Kantega - trygg i det ukjente

Noen sier at vi befinner oss i den mørkeste middelalder når det gjelder IT. Om noen år vil vi se oss forbauset tilbake, og kun de modigste av oss har overlevd. Det er enklest å være modig når du føler deg trygg. Sammen med kundene våre skaper vi trygghet i det ukjente.

Sagrada Familia - Barcelone, snart ferdig
Sagrada Família
Et av Antonio Gaudis mesterverk. Sannsynligvis ferdig i 2032.

Å starte på store prosjekter uten en detaljert kravspesifikasjon er ikke noe nytt. I 1880-årene overtok Antonio Gaudi ansvaret for byggingen av kirken Sagrada Família. Kun hans visjonære 3D-modell illustrerte hvordan han ønsket at sluttresultatet skulle bli. For å komme dit trengte han dyktige fagfolk og fremtidig teknologi. Resultatet blir sannsynligvis så spektakulært som Gaudi håpet, men prosjektet blir helt sikkert gjennomført på en helt annen måte enn slik han så det for seg.

Selv om våre prosjekter ikke har så lange tidshorisonter, så er det mye som endrer seg i livsløpet til et "kortsiktig" IT-prosjekt på 2-3 år. Noen ganger også selve målet. For 10 år siden laget vi skreddersøm etter nitidige kravspesifikasjoner. De siste årene har lært oss at ingen vet eksakt hvordan løsningen blir, når prosjektet starter. Fokuset vårt er å lage det brukerne faktisk trenger og det har vi lyktes med.

Å jobbe med det ukjente

Vi som jobber med IT må tåle mer av det ukjente fremover. For å overleve må man ta modige valg fordi ingen helt sikkert vet hvilke tjenester som skaper verdi i morgen. Ny teknologi - og løsninger som erstatter de etablerte - dukker opp i stadig raskere tempo. Tidsepoken for detaljerte kravspesifikasjoner er over.

Når vi jobber med det ukjente, kompliserte og komplekse har vi erfart at det viktigste er at vi:

  • lærer fort

  • er god på prosess

  • kan håndtere det uventede (UX-prinsipp nr 4)

  • samhandler godt i team

  • viser hverandre respekt og tillit

Alle disse punktene gjelder også når det blåser kraftig. For det vil det gjøre.

Workshop med Kantega

Selv om vi har travle dager er kunder som ønsker å bli med oss på reisen ut i det ukjente alltid velkommen. Har dere lyst til å prøve en workshop med oss?

Her er noen tema å velge blant: 

  • Design thinking

  • Innovasjon

  • Blockchain 

Ta kontakt dersom du har lyst å høre mer om dette eller er interessert i andre tema. Vi skreddersyr og tilpasser workshoper! 

Kantega er trygg i det ukjente