Arkivet

Artikler nylig publisert av Kantega

Opp i skya med Lean UX

En gang i måneden får de fleste av oss lønn. Svisj inn på konto uten dikkedarier. Om ikke lenge kjører Aditros LØNNG7 i skya. Med Lean UX i verktøykassa føler vi oss trygge på fokus, fremdrift og retning.

Hva er greia med maskinlæring?

Det siste halve året har det vært stort oppstyr rundt maskinlæring. Teknologien har vært tilgjengelig siden 70-tallet. Den mye yngre fetteren Big Data jubler: Endelig!

17 ferske fjes

2016 var et annus magnus for Kantega. Ikke bare fordi vi ansatte Magnus og fikk et supert resultat. Vi fikk 17 nye folk med på laget og vokste til 115 ansatte. Hvem er de, og hvorfor gikk vi for akkurat disse kloke hodene?

Ansatteide Kantega dobler resultatet

For Kantega ble 2016 alt annet enn annus horribilis! For første gang passerte vi 150 millioner i omsetning.

Her er API-magikeren!

Kjærestens anstrengte forhold til mørkekjøring, gjorde at Eivind Sandell meldte seg på konkurransen om å lage et IT-system med bruk av informasjonen i Statens Vegvesen sin vegdatabase.

Julehilsen til deg fra oss

I Kantega er vi priviligerte. Vi jobber i spennende prosjekter sammen med så mange flotte folk.

Mer BankID og Kantega 

BankID Norge og Kantega har samarbeidet i flere år. Suksess med leveranser av løsninger og støttesystemer gir ønske om mer. En ny 2-årig avtale sikrer at det blir det flere åpne, smidige og fortrolige prosjektløp. 

På med innovasjonsbrillene

Hva gjør de rett de som lykkes? Se på Pokemon Go. Et middels bra dataspill ble den store farsotten i 2016. Og hva er det som gjør at Lego har overlevd reisen fra treleke-stadiet og videre rett inn i robot-alderen?

Klarer du javanøttene våre?

På årets Javazone hadde vi som vanlig intrikate javanøtter og flotte premier. Her finner du oppgavene, fasit og spennende jobbmuligheter.

Superenkel nettbetaling på trappene

Dette kan forandre alt! Kantega først ut når BankAxept lanserer det som blir neste “hvordan klarte jeg meg uten dette?”.

Jubel og full gass for "Min side"

I sommer utlyste Statens vegvesen en konkurranse om å lage ny "Min side" for bompengeselskapene. Kantega vant konkurransen! 

Fullt hus, venteliste og stor jubel i Trondheim

Kantegadagen 2016 ble ekstraordinær. Rekordmange deltakere, godt faglig innhold og nydelig mat. Med kreativ bruk av lokalene i Kantegabygget ble det en intim dag i innovasjonens tegn.

Nysgjerrigper i vogna

I Kantega er nysgjerrighet en dyd. Dette gjelder ikke bare løsninger og kode. Nye gadgets og muligheter dukker opp hele tiden. Denne gangen har vi lekt oss med Arduino og RFID.

Kantega - trygg i det ukjente

Noen sier at vi befinner oss i den mørkeste middelalder når det gjelder IT. Om noen år vil vi se oss forbauset tilbake, og kun de modigste av oss har overlevd. Det er enklest å være modig når du føler deg trygg. Sammen med kundene våre skaper vi trygghet i det ukjente.

Kantegas resultat Q2 2016

Med gode tall fra Q1 gikk vi Q2 optimistisk i møte. Og det viste det seg at vi hadde god grunn til.

Hurra - det er Javazone igjen!

Onsdag braker det løs. Når dørene åpnes på onsdag og står det 2800 mennesker og tripper forventningsfullt.

Medeier fra første dag

Ansatteierskapet er hjertemuskelen i Kantega. Den pumper energi og lidenskap ut i organisasjonen. Dette ønsker vi at alle skal føle, jo før - jo heller. Derfor får alle nyansatte nå en velkomstgave på 1000 aksjer.

Blockchain: Framtid eller hype?

Vil Blockchain forandre verden på samme måte som "world wide web" og sosiale medier?

700 000 slipper passord og brukernavn

"There are better things in life than passwords" tenkte Eirik og Lars Olav. Dermed så Kerberos Single Sign-on dagens lys.

Marit finalist til Oda-prisen

Kantegas egen Marit Collin var en av tre finalister til årets Oda-pris. Prisen deles ut av Oda-Nettverk som er Norges ledende nettverk for kvinner i IT-bransjen. Formålet deres er å fremme og synliggjøre kvinnelige rollemodeller. Prisen gikk til Anne-Sofie Risåsen i Capgemini.

Fornyet tillit hos SpareBank1-alliansen

Gjennom høsten gjennomførte SpareBank 1-alliansen en anbudskonkurranse for ny rammeavtale og vi er stolte over å ha fått fornyet tillit.

Finansielle tall for 2015

Kantega kan se tilbake på et godt resultat for 2015 - og en god start på 2016.

Kurs i brukeropplevelse

Har du noen gang tenkt på at du burde hatt med en ekspert på brukeropplevelse i prosjektet ditt? Eller at du skulle hatt en grafisk designer som kan hjelpe deg å gjøre løsningen fin og brukervennlig?

