Nasjonale turistveger

Statens vegvesen

Reiselyst på Nasjonale turistveger

Norge har 18 nasjonale turistveger i vakre omgivelser. Vi har samlet disse i en
like vakker nettløsning som fungerer like godt på mobil, nettbrett og PC.

Utfordringen

Å skape reiselyst  har vært målet med prosjektet. Proppfullt av flotte og spektakulære bilder, ca 4000 i tallet, med god kartløsning og med mulighet for å enkelt planlegge reiser og dele informasjon og reiselyst med din venner, ligger alt til rette for at nye nasjonaleturistveger.no skal bli et godt verktøy for reisesugne turister.

Løsningen

Universell utforming

Løsningen fungerer like bra på både mobil og nettbrett som på desktop, og kommer i også i tysk og engelsk versjon. I utformingen av det grafiske designet har det vært viktig for oss å ha stort fokus på de mobilen flatene - løsningen skal føles spektakulær, akkurat som veiene den presenterer, uansett hvor du bruker den.

Google Maps

Turistvegene er listet opp i Google Maps, noe som gjør at du kan gå rett inn i kartet og åpne en eller flere turistveger og lage din egen reiseliste. Den gode kartløsningen på de nye sidene vil gjøre det lettere å lage rundreiser. Da er det også enkelt å se hvilke turistveger som ligger nærme hverandre, zoome seg inn og ut og se hvordan en for eksempel kan komme seg fra Stuttgart til Senja. Tyskland er forresten det viktigste utenlandske reiselivsmarkedet.

Gled deg til en nesten litt magisk opplevelelse

Nasjonale turistveger