Smartklokker - nytt verktøy, store muligheter

Smartklokker er ikke bare leketøy for treningsentusiaster som vil ha pulsmålinger og antall kilometer inn i regneark. – Smartklokker vil bli nyttige støtteverktøy. Spesielt innen velferdsteknologi, men også for bedrifter generelt, sier frontend-utvikler Anders Skar i Kantega.

Smartklokke
KJEKT Å HA
Nadias smartklokke viser deg sanntidsinfo om bussen din

2015 blir året hvor smartklokke-mulighetene for alvor inntar privat- og bedriftsmarkedet. Små, intelligente armbånd kan være smarte støtteverktøy.

– Vi er i dialog med kunder om å lage smartklokke-applikasjoner som gjør arbeidsdagen enklere for deres ansatte. Støtteverktøy som gir nyttig informasjon i sanntid skaper verdi og frigir energi for dem, sier Anders.
 

Lansert to Android-apper

Kantega har jobbet med smartklokke-løsninger i flere år og målet er å videreutvikle kompetansen innenfor  dette området. Senior systemutvikler Nadia Rincon Turpin i Kantega har laget to Android-apper som ligger tilgjengelig på nett. Den ene tilbyr en nyttig funksjon som lar smartklokka vise deg hvor mange minutter det er til bussen din går, mens den andre er en diskret trygghetsalarm.