Superenkel nettbetaling på trappene

Dette kan forandre alt! Kantega først ut når BankAxept lanserer det som blir neste “hvordan klarte jeg meg uten dette?”.

Kantega har demo av ny BankAxept-løsning
Straks premiere og live demo
Utviklerne Tommy og Eivind gjør seg klar til demo på Kantegadagen.

I sommer har et Kantega-team i Oslo utviklet billettapper og nettbutikker som tester BankAxepts nye betalingsløsning. Konklusjonen er klar: Dette kan forandre alt!

Mange kjenner til BankAxept som logoen på betalingsterminalene når vi betaler med bankkort i butikk, men ikke stort mer. Nå satser BankAxept stort på app- og nettbetaling, og ”alle” i Norge kommer til å bli automatisk innrullert gjennom sine banker. Dette kan BankAxept få til fordi de eies av bankene.

Ok, men hva er greia?

Tenk deg at du skal kjøpe noe fra en ny nettbutikk. Du går til handlekurven og skal til å begynne utsjekkingen. Hvilke steg møter deg? Typisk er det at du må opprette profil, skrive inn bankkortdetaljer som kortnummer, navn på korteier, cvc-kode og utløpsdato. Når nettsiden har det den trenger, blir du gjerne sendt videre for å verifisere betalingen med BankID. Ok - flott! Betaling fullført. Men så skal du kanskje kjøpe noe fra en annen nettbutikk. Og da er det samme leksa om igjen. Slik trenger det ikke å være.

Så enkelt blir det å betale

Dersom du velger BankAxept i nettbutikken skriver du kun inn ditt telefonnummer, får en varsling på mobilen og godkjenner kjøpet med et fingeravtrykk. Ferdig. Du har på forhånd valgt hvilket kontonummer BankAxept skal belaste og gjerne installert BankAxept-appen på mobilen for å benytte deg av fingeravtrykk-godkjenning og kvitteringer. Tilgang til å bruke BankAxept får du automatisk via nettbanken. 

Kantegas rolle

Kantega har i samarbeid med BankAxept utviklet proof-of-concepts for å demonstrere at løsningen fungerer som tenkt. Teamet integrerte BankAxept-betaling i nettbutikk, android-app og iPhone-app. Det ble også utviklet løsning med Express-betaling som ligner på Amazons one-click-buy.

Vi har et godt samarbeid med BankAxept, og tilbyr rådgivning og integrasjon av BankAxept-løsninger. Send oss gjerne noen spørsmål dersom du eller dine samarbeidspartnere ønsker å vite mer om mulighetene dette kan gi for din bedrift.