VR all summer

Mens vi andre koste oss ute i den virkelige sommeren, valgte Haakon å bruke juli til å skape en virtuell tour rundt i trondheimslokalene våre.

Gjøran tester ut VR-løsninga til sommerstipendiat Haakon
Gjøran tester ut VR-løsninga
mens 2. års student Haakon følger spent med

Du tenker kanskje at det var en rar ting å fylle lyse juli med, men veldig merkelig er det ikke. Når du studerer programmering av spill og applikasjoner NTNU, og i tillegg er genetisk disponert, er det en perfekt sommerjobb. 

Her så vi muligheter som m
atcher bra med Kantegas uttalte samfunnsansvar. Vi ønsker å være en motivasjon for dagens og morgendagens teknologer. For Haakon førte dette til et 4 ukers dypdykk i VR-teknologi. Å lage noe som vi kunne bruke etterpå, og dele kunnskapen med oss i Kantega, var en flott ekstra bonus.  

Haakon Aarstein deler kunnskap om VR etter sommerstipend 2017

VR-løsning på 4 uker

Siden det å kunne navigere i virtuelle rom er en av de store fordelene med VR, bestemte Haakon seg for å gjøre det mulig "å bevege seg rundt" i Kantegas lokaler i Trondheim. Etter å ha delt nyervervet kunnskap med Kantegas teknologer etter de 4 ukene, var det spente utviklere som ville prøve ut resultatet med VR-brillene på. Og ja – vi kunne både bevege oss rundt i rommene og plukke opp ting. I bibliotektet var det mulig å få ryddet i hyllene. Gammel IT-litteratur forsvant raskt ut av vinduene. At de i virkeligheten ikke lar seg åpne, er spillet lykkelig uvitende om. 

Martin tester ut VR-løsningen som ble laget sommeren 2017

Hva har han rukket på 4 uker? Martin navigerer mens Gjøran, Kristian og Haakon følger spent med. 

Teknologiske valg 

Haakon testet ut forskjellig teknologi og motorer i starten for å finne ut hva som best hjalp han å løse oppgaven. Han landet på å bruke Steam VR oUnity 3D. Steam VR eValve- oHTCsVR-system som enkelt kan brukes for å lage VR-spill og opplevelser. Unity 3D er i utgangspunktet en spillmotor som kan brukes til 3d, 2d spill og applikasjoner. Haakon opplevde at Unity er svært godt egnet.