Et beroligende gløtt på smartklokka

- Når er vi framme? Spørsmålet kommer fra en litt stressa passasjer på Flytoget. Togverten gløtter diskret på smartklokka si og svarer rolig. - Feilen ved Asker stasjon er nå rettet og beregnet ankomst Gardermoen er klokken 10:43.

Kantega vinner kontrakt på forvaltning og utvikling av Nasjonal vegdatabank

Kantega AS jubler. Vinner avtale om forvaltning og utvikling av Statens vegvesen sine løsninger for Nasjonal vegdatabank (NVDB)

Sommerstipend (Oslo)

Vinteren går sin gang, og sommeren nærmer seg med museskritt. Det betyr at det er på tide å tenke på sommerjobb. Har du lyst til å jobbe med ditt eget prosjekt og få betalt for det?

Finansielle tall for første halvår

Kantega har begynt året godt. Omsetningen i første halvår endte på 54,7 millioner, noe som er en oppgang på 5,2 % fra samme periode i 2014.

Kantega landet storfisk

Gladlaksene i Kantega jubler! Sammen med Fiskeridirektoratet skal vi bedre og forenkle tilsynet med fiskeri- og oppdrettsnæringen.

Bygg uten å søke

Tida da arbeidet med skriving av søknad og jakten på informasjon tok like lang tid som å få satt opp byggverket, er forbi.

Kloke hoder, mat og musikk

Javazone er Norges største teknologi-konferanse og i år hadde så mange som 2600 java-utviklere og IT-interesserte fra inn- og utland funnet veien dit. Oslo Spektrum fylles med folk som utveksler god java-kode mens de nyter mat og musikk.

Når sekundene teller

For politiet er det helt avgjørende å kunne reagere kjapt når situasjonen krever det. Da er de avhengige av relevant og viktig informasjon der de er. Appen “Mitt oppdrag” sender informasjon fra interne systemer ut på nettbrett i politibilen.

Program for Kantegadagen 2015

En hel dag med lyntaler, fordypende workshops og inspirerende talkshows, god mat og drikke og trivelig sosial omgang. Nå gleder vi oss veldig til i morgen!

Velkommen til Kantegas testlab

Kom og test løsningen din - ta gjerne en kaffe med oss og slå av en prat i samme slengen! Kantega har to testlaber, en i Trondheim og en i Oslo. Det er en samling med mobiltelefoner og nettbrett, hvor du effektivt kan teste hvordan webløsningen din oppfører seg på ulike enheter.

Ny mobil IT-løsning skal gi bedre tilsyn

I vinter lyste Fiskeridirektoratet ut en konkurranse om å levere framtidas tilsynssystem. Kantega vant konkurransen, og den nye kontroll- og tilsynsløsningen består av en iPad-applikasjon for gjennomføring av tilsyn og en web-basert saksbehandlingsløsning.

Konkurranse: Hvem får fram den flotteste solsikken?

Sola glimrer med sitt fravær i store deler av landet. Sol i sør og regn på midten. Det sies at solsikkene trives i all slags vær. Vinneren blir kåret på Kantegadagen Trondheim, 26. august.

Vinn-vinn når kunden får gjøre jobben

Selv om du - forhåpentligvis - ikke så ofte anskaffer et nytt kredittkort, er det kjekt at det er enkelt når du skal bestille det. Vi har laget en løsning for SpareBank1 Kredittkort hvor bestillingen går som en drøm, også på mobil og nettbrett.

Er det amfetamin i urinen?

Lurer du på det, vet vi hvordan du kan finne det ut. Farmakologinorge gikk fra et personavhengig, uoversiktlig og tungrodd system til et alltid oppdatert, søkbart oppslagsverk. Et virkelig pionérarbeid.

Retrospektiv - Now what?

Helt siden Kantega reiste seg som Fugl Fønix i 2003, har vi vært pådrivere for smidige prosesser, både internt og i prosjekter. Nå deltar vi i det internasjonale forskningsprosjektet Agile 2.0 for å danne grunnlaget for neste generasjon smidige metoder. Internasjonalt er det få studier fra bedrifter som har så lang erfaring med dette som Kantega, sier sjefsforsker Torgeir Dingsøyr, fra SINTEF.

Leken på konferanse

Ny teknologi er ikke alltid like enkel å bruke som markedsføringen vil ha det til, men «den som intet våger intet vinner». Årets eksperiment på Technoport gikk kanskje ikke helt som vi hadde tenkt, men du verden så mye vi lærte av det.

Verktøy som bedrer demensomsorgen

Ada har alltid elsket sang og musikk, men får ikke til å kommunisere det så godt lenger. Det er lett å se det på henne, for hun stråler når allsangen starter. Hun har fått demens. KuPA-prosjektet handler om å gi personer som Ada en mer tilpasset, meningsfull og god hverdag.

Innovativt samarbeid med Sintef

Sintef og Kantega jobber stadig tettere sammen. For tiden samarbeider vi om tre nyskapende prosjekter. Vi løfter demensomsorgen ved hjelp av digitale løsninger, vi går i dybden på smidig utviklingsmetodikk og vi finner metoder for å verfisere at skytjenester faktisk skalerer.

Smartklokker - nytt verktøy, store muligheter

Smartklokker er ikke bare leketøy for treningsentusiaster som vil ha pulsmålinger og antall kilometer inn i regneark. – Smartklokker vil bli nyttige støtteverktøy. Spesielt innen velferdsteknologi, men også for bedrifter generelt, sier frontend-utvikler Anders Skar i Kantega.