Hopp til hovedinnhold

Fra idé til pilot på fire uker: –Viser hvordan EU-lommeboken ser ut og kan brukes

Det er knappe tre år til EUs krav til elektronisk identifisering trår i kraft i hele EU/EØS området. Dette får store konsekvenser for store deler av norsk næringsliv og offentlig sektor. Likevel er det de færreste som har startet forberedelsene, og mange har knapt hørt om ID-lommeboken. Dette ville Erling Skard og teamet hans på eID gjøre noe med.

Kantegagjengen på Digitaliseringskonferansen. Fra venstre Erling Skard, Hans-Jørgen Løken, Terje Røstum, Jostein Aarre

–Med plattformen fra selskapet Mattr har vi bygget en pilot som viser hvordan ID-lommeboken ser ut og kan brukes. Dette er ikke designskisser, men en fungerende pilot som oppfyller de tekniske kravene til EU. Vi har laget flere demoer - på ulike konsepter som finansieringsbevis i budrunde, elektronisk identifikasjon med FolkeID, og nå sist vognkort - og opplever at ledere får en helt annen forståelse for konseptet når vi kan vise frem en håndfast løsning, sier han.

Vognkort-piloten ble først vist under Digitaliseringskonferansen i Oslo i mai, hvor fremmøtte kunne hente inn sitt eget vognkort i lommeboka. Skard håper dette kan bidra til at flere ledere får opp øynene og vil utforske mulighetene i det nye EU-regulativet.

–Kravene vil komme uansett, så man kan like godt starte forberedelsene nå. Vi har selv investert millioner og tusenvis av timer på å bygge kompetanse og de første pilotene, så for de som vil gå foran finnes det hjelp. Min dør er åpen, avslutter han.

Skjermbilde fra vognkort-demoen.
Skjermbilde fra vognkort-demoen.

Skjermbilde fra vognkort-demoen. Og annet innhold i ID-lommeboken.

Skjermbilde fra vognkort-demoen. Og annet innhold i ID-lommeboken.

Kontaktperson

Abid Ali Teepo

Daglig leder, Oslokontoret

+47 930 60 301

abid.ali.teepo@kantega.no