Store bankinnskudd blir smarte bankinnskudd

Må det være så kronglete å forvalte store bankinnskudd, tenkte gründerne bak fintech-startupen Fixrate. 25.oktober ble den helt nye digitale markedsplassen lansert.

Fixrate hjelper deg til bedre investeringer
Bedre dager
både for innskudd og innskytere

Hvordan løses dette i dag?

Å investerer i aksjer, fond og lignende er vanlig for større private og offentlige virksomheter. Den kortsiktige likviditeten plasserer de gjerne i større bankinnskudd. Det har hittil vært kronglete prosesser og på bankenes nettsider oppgir de ikke rentene. Etter ringerunder i jakten på rett person og rente, kan det gå flere dager før du får et konkret tilbud.

Når du endelig har landet på valg av bank, må du i gang med en drøy runde "dokument-ping-pong". Sending, printing, signering, kontrollering og scanning. Har du plassert penger i flere banker må du selv holde øye med porteføljen. Noen enhetlig rapportering for innskyterne finnes ikke. Gode, gamle Excel er derfor løsningen for mange i dag.

Hvordan fungerer Fixrate? 

Fixrate er en markedsplass hvor bankene kan legge ut annonser, og brukerne raskt får en oversikt over hvilke tilbud som finnes. Det vil være enkelt å sammenligne tilbud. Innskytere vil få mulighet til å gjennomføre hele bestillingsprosessen digitalt.  
Inntil i dag har du måttet fylle ut lange skjema og erklæringer i hver eneste bank. Med Fixrates løsning holder det å gjøre det hele én gang.  

Hvem er dette for? 

Det er ikke bare innskytere som vil tjene på dette. Mange mellomstore og små banker sliter i dag med å få nok bankinnskudd. Fixrate vil være en fin arena for disse i jakten på større innskudd. 

Store summer i omløp – blir dette trygt nok? 

Dette blir faktisk tryggere enn slik det har vært gjort frem til i dag. De som skal skyte inn penger må logge seg inn med BankID. Alle dokumenter signeres også med BankID. Bankene vil ha samme rutine som før, og vil måtte kontrollere og verifisere at alt er i orden med transaksjonen. Til i dag har dokumenter blitt scannet og sendt på e-post.

De første innskuddene og lansering

I september gikk det ut en pilot, hvor et begrenset antall brukere fikk tilgang og kunne gå gjennom hele bestillingsprosessen. - Vår filosofi er å gå ut med et produkt som gir verdi så fort som mulig. Gradvis vil en ønskeliste med ekstrafunksjonalitet bli innført. Den offentlige versjonen lanseres onsdag 25.oktober.

Hva er Kantega sin rolle i prosjektet? 

Fixrate er en startup. Kantega ble foretrukket som leverandør ettersom vi har god kontakt med bankene i Norge og dyptgående kunnskap om finansteknologi.  

— I Kantega er vi svært fornøyd med å få bidra til å få i gang en slik startup. Her snakker vi om en disruptiv løsning, sier Magnus Haugsand. Han er en av utviklerene i Kantega som har jobbet med Fixrate. — Smidig utviklingsmetodikk uten nitidige kravspesifikasjoner har vi veldig god erfaring med. Vi har hatt fokus på å lage de rette tingene heller enn å følge en oppsatt plan. Å verifisere brukerbehov og løsninger så tidlig som mulig har gitt oss verdifulle innspill. Vi har blant annet gjort innsiktsarbeid ute hos flere av Fixrates kunder. 

Fixrate-gutta jobber og diskuterer 

Bjørn Oddvar Landsem, Brynjar Ellingsen og Christoffer Blindheim er gründerne bak Fixrate. 

Kantega bidrar med brukeropplevelse og design, brukskvalitetstesting, frontend- og backend-utvikling. Kunden stiller med 3 dedikerte personer, hvor en jobber fulltid med Fixrate og har hatt kontorplass hos Kantega. Det har sikret et tett og godt samarbeid med mulighet for raske avklaringer. 

Men det som kanskje er mest imponerende er at de deler gløden og iveren som gründerteamet har for å utvikle fantastiske løsninger for kundene.   Gründer Brynjar Ellingsen

— Vi er svært fornøyd med samarbeidet med Kantega. Da vi valgte IT–leverandør var vi tydelige på kriterier som erfaring og kompetanse, understreker gründer Brynjar Ellingsen. På disse punktene har Kantega levert i fullt monn. Men det som kanskje er mest imponerende er at de deler gløden og iveren som gründerteamet har for å utvikle fantastiske løsninger for kundene. Vi har allerede anbefalt Kantega til en av våre kunder, og vi anbefaler dem gjerne igjen. 
 
Startupen er finansiert av gründerteamet, investor og ved støtte fra fra Innovasjon Norge.

21. august hadde Finansavisen omtale av løsningen (saken er for abonnenter)

Fixrate sine egne hjemmesider kan du selvfølgelig lese enda mer. 

Lansering av Fixrate feires med kake i Kantegas kantine
25.10.17 kl 12:00 - Fixrate er på lufta
og det feires med kake som seg hør og bør