Arkivet

Artikler publisert av Kantega

Sommerhilsen fra Marit

I år starter jeg ferien med hodet fullt av ny kunnskap - og masse god musikk!

Det skjer mer i samspill

Kantegadagen, en hel dag spekket med faglig og sosialt samspill. Alt satt sammen for å gi deg økt konkurransekraft. Vi håper du rakk å melde deg på!

Ny Kantega-spinoff

Vi har gjort det før, og nå har vi gjort det igjen. Vi så et behov, klekket ut en løsning og laget et strålende produkt. Nå er Kantega Single Sign-On (KSSO) vårt datterselskap. Og de har allerede de største selskapene i verden på kundelista.

Bilhold satt i veldig godt system

Klarer du deg uten bil? Kunne du klart deg uten bil størsteparten av tiden? Det siste er det stadig flere som tenker. Både av miljøhensyn og for lommeboka sin del er det smart å dele på bilholdet. Men det trengs et virkelig godt system for å holde styr på det.

Kantega-spinoff på vei til å bli en global suksesshistorie

Eventyret Signicat startet som satsning i Kantega

Julehilsen fra Marit

Den mørke årstida og tida rundt jul gjør meg ofte ettertenksom.

Sporer opp all usikret gjeld

De siste 10 årene har usikret gjeld i Norge vokst fra 39 til 100 milliarder. Som svar på dette blir Gjeldsportalen nå lansert. Den vil gi både deg og utlånere oversikt over all gjeld knyttet til forbrukslån og kredittkort.

Jeff & Josh have left the building

Hvor mange autonome team har du satt opp? Vet du hvordan du skal gå fram for å bygge og teste en hypotese?  Har du fått med deg de andre i ledelsen? Eller teamet ditt? 

Lekende lett bilsalg!

Kvart over ti en mørk høstkveld, møtes tre personer på en parkeringsplass. Eiendeler og penger skifter hender, og de takker for handelen. Kvart over elleve drar de hver til sitt. Ingvild går inn døra til blokka si, og ekteparet kjører derfra i det som inntil for en time siden var Ingvild sin bil.

Kantega styrker laget

Vi nærmer oss 150 ansatte - og medeiere. Tid til kompetanseheving, eierskapsmodellen og at du får være med å forme din egen arbeidsplass er attraktivt.

Kristin skal bevise hva som fungerer

Kan vi klare å bevise hva som fungerer og hva som ikke gjør det? Kristin Wulff er rådgiver og fasiliator for prosesser som gir økt innovasjon i Kantega. Nå hever hun lista.

Lær av de beste!

I oktober får vi besøk av selveste Jeff Gothelf og Josh Seiden. De står bak bøkene "Sense & Respond" og "Lean UX" som har blitt banebrytende innen smidig tankegang og utviklingsprosesser. Gothelf har også skrevet "Lean vs agile vs design thinking". De vil være to dager i Trondheim (noen få ledige plasser) og to dager i Oslo (fullt). Nå har du en helt unik mulighet til å lære av de beste.

Sølv i Sverige

Jubel for sølvmedalje i Swedish Content Awards! Vårt selvironiske blikk på utvikleren var nominert i to kategorier og ble belønnet med en sølv. Det lønner seg å bjuda på.

Vipps, og så var Orange the new Green

Vipps må vel sies å være en suksesshistorie i norsk IT-historie. Én, forent betalingsløsning som virkelig frigjør energi og gjør hverdagen enklere – både for deg og meg og for lag og foreninger. Dette er Kantega så heldige å få være en stadig større del av.

Kiler det litt i magen, Per?

1. januar 2020 består Norge av 11 fylker. Flere millioner objekter som veier, skilt, kantstein og trafikklys vil få nye referanser. For at utrykningskjøretøy fortsatt skal finne fram må dataene være oppdaterte. Statens vegvesen har ansvar for å leverere navigerbart vegnett til nødetatene, data for statistikk og avvik.

Hurra - Posten Norge digitaliser og vi er med! 

Posten Norge og Bring satser tungt på forenkling gjennom innovasjon og digitalisering. Et av grepene var å utlyse en rammeavtale for «Digital Innovasjon innen Brukeropplevelse». Kompetanse og reelle erfaringer fra kundeprosjekter ble tungen på vektskåla da vi ble valgt som én av fire leverandører.

