Disse 6 skal bidra faglig på Javazone 2017

Lær av JavaZone-stjernene våre

September = JavaZone for oss i Kantega. JavaZone er en smeltedigel av kunnskap, moro og god mat. Hele 6 av oss var i den faglige ilden, og bidro med lyntaler, foredrag og workshop - om alt fra Virtual Reality og stemmestyring til cors-headere og maskinlæring. Og veldig mange andre sto på stand.

Back to the future

Å klekke ut og utvikle årets stand-tema er et artig prosjekt, som vi legger ganske mye kreativitet og arbeid i. Målet er at vi skal skille oss litt ut - våge å være den lilla kua, så i år dro vi likegodt tilbake til 80-tallet og arcade-hallen. Pac Man, Super Mario, Space Invaders og Donkey Kong var som fluepapir på lekne utviklere. Overhørt omtalt som "Kantega introvert haven". Heaven også så det ut til.
Tradisjonen tro kunne du knekke javanøtter hos oss, og i år var premien selvsagt elektriske long boards. Marty McFly, gå og legg deg.

andrei 

Javanøtt-premie
Andrei, fornøyd vinner av et av long boardene 

En god dose adrenalin

En annen som kunne gå å legge seg var Henning Solberg, som måtte se seg slått av vår egen rally-stjerne Carl-Fredrik for andre år på rad. Stemingen og lydnivået i Oslo Spektrum sto i taket under den spennende innspurten, som du kan se her.

Hils på og hør på årets stjerner

Alle foredrag på JavaZone blir filmet. Hvis du har lyst til å lære mer om noen av temaene vi snakket om, så er det derfor bare å forsyne seg av buffeten under.

Atle Prange - Aldri mer Exceptions (10 min)

Atle jobber som systemutvikler i avdelingen "Strategi og konseptutvikling". Han er bosatt i Trondheim, som heldigvis ikke ligger så langt unna Åre. Der tilbringer han nemlig mye tid susende ned bakkene på sykkel.

Om foredraget: Du har vel sikkert også irritert deg over feilmelding mange ganger? Dette var tema for Atle  sin lyntale, da han tok opp temaet "exceptions". "Bruk exceptions kun når du vil at systemet skal kræsje", var hans tydelige beskjed. Vi andre kan jo håpe på færre irriterende feilmeldinger i framtida. 

 

Heidi Mork - Lær maskinlæring med Apache Spark (NB! Workshoper blir ikke filmet):

Heidi liker å lære seg nye ting og slapper aller best av på hytta med en skjønnlitterær godbit, et lite programmeringsprosjekt og familien innen rekkevidde. 
En gang i tiden studerte hun matematikk
, men fant etter hvert ut at hun synes programmering var vel så gøy. Så heldig for oss og alle som synes maskinlæring er spennende! 

Om workshopen: Heidi er en av de i Kantega som kan aller mest om maskinlæring.
Heldige var de som fikk med seg workshopen hennes, hvor de blant annet ble i stand til å forutsi hvilke studenter som består eksamen og de analyserte bysykkeldata for å kunne forutsi antall sykkelturer på et gitt tidspunkt. 

 

Carl-Fredrik Hersoug – Utvid din horisont - om synsvidde og VR (17 min) 

Carl Fredrik er en Java-utvikler som på fritiden har interessert seg for bilsimulatorer, og dermed gode og korrekte gjengivelser av tredimensjonale verdener. I løpet av årene har det blitt en del aha-opplevelser, som blant annet har fått ham til å innse at VR er fremtiden. Carl-Fredrik har også fått prøvd seg i virkelig racing, og har i så måte gode forutsetninger for å observere hva simulatorer klarer å gjenskape korrekt.

NB! For andre år på rad gruset han Henning Solberg i bilrace! Se filmen her.

Om foredraget: I klassisk Carl-Fredrik-stil ble lyntalen en liten fest. Han tok tilhørerne med inn i et spennende landskap av Virtual Reality, og hadde tips til både brukere av VR og utviklere av løsninger. Hvordan kan de skal legge tilrette for en optimal opplevelse.

 

Sigurd Stendal - Bruk Cors-headere uten å lage et sikkerhetshull (10 min)

Sigurd har vært med lenge i Kantega-gamet, helt fra forløperne på slutten av 90-tallet, via et sidesprang innom spinoff-en vår Signicat, til han nå siden 2014 er tilbake som systemutvikler i Kantega.

Om foredraget: Hva slags sikkerhetsmekanisme er egentlig CORS? Er cross site request forgery farlig? Hva er en Access-Control-Allow-Origin header? Sigurd tegnet og forklarte hvordan du kan lage moderne webapplikasjoner uten å introdusere nye sikkerhetshull.

 

Kristian Lund – Snakk med meg Google (17 min)

Oslogutten Kristian er glad i brettspill, spilling, trening og TV-serier. Og så sitter han i styret i borettslaget. En mulig Narvestad der altså?!

Om foredraget: Hør Kristian fortelle om hva som skjer innenfor stemmestyring, og hvordan man kan lage samtale-apper. Her er vi nok bare i startgropa av hva som kommer.

 

Martin Skarsaune - Hawt and Spicy Java Monitoring (50 min)

Det er ikke bare tekniske Java-foredrag Martin er kjent for. Han er en tålmodig pedagog og har også prøvd å lære oss i Kantega kinesisk. 

Om foredraget: Konferanse-sluggeren vår Martin har reist land og strand og dykket ned under Java-panseret på de mest eksotiske steder. Selvsagt måtte han i ilden på JavaZone også! Denne gangen gikk det virkelig hett for seg, da han viste fram hawt and spicy måter- og verkøy for å overvåke java-applikasjoner på.

IMG_9566 (1220 x 761)