i gang.   daglig leder i Ebby, Hamza Nebolsi

Flere av de andre søkerne har gitt Kantega skryt for initiativet og blant annet sagt at det er slike ting som er med å skape vekstbedrifter, som igjen er med å skape arbeidsplasser.

Velkommen til oss!

Rommet som leies ut er nyoppusset og flott.
Forlokkende lokaler
med ideell beliggenhet midt i Oslo, og vegg i vegg med kantina