Trondheim kommune Nettsider responsive

Trondheim kommune

Responsive sider for 183 000 innbyggere

Kantega har utviklet responsive nettsider for Trondheim kommune og de 183 000 innbyggerne. 8000 sider er tilgjengelig uavhengig av om du er på mobil, nettbrett eller desktop. Trondheim var først ute av storbykommunene med en slik lansering.

Utfordringen

Arbeidet med de nye nettsidene omfattet store endringer i informasjonsstrukturen og det visuelle uttrykket. For å sikre en god brukeropplevelse var fokus i utviklingsarbeidet: 

- Få klikk dit du skal
- Responsivitet og tilgjengelighet
- Godt søk

Løsningen

Grafisk design

Temaikonene har blitt forenklet og gjort tydeligere. Fargepaletten er holdt i rene, klare farger mot hvite, rene flater. Den blå hovedfargen som kjennetegner Trondheim kommune på nett er beholdt.
I krav til universell utforming av nettsteder er tydelige kontraster ett av kriteriene for å score høyt.

Responsiv løsning

Responsive nettsider har i 2015 blitt en selvfølge. Det vil si at sidene automatisk skalerer seg basert på skjermstørrelsen til den som besøker nettstedet. Dermed kan man vise det samme innholdet uavhengig av hvilken enhet du besøker nettsiden fra, og du får også den samme brukeropplevelsen. Webredaktørene trenger bare å forholde seg til ett nettsted med tanke på vedlikehold. Med 8000 sider er det et viktig poeng.

- Vi har sett av statistikken at stadig flere av våre besøkende går inn på sidene via nettbrett og mobil. Vi har derfor valgt å tilpasse nettstedet til mobile plattformer, skriver Trondheim kommune på sine nye nettsider.


Besøk den nye nettsiden, www.trondheim.kommune.no, fra mobil, nettbrett eller desktop.

Les mer i bloggartikkel: Fra organisasjonskart til brukervennlighet