Derfor slutter ingen i Kantega

I Digi kan vi lese at svært mange IT-folk er på konstant leting etter en ny arbeidsplass. Vi kjenner oss ikke igjen. De siste 2 årene har nesten ingen sluttet.

Bygge - måle - lære: Skap verdi hver dag!

Vil du ha en inspirerende start på høsten? Det ordner vi! Kantegadagen er rett rundt hjørnet. I Trondheim er det fullt hus, men i Oslo er det fortsatt ledige plasser.

Godt tall for 2017

Mange store prosjekter og god forankring i grunntanken "skap verdi!" ga en sterk bunnlinje for Kantega også i 2017

The mysterious life of UX designers

I jakten på de beste løsningene hender det vi tar bittelitt av - noen ganger. Bli med og lag fantastiske brukeropplevelser du også.

Får et boost av Booster

Av norske IT-konferanser er Booster en vi setter veldig høyt. Høyt faglig nivå og bredt fokus. Mange fikk et boost på Booster i år, og flere fra Kantega var i ilden.

10 nye medeiere

Å eie sin egen arbeidsplass er en fin ting. Kantega når nye milepæler og antall ansatte passerte nettopp 130. Her får du hilse på 10 av våre nye erobringer. Flere er på vei!

Vi teller ned til 25. mai

De fleste har ingen grunn til å skjelve i buksene. Om du ikke har alt på plass innen 25. mai kan en tiltaksplan ha en beroligende effekt. Ingen plan? Da foreslår vi at du starter der.

Farvel "husk meg" - velkommen xID!

Med xID blir innloggingen nesten usynlig, og trygg. Har du først brukt xID et sted, holder det med ett klikk neste gang.

Stem, hvor enn du er!

Når du skal stemme og ikke har mulighet til å oppsøke valglokalet, er valgmodulen en glimrende løsning. Raskt, trygt og veldig enkelt.

Want to join our herd?

Most of these people actually work as UX designers at Kantega. They also own their own IT company - together with all their colleagues. 100%.

7 nye stjerner

Kundene våre vil ha mer og da må vi bli flere. I jakten på de beste hodene er vi så heldige å ha fått disse nysgjerrige folka med på laget.

Analysere - Eksperimentere - Iterere - Validere!

Er målet ditt innovasjon - bruk tid på å teste hypoteser istedet for å spekke forretningsplanen med tall. Det kan se fint ut på papiret, men dersom tallene er basert på antagelser bør alarmen gå.

Gavepakke til Ebby-gründere

Kantega hjalp Ebby ut av gutterommet og inn i nye kontorlokaler, gratis. Interessen var stor da vi la ut annonsen på gi-bort-torget.

Hurra for 2017, jula og 2018

Vi er klar til å lade batteriene og kose oss i jula. Kanskje suge litt ekstra på karamellen over akkurat den ene øyeåpneren da brikkene falt på plass. Eller da en forløsende idé poppet opp. Hvem var det som sa det igjen? Nei, si det er ikke så lett å komme på. Og det er heller ikke så viktig.

NTE Nett: 97 % mindre ventetid

Nei, det er ikke en skrivefeil. NTE Nett skiftet ut flere steg i en tidkrevende saksbehandling med nye, automatiske prosesser. Resultatet er at kundene nå kan få utført endringer fra NTE Nett bare to dager etter at de først kontaktet NTE.

Bergenskontoret i farta

Kantegas Bergensavdeling benyttet julebord i Oslo til å hilse på nye kolleger og sette en utrolig rekord i Escape Room. Ser ut som denne gjengen allerede samarbeider godt.

Viral jobb-jakt-suksess

Hvordan skal vi bli lagt merke til i jakten på flere utviklere, spurte vi oss selv. I skrivende stund har filmen "The mysterious life of developers" blitt sett mer enn 20 millioner ganger.

Kantegadagene 2017

Var du der, eller skulle du gjerne vært der? Her er en liten oppsummering av årets kantegadager i Oslo og Trondheim.

