7 nyansatte stjerner i Kantega - 2017

7 nye stjerner

Kundene våre vil ha mer og da må vi bli flere. I jakten på de beste hodene er vi så heldige å ha fått disse nysgjerrige folka med på laget.

Carel-Andre Gåsemyr

Carel-Andre har alltid vekslet mellom vest- og østlandet. Oppvokst i Osterøy og Brumunddal. Utdannet dataingeniør i Bergen og økonomistudier i Hedmark. Etter 17 års erfaring som konsulent og systemutvikler virker han nå å ha slått rot i Bergen.  

Her har ungkaren planer om å bli selvberget med grønnsaker fra egen kjøkkenhage. I 2018 regner han med å være selvforsynt med jordbær. Om bare pus kan la åkeren være i i fred da. Han er veldig glad i å løpe - mest ned i fra Ulriken. Kanskje har Kantega fått en ny kandidat til bakkeetappene? 

Ove Gram Nipen

Ove er bergenser og har bodd der hele livet, med unntak av fem flotte studieår i Trondheim. Han har alltid et snekkerprosjekt på gang. Det går i alt fra enebolig til litt mindre prosjekter som får plass i garasjen. Han liker seg godt til vanns og tar gjerne familien med på seiltur. Ove er foreløpig den eneste i Kantega som deltar i noe så eksotisk som NM i Oselvar (klinkbygget sørvestlandsk båttype, red.anm). Med en kone som også er systemutvikler og to små barn, kan vi ikke se for oss så mange stille stunder rundt middagsbordet.

Ove er utdannet sivilingeniør i datateknikk og har jobbet som konsulent i tretten år. Før Kantega jobbet han hos Bouvet. Han trives aller best når hele teamet står engsjert ved tavla og tegner. 

Siv Holen 

Siv underviste i biologi på Høgskolen i Bergen, men sporet av da internett kom. Så siden 90-tallet har det kun dreid seg om webløsninger. Hjemme på Høybråten ser du tydelige spor etter et engasjert menneske: El-bil i garasjen, solceller på taket og varme fra berget. En kveld i uka er satt av til leksehjelp hos Røde Kors. 

Pedagogen i henne har et naturlig fokus på å lage løsninger som brukeren forstår. Biologen ser etter helheten i systemet. Og da var steget over til IT-bransjen ikke langt. Før hun landet i Kantega jobbet hun med undervisning, forskning, helse, finans og som strategikonsulent.  

Martin Hustvedt Bårnes 

Finansmannen Martin fant etter noen år ut at det var IT han virkelig brant for. En bachelor i Informatikk ved NTNU mens han fortsatt jobbet i bank ble løsningen og det som førte han til Kantega. I et halvt år satt Martin hos oss og skrev oppgave. Vi ble kjent med en ambisiøs og dyktig Skiens-gutt som vi følte passet perfekt inn hos oss. Følelsen var heldigvis gjensidig! 
 
Frontend og brukeropplevelser ligger Martins IT-hjerte aller nærmest. Ellers er friluftsliv, trening, mat, vin og musikk interesser som han også har stort hjerterom for. Check! 

Erlend Birkenes

Erlend er fra Askøy og bor i Bergen. Han farter gjerne rundt på motorsykkel sammen med samboer eller sin firebente venn. Som mange andre i Kantega har han også en godt utviklet fasinasjon for spill, analoge så vel som digitale. En hang til litterære sci-fi klassikere og oppdagelsen av at det finnes mange gode TV-serier gjør fritidsproblemer til et ikke-tema.

Erlend rakk å prøve litt forskjellig før han bestemte seg for at informatikk var tingen. Han har vært innom utvikling i shipping og jobbet som konsulent i Bouvet før Kantega fikk han med på laget. Når det er snakk om faglige happeninger i Bergen dukker navnet hans ofte opp. Han er en av arrangørene av Booster-konferansen i Bergen og har vært med å arrangere månedlige fagmøter i JavaBin i en årrekke. Og nå er han en av de som skal få ting til å skje i vår nye Bergensavdeling. Hurra!

Olga Kozyreva 

Olga er – som navnet kanskje røper - fra Russland, nærmere bestemt Volgograd. Jakten på internasjonal erfaring førte henne til Norge. Etter 12 år her, lang fartstid i Skog-Data hvor hun jobbet med test de siste årene fant hun veien til testavdelinga vår i Oslo. Som testere flest er Olga grundig. Og siden en av Kantegas leveregler er "løft hverandre" har mange fått erfare at Olga også er sterk. 90 kg utvikler er ingen sak.

I fritida har trening og å komme seg ut i frisk luft høy prioritet. Helst sammen med ungene hvis dørstokkmila ikke blir for lang. Og skulle det da være tid igjen det står "lese en bok" høyt på lista. 

Jon Kjennbakken 

Jon løp inn sine barnesko i Aremark og satte tidlig kursen for Halden og en stilling som IT-ansvarlig der. Etterhvert ble det en bachelor som dataingeniør ved Høgskolen i Østfold. Dette ga mersmak og neste etappe ble en master i datateknologi fra NTNU. Og da var det bare å sette kursen sørover igjen retning Oslo og Kantega.

Han liker fortsatt godt å løpe. Hos oss får han utfolde seg både backend og frontend, og sikkert i Holmenkollstafetten også. 


Velkommen ombord, alle sammen!