Bilde av mobilløsning på ipad

SpareBank 1 Finans

Salgsløsning for bilforhandlere

Kjapp og trygg lånefinansiering på nettbrett.

Utfordringen

SpareBank 1 Finans vil være attraktive i en bransje med mye konkurranse. Derfor har vi sammen laget salgsverktøyet Forhandlerfinans. Med det kan bilforhandlere eller bankens egne rådgivere veldig enkelte selge finansiering av alle produktene som SB1 Finans tilbyr, noe som spenner fra bil, båt, mc og traktor til knuseverk. Bilforhandlerne skal ha lyst til å være SpareBank 1 sin samarbeidspartner, og det skal Forhandlerfinans bidra til.

Hvordan jobbet vi

Til tross for at vi har holdt til i mange ulike byer i Norge, har vi funnet en form som gjør at avstandene likevel ikke føles så store. Gjennom faste ukentlige møter og mye bruk av video i daglig arbeid, har samarbeidet vært tett og nært.

Løsningen

I en salgssituasjon ute hos en bilforhandler kan det være salgsfremmende å ha løsningen enkelt tilgjengelig der man til en hver tid er, med en iPad i et bilsete eller stående ved et panser.

Forhandlerfinans er derfor utviklet med tanke på bruk på nettbrett, men er responsivt og fungerer like godt på desktop. Underveis i arbeidet var det viktig å teste ut løsningen, så utstrakt løssluppen gerilja-testing samt brukertesting med reelle bilforhandlere ble iverksatt for å få innspill og tanker i optimaliseringen av løsningen.

Veldig gode tilbakemeldinger fra brukerne. Enkelhet er et nøkkelord  Benedicte Imsland, Leder Privatmarked, SB1 SR Finans

Helautomatisering

Forhandlerfinans helautomatiserer låneprosessen, fra søknaden sendes inn til den er scoret og ferdig signert. Løsningen tilbyr også kjøp av forsikring fra SpareBank 1 Forsikring gjennom integrasjon med denne løsningen.

Resultatet

SpareBank 1 Finans opplevde at de sakket akterut i konkurransen om å tilby bilforhandlere brukervennlige og fleksible salgsløsninger, men nå er de virkelig frampå der de hører hjemme. Med en oppgavefokusert og enkel løsning som både er innbydende å bruke og å se på.

SB1 Finans - Forhandlerfinans