Lær av JavaZone-stjernene våre

September = JavaZone for oss i Kantega. JavaZone er en smeltedigel av kunnskap, moro og god mat. Hele 6 av oss var i den faglige ilden, og bidro med lyntaler, foredrag og workshop - om alt fra Virtual Reality og stemmestyring til cors-headere og maskinlæring. Og veldig mange andre sto på stand.

Og på den 5. dagen testet de

Det digitale toget suser videre og vi er ombord. Hvordan kan vi jobbe smart og validere tidlig? Vi har testet ut Google Sprint sammen med SpareBank 1 SMN og SNN.

VR all summer

Mens vi andre koste oss ute i den virkelige sommeren, valgte Haakon å bruke juli til å skape en virtuell tour rundt i trondheimslokalene våre.

Want to join our herd?

These people actually work as developers at Kantega, and they all love Java. We also own our own company. 100%.

Møblert kontorlokale gis bort

Du leste riktig...

The mysterious life of developers

Artsmangfoldet i Kantega er stort. Anyway, utviklere som spiller hverandre gode gir best resultat.

Store bankinnskudd blir smarte bankinnskudd

Må det være så kronglete å forvalte store bankinnskudd, tenkte gründerne bak fintech-startupen Fixrate. 25.oktober ble den helt nye digitale markedsplassen lansert.

Kantega åpner nytt Bergenskontor

Har du lyst til å påvirke egen arbeidshverdag og være med å forme vårt nye javahus i Bergen?

Fra 100 til 120 på ett år

Vi vokser! I vår har vi ansatt 5 nye utviklere og medeiere i Kantega. Med disse på laget runder vi 120 hoder og en vekst på 20% det siste året.

TUT og kjør!

Hva om det fantes en løsning som gjorde privat bruktbilhandel lekende lett - hele veien, for både kjøper og selger? En sånn løsning finnes!

Kantega tilbyr eget startup-rom

Vi er opprinnelig en gründerbedrift. Nå ønsker vi å gi drahjelp til andre. I Oslo står et dedikert, kreativt startup-rom klart til å tas i bruk.

vegAR – litt av en studentoppgave!

Sammen med Statens vegvesen og Kantega har denne gjengen fra NTNU laget en, eller egentlig to apper, for å se og registrere vegobjekter. Informasjonen er nøyaktig og oppdatert. Alle objekter som Vegvesenet har ansvar for i Norge er med.

Kantegadagene 2017

I år blir det ikke bare én, men to Kantegadager! En i Trondheim, og en i Oslo uka etterpå. Meld deg på den som passer best for deg.

Opp i skya med Lean UX

En gang i måneden får de fleste av oss lønn. Svisj inn på konto uten dikkedarier. Om ikke lenge kjører Aditros LØNNG7 i skya. Med Lean UX i verktøykassa føler vi oss trygge på fokus, fremdrift og retning.

Hva er greia med maskinlæring?

Det siste halve året har det vært stort oppstyr rundt maskinlæring. Teknologien har vært tilgjengelig siden 70-tallet. Den mye yngre fetteren Big Data jubler: Endelig!

17 ferske fjes

2016 var et annus magnus for Kantega. Ikke bare fordi vi ansatte Magnus og fikk et supert resultat. Vi fikk 17 nye folk med på laget og vokste til 115 ansatte. Hvem er de, og hvorfor gikk vi for akkurat disse kloke hodene?

Ansatteide Kantega dobler resultatet

For Kantega ble 2016 alt annet enn annus horribilis! For første gang passerte vi 150 millioner i omsetning.

Her er API-magikeren!

Kjærestens anstrengte forhold til mørkekjøring, gjorde at Eivind Sandell meldte seg på konkurransen om å lage et IT-system med bruk av informasjonen i Statens Vegvesen sin vegdatabase.

Julehilsen til deg fra oss

I Kantega er vi priviligerte. Vi jobber i spennende prosjekter sammen med så mange flotte folk.

Mer BankID og Kantega 

BankID Norge og Kantega har samarbeidet i flere år. Suksess med leveranser av løsninger og støttesystemer gir ønske om mer. En ny 2-årig avtale sikrer at det blir det flere åpne, smidige og fortrolige prosjektløp. 

På med innovasjonsbrillene

Hva gjør de rett de som lykkes? Se på Pokemon Go. Et middels bra dataspill ble den store farsotten i 2016. Og hva er det som gjør at Lego har overlevd reisen fra treleke-stadiet og videre rett inn i robot-alderen?

Klarer du javanøttene våre?

På årets Javazone hadde vi som vanlig intrikate javanøtter og flotte premier. Her finner du oppgavene, fasit og spennende jobbmuligheter.

Superenkel nettbetaling på trappene

Dette kan forandre alt! Kantega først ut når BankAxept lanserer det som blir neste “hvordan klarte jeg meg uten dette?”.

Jubel og full gass for "Min side"

I sommer utlyste Statens vegvesen en konkurranse om å lage ny "Min side" for bompengeselskapene. Kantega vant konkurransen! 

Fullt hus, venteliste og stor jubel i Trondheim

Kantegadagen 2016 ble ekstraordinær. Rekordmange deltakere, godt faglig innhold og nydelig mat. Med kreativ bruk av lokalene i Kantegabygget ble det en intim dag i innovasjonens tegn.

Nysgjerrigper i vogna

I Kantega er nysgjerrighet en dyd. Dette gjelder ikke bare løsninger og kode. Nye gadgets og muligheter dukker opp hele tiden. Denne gangen har vi lekt oss med Arduino og RFID.

Kantega - trygg i det ukjente

Noen sier at vi befinner oss i den mørkeste middelalder når det gjelder IT. Om noen år vil vi se oss forbauset tilbake, og kun de modigste av oss har overlevd. Det er enklest å være modig når du føler deg trygg. Sammen med kundene våre skaper vi trygghet i det ukjente.

Kantegas resultat Q2 2016

Med gode tall fra Q1 gikk vi Q2 optimistisk i møte. Og det viste det seg at vi hadde god grunn til.

Hurra - det er Javazone igjen!

Onsdag braker det løs. Når dørene åpnes på onsdag og står det 2800 mennesker og tripper forventningsfullt.

Medeier fra første dag

Ansatteierskapet er hjertemuskelen i Kantega. Den pumper energi og lidenskap ut i organisasjonen. Dette ønsker vi at alle skal føle, jo før - jo heller. Derfor får alle nyansatte nå en velkomstgave på 1000 aksjer.

Blockchain: Framtid eller hype?

Vil Blockchain forandre verden på samme måte som "world wide web" og sosiale medier?

700 000 slipper passord og brukernavn

"There are better things in life than passwords" tenkte Eirik og Lars Olav. Dermed så Kerberos Single Sign-on dagens lys.

Marit finalist til Oda-prisen

Kantegas egen Marit Collin var en av tre finalister til årets Oda-pris. Prisen deles ut av Oda-Nettverk som er Norges ledende nettverk for kvinner i IT-bransjen. Formålet deres er å fremme og synliggjøre kvinnelige rollemodeller. Prisen gikk til Anne-Sofie Risåsen i Capgemini.

Fornyet tillit hos SpareBank1-alliansen

Gjennom høsten gjennomførte SpareBank 1-alliansen en anbudskonkurranse for ny rammeavtale og vi er stolte over å ha fått fornyet tillit.

Kurs i brukeropplevelse

Har du noen gang tenkt på at du burde hatt med en ekspert på brukeropplevelse i prosjektet ditt? Eller at du skulle hatt en grafisk designer som kan hjelpe deg å gjøre løsningen fin og brukervennlig?

Et beroligende gløtt på smartklokka

- Når er vi framme? Spørsmålet kommer fra en litt stressa passasjer på Flytoget. Togverten gløtter diskret på smartklokka si og svarer rolig. - Feilen ved Asker stasjon er nå rettet og beregnet ankomst Gardermoen er klokken 10:43.

Kantega vinner kontrakt på forvaltning og utvikling av Nasjonal vegdatabank

Kantega AS jubler. Vinner avtale om forvaltning og utvikling av Statens vegvesen sine løsninger for Nasjonal vegdatabank (NVDB)

Sommerstipend (Oslo)

Vinteren går sin gang, og sommeren nærmer seg med museskritt. Det betyr at det er på tide å tenke på sommerjobb. Har du lyst til å jobbe med ditt eget prosjekt og få betalt for det?

Finansielle tall for første halvår

Kantega har begynt året godt. Omsetningen i første halvår endte på 54,7 millioner, noe som er en oppgang på 5,2 % fra samme periode i 2014.

Kantega landet storfisk

Gladlaksene i Kantega jubler! Sammen med Fiskeridirektoratet skal vi bedre og forenkle tilsynet med fiskeri- og oppdrettsnæringen.

Bygg uten å søke

Tida da arbeidet med skriving av søknad og jakten på informasjon tok like lang tid som å få satt opp byggverket, er forbi.

Kloke hoder, mat og musikk

Javazone er Norges største teknologi-konferanse og i år hadde så mange som 2600 java-utviklere og IT-interesserte fra inn- og utland funnet veien dit. Oslo Spektrum fylles med folk som utveksler god java-kode mens de nyter mat og musikk.

Når sekundene teller

For politiet er det helt avgjørende å kunne reagere kjapt når situasjonen krever det. Da er de avhengige av relevant og viktig informasjon der de er. Appen “Mitt oppdrag” sender informasjon fra interne systemer ut på nettbrett i politibilen.

Program for Kantegadagen 2015

En hel dag med lyntaler, fordypende workshops og inspirerende talkshows, god mat og drikke og trivelig sosial omgang. Nå gleder vi oss veldig til i morgen!

Ny mobil IT-løsning skal gi bedre tilsyn

I vinter lyste Fiskeridirektoratet ut en konkurranse om å levere framtidas tilsynssystem. Kantega vant konkurransen, og den nye kontroll- og tilsynsløsningen består av en iPad-applikasjon for gjennomføring av tilsyn og en web-basert saksbehandlingsløsning.

Konkurranse: Hvem får fram den flotteste solsikken?

Sola glimrer med sitt fravær i store deler av landet. Sol i sør og regn på midten. Det sies at solsikkene trives i all slags vær. Vinneren blir kåret på Kantegadagen Trondheim, 26. august.

Vinn-vinn når kunden får gjøre jobben

Selv om du - forhåpentligvis - ikke så ofte anskaffer et nytt kredittkort, er det kjekt at det er enkelt når du skal bestille det. Vi har laget en løsning for SpareBank1 Kredittkort hvor bestillingen går som en drøm, også på mobil og nettbrett.

Er det amfetamin i urinen?

Lurer du på det, vet vi hvordan du kan finne det ut. Farmakologinorge gikk fra et personavhengig, uoversiktlig og tungrodd system til et alltid oppdatert, søkbart oppslagsverk. Et virkelig pionérarbeid.

Retrospektiv - Now what?

Helt siden Kantega reiste seg som Fugl Fønix i 2003, har vi vært pådrivere for smidige prosesser, både internt og i prosjekter. Nå deltar vi i det internasjonale forskningsprosjektet Agile 2.0 for å danne grunnlaget for neste generasjon smidige metoder. Internasjonalt er det få studier fra bedrifter som har så lang erfaring med dette som Kantega, sier sjefsforsker Torgeir Dingsøyr, fra SINTEF.

Leken på konferanse

Ny teknologi er ikke alltid like enkel å bruke som markedsføringen vil ha det til, men «den som intet våger intet vinner». Årets eksperiment på Technoport gikk kanskje ikke helt som vi hadde tenkt, men du verden så mye vi lærte av det.

Verktøy som bedrer demensomsorgen

Ada har alltid elsket sang og musikk, men får ikke til å kommunisere det så godt lenger. Det er lett å se det på henne, for hun stråler når allsangen starter. Hun har fått demens. KuPA-prosjektet handler om å gi personer som Ada en mer tilpasset, meningsfull og god hverdag.

Innovativt samarbeid med Sintef

Sintef og Kantega jobber stadig tettere sammen. For tiden samarbeider vi om tre nyskapende prosjekter. Vi løfter demensomsorgen ved hjelp av digitale løsninger, vi går i dybden på smidig utviklingsmetodikk og vi finner metoder for å verfisere at skytjenester faktisk skalerer.

Smartklokker - nytt verktøy, store muligheter

Smartklokker er ikke bare leketøy for treningsentusiaster som vil ha pulsmålinger og antall kilometer inn i regneark. – Smartklokker vil bli nyttige støtteverktøy. Spesielt innen velferdsteknologi, men også for bedrifter generelt, sier frontend-utvikler Anders Skar i Kantega.